Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 22. 2. 2012.

| Društvo

Pretnje otkazom zbog štrajka

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
490x370_opstina-ni

Predsednik sindikata radnika gradske uprave u Nišu Marko Savić potvrdio je za Južne vesti da je radnicima u dve uprave prećeno da će dobiti otkaze ukoliko nastave sa štrajkom.

Radnici su juče stupili u štrajk upozorenja na dva sata, od 10 do 12 časova, a kako je najavljeno i danas će se održati štrajk jer je uredbom Vlade, radnicima sa nižom i srednjom stručnom spremom snižena plata čak do 25 odsto, dok su rukovodioci dobili značajna povećanja dohotka.

Savić je istakao da je generalni štrajk zakazan za ponedeljak, 27. februar.

- Ne bih paušalno da iznosim imena načelnika uprava i njihovih zamenika koji su pretili radnicima, ali mogu da kažem da će biti podnete prijave protiv onih za koje se utvrdi da su to činili. Svkaka pretnja otkazom, ukoliko se radnik odluči za štrajk je protivzakonita - napomenuo je Savić.

On je naveo da će se štrajkači okupiti danas u 11 sati u dvorištu zgrade kako bi se dogovorili o daljim koracima.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Janis elefterakis

    11:24 // 24. 2. 2012.

    E miševi i indijanci jedni neobrazovani.Vi ste zavisna jedna neobrazovana glupa i nesposobna masa.U Upravi rade vrhunskji profesionalci, a vi ste radnici po kladionicama i teretanama glupaci jedni.Bedo ljudska.Uzmite radite nešto i obrazujte se stoko jedna lnja.

  • Marija

    09:51 // 24. 2. 2012.

    Citam neke komentara i pitam seda li zivimou istom gradu, dali smo susedi,da li mozda popijemo kafu zajedno? Niste mi jasni, toliko kukate i zalite se na vase jade,a kao da zaposleni u lokalnim upravama nista ne rade, a dobijaju platu na lepe oci.Ovi sto najvise napadaju radnike Gradske i opstinske uprave,garantovana bolje zive i imaju vise. Radnik u lokalnoj samoupravi sa SSS ima 24.000 hiljade dinara,a KV i NKV 17.000.Ne mesajte postavljena lica i imenovana,oni najvise imaju.U ovoj drzavi samo "mamina i tatina deca" moci ce dase skoluju i da je zavrsavaju,jer oni imaju para,to je problem celog drustva,drzave.

    • Pravda

      12:21 // 29. 2. 2012.

      Ma da zaposlili su se posteno na konkursu, i rade revnosno posao 8 sati dnevno? Ne izlaze na pauze, ne pokrivaju se dok pozavrsavaju neke poslice po gradu, plate im kasne i sl... Ne dupliraju bolovanja i godisnje odmore i ostaju prekovremeno na poslu? Imaju uniforme sa imenima i ljubazno lice za svakoga? Nek se neko vec jednom pozabavi disciplinom tih parazita!

  • Dragana

    17:16 // 23. 2. 2012.

    Bravo, ljudi! Hocete da kazete da je u redu da ukoliko direktor pozeli da ima vecu platu (doslo mu), treba da svojim zaposlenima nizim po rangu smanji platicu da bi se to ispunilo? Hajde da zamislimo to u bilo kojoj ustanovi, instituciji, preduzecu ili trgovini. I da svi ti ljudi nemaju pravo da protestvuju i da im se jos preti otkazima zbog toga? Zar to nije u potpunosti demonstracija sile jaceg, a verujem da svi dobro znamo dokle sve to moze da ide?

    • Pravda

      12:11 // 29. 2. 2012.

      Bravo tebi kad mozes da branis neradnike! Lenstine vezarske, smeju se gradjanima u lice. Ne mozemo ni poslove da zavrsimo, eno ih piju kafice natenane. Zemljo Srbijo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: