Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 5. 9. 2014.

| Društvo

Škola bez vode zbog oštećenog ventila

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
mika antic
Voda danas puštena "na rizik"

Zbog kvara na ventilu niška OŠ “Miroslav Antić” od početka nedelje je bila bez vode, a roditelji učenika zabrinuti su za zdravlje svoje dece. Direktorka škole na svoju odgovornost danas pustila vodu, ali se čeka intervencija “Naisusa”.

Dok pojedini roditelji đaka, koji su tek juče saznali da u školi nema vode, najavljuju da neće puštati svoju decu na nastavu dok se ovaj problem ne reši, direktorka škole i niški vodovod prebacuju odgovornost jedni na druge.

- Ono što je bilo do nas, mi smo to uradili i sada čekamo intervenciju “Naisusa” odnosno da zatvore glavni ventil, kako bismo mi u školi zamenili ventil. Kupili smo novi ventil, ali zavisimo od vodovoda - kaže direktorka škole Sonja Stanković.

Ona napominje da je, nakon pritisaka nekih roditelja, danas odlučila da se ipak otvori ventil i pusti voda. Kaže i da vode nije bilo u jednom krilu škole, dok je u nekim delovima bilo.

- Mi smo pustili vodu, ali sada voda šiklja i troši se nenormalna količina vode jer ventil curi. Jeste da je sada utrošak vode veliki, ali zbog higijenskih uslova smo bili primorani jer su ipak u pitanju deca  - objašnjava direktorka.

Direktorka kaže da su kontaktirali JKP "Naisus" i da očekuje da uskoro problem reši.


Vodovod: Zašto se čekalo do sada?

U niškom Vodovodu potvrđuju da su u kontaktu sa direktorkom škole i da se radi na rešavanju problema, ali napominju da je kvar mogao biti saniran i pre početka školske godine.

- Kvar je otkriven pre 3 meseca i dogovor je bio da škola obezbedi novi ventil i da nas tada kontaktiraju kako bismo im pomogli i rešili situaciju. Naime, pokušajem da poprave ventil u objektu škole oštetili su i ventil koji je u našem vlasništvu - objašnjavaju u vodovodu.

Kažu da će, pošto su u školi nabavili ventil, ekipa "Naisusa" u ponedeljak intervenisati i sanirati kvar.

U Vodovodu napominju i da je sve što se tiče vodosnabdevanja u školama isključivo u nadležnosti škola, dok je obaveza “Naisusa” da obezbedi vodu do vodomera.

Inače, prema podacima Vodovoda, škola "Mika Antić" za vodu duguje bezmalo milion dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    17:28 // 5. 9. 2014.

    Svi cekaju na Perisica pa nemoze ni on covek sve da stigne.

  • Zdravko Zdravkov

    16:26 // 5. 9. 2014.

    Kako je moguce da je ova zena jos uvek direktor skole?! Minimum, ali minimum je 10 godina na toj poziciji? Ko to odobrava? Sloba bi ti pozavideo Sonja!

    • Tony

      19:24 // 5. 9. 2014.

      Ne razumem u cemu je problem. Ako je lose radila uhapsite je!!!! Meni se cini da je nesto drugo u pitanju. Neko bi da zasedne u njenu fotelju bez obzira na to da li je ona dobar ili los direktor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: