Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 3. 7. 2014.

| Društvo

Suđenje profesorima "DIF-a" odloženo 9. put

Autor:S. Janačković, Grupa autoraIzvor:Južne vesti
Uverenje.jpg
Uverenje o diplomiranju

Suđenje trojici profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, optuženim za korupciju jer su navodno 2011. godine omogućili studentu da diplomira dok je bio van Srbije, ponovo je odloženo.

Razlog današnjeg odlaganja javnog pretresa je što se na njemu nije kao svedok pojavio upravo student zbog čijeg je slučaja i pokrenut sudski proces - N. S. iz Vranja, čije je saslušanje za danas bilo zakazano.

Poziv za N.S. je, kako je na suđenju rekao treći po redu sudija na ovom slučaju Petar Nešić, "vraćen sa naznakom da je preseljen u Ameriku".

Još jedan od razloga za odlaganje ovog pretresa je i što Fakultet, na pismeni zahtev Suda, nije dostavio izveštaj o tome da li je N. S. položio sve ispite predviđene programom i da li je time stekao uslov za polaganje diplomskog ispita.

Tužiocu je naloženo da pribavi novu adresu svedoka i doneta je odluka da se Fakultetu još jednom uputi zahtev da pošalje izveštaj o položenim ispitima.

Podsetimo, trojica profesora Saša MarkovićAleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković su optuženi da su, kao članovi komisije za odbranu diplomskog rada, omogućili studentu da diplomski ispit položi dok je bio u Americi.

Prvo suđenje bilo je zakazano za 28. novembar 2012. godine, a zatim odlagano za 31. januar , 11. april, 4. jul 2013, 3. oktobar, 28. novembar 2013, 13. februar, 23. april i 3. jul 2014.

Kao datum narednog suđenja sudija je odredio 27. avgust.


Fakultet: Dostavili smo sve što je sud tražio

dif Nakon objavljivanja ovog teksta, redakciju Južnih vesti kontaktirala je uprava Fakulteta sporta tvrdeći da je traženi izveštaj o položenim ispitima spornog diplomca dostavljen sudu.

Prema dokumentaciji koja je poslata redakciji, Fakutet je zahtev suda dobio 30. aprila, a odgovor poslao 10 dana kasnije.  

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bivsi student

    21:54 // 4. 7. 2014.

    Znanje koje sam dobio od profesora sa difa sada koristim kao profesor u skoli preko okeana.Sramota je da ovako razvlacite profesore po novinama.

  • ABC

    09:46 // 4. 7. 2014.

    Gospodo, Bratić vam ne odgovara jer je uveo red, rad i disciplinu i ne ostavlja vam prostora za manipulacije na koje ste navikli i od kojih ste još lepše živeli. Više vam odgovara Markovićev "princip"

  • Hitler

    03:35 // 4. 7. 2014.

    Tuzilastvo nema nikakve dokaze i odlaze sudjenje... Ako ima dokaza neka ih osudi, nema dokaza, i zbog toga odlazu sudjenje i moraju da se zarade plate u sudu. Profesor Slobodan je kralj od coveka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: