Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 14. 1. 2015.

| Društvo

Ugovor sa Bregovićem nije ni potpisan

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
bregovic
Bregović nije zvanično potvrdio da poklanja koncert, ali nije ni negirao; foto: Vanja Keser

Iako je gradonačelnik Zoran Perišić najavljivao da će Goran Bregović sa Gradom Nišom potpisati ugovor kojim se odriče honorara, odnosno poklanja svoj nastup za doček "Srpske", to se nije dogodilo.

U Gradskoj kući su odbili da razgovaraju sa novinarima Južnih vesti, ali je u izjavi za Blic Perišić rekao da će ugovor biti potpisan naknadno i predstavljen javnosti.

Ugovor o donatorstvu je trenutno u Bosni i Hercegovini pošto je bilo izmene u odnosu na titulara - da li će to da bude Kancelarija za mlade ili gradonačelnik. Ja sam insistirao da bude Grad Niš i gradonačelnik, tako da kada bude pripremljen doći će do mene i imaćete uvid u taj ugovor - rekao je Perišić.

Inače, Kancelarija za mlade nije samostalan organ, već je i formalno deo kabineta gradonačelnika.

S druge strane, Goran Bregović nije ni potvrdio, a ni negirao da donira svoj nastup.

On je samo rekao da se svojim nastupom "odužuje Nišu" u kome je služio vojni rok, kao i niškim muzičarima sa kojima je sarađivao, posebno istakavši Šabana Bajramovića.


Čemu služi ugovor?

Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da se, pošto ugovor nije potpisan, pravno gledano, koncert Gorana Bregović nije ni dogodio.  gradonacelnik i bregovic Pravno gledano, Bregović nije nastupao u Nišu?

On objašnjava da se ugovori potpisuju pre “izvršene usluge” upravo kako bi se precizirale obaveze i prava obe strane, kao i da ukoliko nema ugovornih obaveza, nema ni odgovornosti za njihovo neizvršavanje.

To znači da u slučaju da se Bregović sinoć nije ni pojavio na bini, Grad Niš ne bi mogao ni na koji način da se obešteti. Postavlja se pitanje na koji način bi grad nadoknadio troškove koje je imao za iznajmljivanje bine i rasvete - kaže Dobrašinović.

Čak i kada je u pitanju "Bregovićev poklon Nišu ili nekim Nišlijama", kaže Dobrašinović, bilo je neophodno potpisivanje ugovora pre održavanja koncerta. 

Među prijateljima se dogovara, a među poslovnim partnerima ugovara, i to u skladu sa zakonom i pre izvršavanja predviđenih obaveza. Ipak, kada je gradonačelnik Niša u pitanju, izgleda da dogovaranje postaje jedina opcija - kaže Dobrašinović.


LAF traži informacije o troškovima i ugovoru

Podsetimo, niški Lokalni antikorupcijski forum zatražio je danas od gradskih vlasti specifikaciju troškova dočeka “Srpske Nove godine”, kao i da im se dostavi ugovor sa Bregovićem o donaciji.

Predstavnici zvaničnog gradskog antikorupcijskog tela su poručili da je doček javna manifestacija, za koju je nadležan Grad, i zato mora biti zakonita i transparentna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    21:21 // 16. 1. 2015.

    u pesmi "pedikulis pubis" kaze da je u Nisu fasovao "trisu".znaci,zahvalnost se na tu situaciju odnosi!

  • Bane

    08:51 // 16. 1. 2015.

    Za najobicniju nabavku od 20-ak hiljada dinara se traze postupak javne nabavke,tri ponude itd.Skole ne kupuju ni metle bez toga.Zahtevamo da se ovo sve ispita i javno kaze sta je sta.A ako ne-na ulice

  • Одакле паре

    00:40 // 16. 1. 2015.

    Не знам где су сада они који су до јуче назива
    ли ботовима сваког ко је само питао колико кошта уз опаску да нам се не може угодити !? Ово што нам ова градска власт ради нема нигде у Србији !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: