Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 10. 2. 2015.

| Društvo

Ukinuta vanredna situacija u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Poplavljeno oko 360 hektara zemljišta

Na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Vranja Zoran Antić doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Vranja, osim u pojedinim naseljenim mestima.

Vanredna situacija ostaje na snazi u selima Donji Neradovac, Pavlovac, Ribince, Rataje, Kupinince, Zlatokop, Tibužde, Ćukovac, Toplac, Korbevac, Panevlje i atarima sela Surdul i Koćura, kao i u mesnoj zajednici Barelić.

Kada je reč o gradskoj opštini Vranjska Banja, vanredna situacija je na snazi još uvek u mesnoj zajednici 3 i ataru sela Izumno u mesnoj zajednici 1.

Grad Vranje zahtevaće od Vlade Srbije pomoć jer je, prema prvim procenama, šteta od poplava koje su u dva navrata poslednjih mesec dana zadesile ovaj kraj, oko 80 miliona dinara, ne računajući poljoprivredu gde je, prema prvim podacima, poplavljeno oko 360 hektara zemljišta. 2 Gradski štab ukinuo vanrednu situaciju

Uputićemo hitani zahtev Vladi da nam finansijski pomogne kako bismo što pre ublažili posledice elementarne nepogode koja je zadesila Vranje - rekao je gradonačelnik Vranja i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Antić.

Prema njegovim rečima, svi državni putevi su prohodni, kao i opštinski. Oni su pretrpeli velika oštećenja, ali su brzom intervencijom nadležnih službi osposobljeni za saobraćaj. Ipak, posebno je kritična deonica od Zlatokopa prema Ćukovcu i od Ćukovca prema Toplacu, gde šteta iznosi oko 50 miliona dinara.

Stručni timovi su prekontrolisali rečna korita i kritična mesta će biti očišćena.

I dalje je na snazi naredba da se ne koristi voda iz bunara i javnih česama, a Zavodu za javno zdravlje je naloženo da izvrši analize i sačini kompletan izveštaj

U skladu sa ovlašćenjima, preduzećemo sve mere da zaštitimo zdravlje stanovništva i imovinu. Kada se stvore uslovi, biće izvršena kompletna dezinfekcija i deratizacija ne samo poplavljenih objekata, već i kritičnih tačaka - najavio je Antić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borivoje Šurdilović

    08:39 // 11. 2. 2015.

    Gradskoj vlasti je trebalo 3 dana da reaguje!A sada SNS koristi jos jednu priliku da se slika

  • Borivoje Šurdilović

    08:37 // 11. 2. 2015.

    Bio sam na licu mesta,da nije bilo akcije meštana i gradjana koji su ašovima,sekirama i lopatama,koji su iz svog džepa plaćali privatne bagere,pesak i mašine,štata bi bila veća.Bravo za gradjane

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: