Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 23. 10. 2012.

| Društvo

Zatvoren hotel “Nais”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
motel-nais.jpg
Hotel Nais, arhivska fotografija

Poznati hotel na autoputu Niš-Beograd kod naplatne rampe Nais od juče je odlukom vlasnika, preduzeća Srbijaturist, zatvoren, a 131 radnik proglašen je tehnološkim viškom.

Zbog čega je zatvoren javnosti nije poznato. Iz Srbijaturista za sada nema saopštenja.

Otpušteni radnici, koji su danas protestovali ispred hotela "Park", tvrde da je njima kao razlog navedeno "loše poslovanje" u tom objektu.

Saša Stefanović predsednik sindikata “Nezavisnost” u ovom preduzeću smatra da je loše poslovanje posledica pogrešnih poteza rukovodstva firme.

- Još u februaru, martu ove godine, kada je novi vlasnik preuzeo firmu odmah su otkazane sve ekskurzije u našim objektima. Zadnji primer su lovci iz 23 države koji su iz Naisa isterani i pored toga što su molili da ostanu do kraja godine – kaže Stefanović.

Pored zatvaranja “Naisa”, prema rečima radnika, više ne radi ni hotel “Park”, a jedini koji posluje je hotel “Ambasador”, dok i dalje traje rekonstrukcija hotela “Niš”.


U “Srbija-turistu” na početku privatizacije 2003. godine bilo je zaposleno oko 650 radnika. Danas je 203 radnika pod ugovorom o radu, ali je pre nekoliko dana 131 proglašen tehnološkim viškom.

- Postoji šansa da do kraja godine još 50 radnika ostane bez posla. Naši ciljevi su da radimo, odnosno da se čin našeg isterivanja pomeri dok se ne izgradi hotel “Niš”. A ako nema sluha ni ova država ni vlasnik, mi bez adekvatnog obeštećenja nećemo da izađemo - rekao je Stefanović.

Podsetimo, “Srbiju-turist” kupila je 2003. godine američka kompanija “Uniworld” čiji je vlasnik rođeni Nišlija Srba Ilić. Nakon toga je Agencija za privatizaciju Iliću oduzela hotele i poništila privatizaciju zbog navodnog nepoštovanja ugovornih obaveza.

Čitav slučaj dobio je epilog na sudu u Strazburu, koji je presudio u korist Ilića.

Preduzeće “Srbija-turist” vraćeno je Srbi Iliću, a Međunarodni sud je obavezao Srbiju da Ilićevom preduzeću  "Uniworld" isplati i 3 miliona evra odštete.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazar Nikolic

    14:40 // 6. 6. 2016.

    Jel zna možda neko od koje godine i meseca ne radi motel Deligrad u naselju Milka Protic?
    Hvala puno

  • Ana Saric

    12:56 // 24. 10. 2012.

    Zanimljiv nastavak ove prethodne price
    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sredjuju-se-hoteli-u-centru-Nisa.sr.html

  • Vlada

    10:44 // 24. 10. 2012.

    Ilicu svaka casr, da ti radnici imaju malo mozga tuzili bi drzavu. Ne tuzi se lopov sam zato sto nije uhapsen, nije njegov posao da sam sebe hapsi, tuze se organi koji su za hapsenje odgovorni ako lose rade svoj posao. Uostalom ,Srba je u celoj prici ispravan, ima potvrdu i od suda. Ako bi mi radje mimo zakona ajde, ali su pravila igre drugacija onda. Nazalost prosecan Srbin je sve samo ne vest pamecu...

    • AD "Niskogradnja" NIS i PIROT

      11:36 // 24. 10. 2012.

      Klasicna i uigrana formula Agencije za privatizaciju ovde nije uspela:Ponistaj privatizacije posle isplate iz izmisljenih razloga uz organizovanje protesta radnika,hapsenje progon vlasnika i njegove porodice uz otimanje imovine,uvodjenje zastupnika kapitala i PONOVNA PRODAJA.

    • Nova vlast ili Strazbur .

      13:44 // 24. 10. 2012.

      Stanje u Pirotu je sledece:iskonstruisan ponistaj uz zatecen proizvod na placu od 20 miliona dinara;za 2,5 god.od ponistaja proizvodnja je bukvalno zamrla;bivsi radnici izgurali lazne presude za duple otpremnine iako su im jedared vec isplacene-postoji dokumentacija;zastupnica kapitala lazno izjavljuje da je zatekla dugove a ne istice zalihu koja je 4 puta veca,ali zato od drzave prima 500 eura mesecno i moli boga da duze potraje;agencija preko suda pravi torturu bivsem vlasniku da opravda ponistaj i otimanje i napravi ponovnu prodaju.Klasican primer unistenja privrede i drzave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: