Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 7. 3. 2016.

Oborena dva pešaka na istom mestu u roku od 15 minuta

pesaci Na sreću, oba pešaka prošla sa lakim telesnim povredama; Ilustracija; foto: A.K.

Nakon što je u niškoj Ulici Dragiše Cvetkovića automobil udario u 10-godišnjeg dečaka, u toku uviđaja je vozač koji je tuda prolazio, kako nezvanično saznajemo, udario 73-godišnjeg čoveka. Oba pešaka lakše povređena.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Komsija

    16:15 // 7. 3. 2016.

    Na mestu nesrece postoji pesacki prelaz ali neposredno uz isti se nalaze i kontejneri za odlaganje smeca i zaklanjaju ulicu a samim tim otezavaju bezbedan prelaz ulice preko istog kako za vozace tako i za pesake.

    • mr.C

      17:17 // 7. 3. 2016.

      Kad izlazim iz Pasterove - jedva vidim da se uključim zbog parkiranih vozila.
      Ulica je puna čudnih lukova.
      Skoro kad je kiša padala, skrećem iz Rentgenove na desno (stao sam na stop) i na pešaškom užurbano iskače stariji čovek. Jedva sam stao, iako sam išao oko 30km/h - jer nisam imao kad da ubrzam više. Čoveka nisam registrovao dok nije istrčao - dosta nepregledno - potreno je dodatno osvetliti!

  • Jova

    16:40 // 7. 3. 2016.

    Pesacki prelaz je obelezeno mesto na kome pesak sme da predje ulicu! Nigde ne pise da ima prednost. Pesaci bez gledanja iztrcavaju ,pojedini se i mangipiraju. Mora malo da se poradi sa pesacima ,decom narocito. Da im se objasni sta je pesacki. Koliko god mislili da ste u pravu i da imate prednost kada vas neko zgazi niko nece da kaze da ste bili u pravu I necete dobiti drugi zivot. Istrcavanjem na pesacki bez gledanja i sa predpostavkom imam prednost neka drugi misli kako ce ukoci rizikujete dva zivota svoj i tog nekog koji vozi. Ovo ide i na drugu stranu postoji i previse bahatih vozaca. Generalno saobracajna kiltura nam je nula!

    • sima

      16:45 // 7. 3. 2016.

      Vidi se iz ovoga što si napisao da ti je saobraćajna kultura nula. Pešak IMA prednost na pešačkom prelazu. Pogledaj sledeći put pešački, i videćeš da je oivičen belom trakom, koju vozač automobila ne sme da gazi bez zaustavljanja.

    • miki

      18:20 // 7. 3. 2016.

      Od 2009 je uvedena nova odredba pesacima gde pesak ima prednost, ali mora da se uveri da je bezbedno da predje, tj da su svi automobili stali ZOBS cl 96-99. Ali kako pesak da zna kad on nije polagao pravila saobracaja... tako da je njemu oprosteno. medjutim i medju pesake treba uvesti red, pre svega jer su po njih same posledice uvek vece, a i po njihove porodice

    • @sima

      21:09 // 7. 3. 2016.

      Ocigledno je da be znas ni ulicu da predjes. Nema sta da to objasnjavam dalje samo to cepaj preko pesackog sa tom tvojom logikom. Bice svet bolje mesto!

  • Ivan

    17:38 // 7. 3. 2016.

    Pesak IMA prednost na pesackom prelazu,a vozac je duzan da uspri u blizini,a ako ima pesaka koji zele da predju i stane.Vidim ,ima puno nepismenih vozaca,koji mangupiraju i trabunjaju.

  • Ako niste znali,vratite vozacku.

    17:41 // 7. 3. 2016.

    http://ltablice.com/pravila-saobracaja/ostala-pravila-saobracaja/93-obaveze-vozaca-prema-pesacima

  • shaft

    17:51 // 7. 3. 2016.

    Najgora ulica za saobracaj,uska,prepuna kontejnera na trotoarima,propisno i nepropisno parkiranih vozila,vozi se brzo,a pesaci opusteno!Frekventna,jer spaja dva bulevara.

  • Ahm

    18:10 // 7. 3. 2016.

    Molim gospodina Blagojevica da,u par rubrika,na svom portalu obrazuje vozace koji su zaboravili ili kupili svoje vozacke o pravilima ponasanja u saobracaju.Mogao bi to da bude test,postavite pitanja,ljudi kliknu na odgovor...videli bi ste koliko ima nepismenih.Kad dodamo tu i bahate,sve je jasno.

  • Mile

    21:42 // 7. 3. 2016.

    Ja ne znam ko je primio ovu ulicu na upotrobu nakon rekonstrukcije, pa ona je napravljena mimo svih saobracajnih propisa, sa krivinama, lukovima, uska, sa ogromnim trotoarima gde moze i basket da se igra, ne mozes da skrenes a da ne predjes u susednu traku, a umesto da ides pravo ti vijugas. Ludilo totalno od ulice

  • Komsija

    02:21 // 8. 3. 2016.

    Nadlezni da pomere kontejnere koji su uz ulicu i koji prave velike probleme vozacima.Bio sam jutros kad se desio ovaj problem,naravno da je vozac kriv,ali mislim da je sve moglo da se izbegne da kontejneri nisu tu gde jesu. Ne znam sta rade komunalci i ove lenstine i foliranti po opstini Mediana.

  • Neca vozač

    09:46 // 8. 3. 2016.

    Nakon uvođenja štedljivih sijalica u gradu ulična rasveta je jako loša. Kao vozač otežano opažam pešake. Mislim da je to najveći problem za bezbednost saobraćaja u Nišu. Postavljaju se sijalice koje ne osvetljavaju.

  • Nacka

    14:42 // 8. 3. 2016.

    Meni na tom pešačkom nikada niko od vozača nije stao bilo da sam sama ili sa detetom u rukama. Voze kao nenormalni, kao na autoputu da su. Nadam se da je dete koje je povređeno dobro.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: