Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 17. 10. 2012.

| Hronika

SBPOK istražuje aferu "Vind džet"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
aerodrom-vind-dzet.jpg

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i SBPOK pokrenuli su istragu u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio kompanije, saznaju Južne vesti iz izvora bliskih istrazi.

Istraga je, tvrdi izvor, pokrenuta zbog sumnji u brojne nezakonitosti prilikom odobravanja subvencija za letove Vind džeta iz Niša za Bolonju.

Podsetimo, po odluci tadašnjeg gradonačelnika Miloša Simonovića (DS), iz gradskog budžeta je Vind džetu je od novembra 2009. godine plaćano da leti iz Niša. Letovi su obustavljeni sredinom oktobra 2010. godine, a italijanska strana još nije vratila dug od 50.000 evra koje Grad ranije uplatio kao depozit.

Međutim, do danas nije objavljena precizna cifra koliko je novca poreskih obveznika Niša plaćeno Vind džetu. Avgusta ove godine kompanija Vind džet je ugašena, a na njihovom sajtu trenutno stoji poruka "Vind džet će uskoro ponovo leteti".

Pri tom, kako su utvrdili i Državni revizori, gradonačelnik je ugovor sa Vind džetom sklopio suprotno zakonu, odnosno bez tendera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavujka

    14:11 // 27. 10. 2012.

    Mnogo drpanja u ovom gradu!Pa Nislije, da nisu ovoliko krali svi smo mogli pristojno da zivimo.Njih sve treba proterati iz Nisa da ih ne gledamo dok ne odu u zatvor-toliko smo bar zasluzili.

  • Ljubiša Simić

    08:47 // 26. 10. 2012.

    Možda će posle ove i drugih istraga bivši gradonačelnik da malo pravi društvo svom ocu u istražnom zatvoru.Nadležni organi treba da provere poslovanje DOMA ZDRAVLJA NIŠ, i utvrde razloge zbog kojih radnici ove ustanove mesecima primaju umanjene zarade.Posebno utvrditi izdavanje prostora u DOMU ZDRAVKLJA NIŠ privatnoj laboratoriji iz beograda i zašto je bivši gradonačelnik potpisao taj ugovor.

  • Zeljko Rajcic

    09:46 // 17. 10. 2012.

    A tu je i afera "Serif"... Imace policija dosta posla kako u gradu, tako i u drzavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I taj novi termin je po meni diskutabilan. Necu da slutim, ali tada pocinju "hladne" probe za predstojecu grejnu sezonu

Poaro Čitalac

Tekst: Radovi na kotlarnici u niškoj Banovini odlažu koncert

Pronađite nas na: