Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 17. 10. 2012.

SBPOK istražuje aferu "Vind džet"

aerodrom-vind-dzet.jpg

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i SBPOK pokrenuli su istragu u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio kompanije, saznaju Južne vesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • kosovka devojka

    00:19 // 17. 10. 2012.

    Pa ovo je samo u pocetku za 5000 vise od Bandjrovih 45000. Uf, ovo su evri, kako se sad tu meri pravda? Ako je za Bandjura 6 meseci, za predhodnog gradonacelnika je samo za pocetak (ako je 45=6 meseci, onda sledi da je 50*112 para = 5600 meseci podeljeno sa 365=13,65 godina teskog zatvora.
    Znaci na zadnjem mestu Bandjur, 6 meseci
    na drugom Milos Simonovic, skoro 14 godina, za pocetak
    3. Na tercem mestu, izgleda neprikosnoveno konkurise i za njega se cuva, osoba koja je samo radila i stvarala ovaj grad

    • Hipotalamus

      00:44 // 17. 10. 2012.

      @kosovka devojka... Pogrešna Vam je matematika ili niste dobro razumeli. 50 hiljada evrića je ostalo kod Italijana, koje nisu vratili ("da gi obrnu pa će gi vrnu"), a još se ne zna koliko je ukupno iz gradskog budžeta prebačeno Italijanima za prazna sedišta. Žao mi je samo što ovi penzioneri što se voze u gradskom saobraćaju besplatno nisu koristili ovu situaciju bar da besplatno, o trošku gradskog budžeta, vide Bolonju. A u Gradskom pravobranilaštvu ne znaju italijanski... Da zaključim, gradski većnik M. Bandjur u odnosu na ovaj žuti organizovani kriminal je kao Alisa u zemlji čuda. Nadam se da će se putem amnestije napraviti što više mesta u zatvorima za ove beskrupulozne "rasipače" narodnog novca, pod izgovorom da Grad ne može da krene bez aerodroma. Ne ume da uposli tekstilce, već će to bolje Italijani sa našim parama. Ne ume da napravi akva park, već će to bolje Italijani. Što se već jednom ne okrenemo Japancima a ne samo da ih se setimo kada dele besplatno sadnice trešanja...

    • kosovka devojka

      01:01 // 17. 10. 2012.

      rekla sam samo za pocetak 13,65 godina zatvora, tu nije i kraj.

    • john john

      08:20 // 17. 10. 2012.

      Heheh, danima kukate kako je Banđur "kraduckao2 i kako nije pravosnažno osuđen.

      A sada ste pojurili da osudite Simonovića protiv koga ni istraga nije ni počela...

      Braćo sa Kosova..a da vi gledate (i vodite) svoja posla u Kosovskoj mitrovici a Niš ostavite Nišlijama ?

    • Milos Obilic

      09:56 // 17. 10. 2012.

      Kosovka devojko nisam te tako ucio matematici 560.000/45.000=12,44 pa sad to pomnozis sa 6meseci=0,5godina i dobijas 6,22 godine. Pravda mora da bude tacna.

    • Prometej

      10:13 // 17. 10. 2012.

      Zorane Jovanoviću gledam vaše komentare, i ne mogu da verujem koliko su obojeni žutom bojom! Pa čoveče providni ste više! Dobro, ja kapiram da ste napravili profil na soc. mreži da bi branili interese jedne opozicione stranke, ali vi preteraste! Ja sam za to da svako ko je kriv, bude optužen i završi u zatvoru, bez obzira na njegov status iliti političko opredeljenje, a Banđur je (ukoliko se utvrdi da je uopšte kriv, jer nije osuđen), veruj mi, mala maca za tvog favorita. A floskulu Niš-Nišlijama, koja je očigledno veoma bitna i koju upotrebljavaš i kada prozivaš Perišića, a čovek je samo rođen u drugom gradu, možeš da upotrebiš i na dragog ti bivšeg gradonačelnika.

    • john john

      17:48 // 17. 10. 2012.

      @prometej

      Ko sto vec jednom rekoh ovde - mnogo ste mi simpatichni vi partijski mishevi , i uvek vam je nezamislivo da neko nije u nekoj stranci...hehehe

      A g. Perisic je fin covek i pametan, stvarno ne znam sta ce medju radikalima.

      To sto ti smeta: Niš-Nišlijama jasno o tebi govori odakle si. Verovatno si dosao ovde sa Kosova, ubacili te zeme u neki JP i sad soliš pamet rodjenim nišlijama.

  • borac za ljudska prava

    00:24 // 17. 10. 2012.

    Opa Đurđo........

  • Atina

    00:25 // 17. 10. 2012.

    Verujem da će sve lažne privtizaije zaista biti otkrivene, i da će funkcioneri DS-a zaista odgovarati za svoje postupke. Koliko je građan Srbije ostalo bez posla zbog sopstvenih interesa. Verujem da će dokazi biti zaista čvrsti da svako koje zloupotrebio službeni položaj biti kažnjen kaznom zatvora.

    • istoričar političke misli

      00:37 // 17. 10. 2012.

      vazno je da narod shvati da su oni otimanjem naših para mislili da nama čine dobro... Molim da se to uzme kao olakšavajuća okolnost... Pare ljude kvare, a kad su kod njih to je za nas dobro... Mi bi se pokvarili sa tih nekoliko miliona evrića... Hvala im...

  • Pitalica

    00:26 // 17. 10. 2012.

    Šta će mu tender, on je kadar DS-a?

    • Меда

      04:43 // 17. 10. 2012.

      Свака част. Једна реченица а толико тога речено.

  • Banozio

    00:28 // 17. 10. 2012.

    Nadam se da će se istragom utvrditi istina. Poruka neka bude : ''Da se pažljivo postupa sa novcem građana u budućnosti'' Ko je nedužan, neka se oslobodi i neka dobije satisfakciju. Ali ako se utvrdi da je neko kriv. ZATVOR.

  • Zeljko Rajcic

    01:48 // 17. 10. 2012.

    Kad je GO Nove Srbije pokrenuo ovo pitanje svi su govorili da te to legalno, a sad nakon 3-4 god je izgleda ipak nelegalno... Ovo je kriminal pa nema gde vise! O tom ugovoru mozete procitati na sajtu NS pa procenite sami koliko je legalno.

  • Mika

    03:46 // 17. 10. 2012.

    Klupko se odmotava.....

  • Jassko

    04:58 // 17. 10. 2012.

    Tako to ide - das mu vlast, a on se posluzi budzetom, kao na tacni. Izgleda da im je takav princip, u sam Statut DS-a usao.

  • zivkovic

    07:14 // 17. 10. 2012.

    Jel to neko spomenuo Niski vodovod i toplanu. E neeee oni su nedodirljivi i jos uvek na svojim funkcijama ili rehabilitovani.

  • Dejana

    07:45 // 17. 10. 2012.

    Hehehe..Dakle,dolijali.Pa da,pre ili kasnije je moralo do ovoga da dođe.Zaista nije u redu da se pare građana troše nerealno i za to definitivno treba da odgovaraju svi koji su umešali svoje prste.A nešto razmišljam-Koliko li još ima malverzacija za sve ove godine?

  • Dejan Ilić

    08:14 // 17. 10. 2012.

    Neka nadležni utvrde o čemu se tu tačno radilo i ako je neko nešto uradio mimo zakona, neka odgovara. Medjutim, meni ovo što "vlast" radi ne liči ni na kakvu borbu protiv kriminala, već na pisanje knjiga "Zbogom demokratijo" i "Tranzicija u društveno uredjenje po modelu Belorusije". Ujedno i jedna lepa predstava za narod... Nikome nije nelogično to što su iz bivše vlasti jedine poštenjačine ljudi Ivice Dačića, Dragana Markovića Palme, Jovana Krkobabića i Mladjana Dinkića, pa njih niko ne juri ??? :-)

    • Marko

      14:21 // 17. 10. 2012.

      Kad odu s vlasti i njih ce.. Samo je pitanje koliko mi to mozemo jos da izdrzimo..

  • biki

    08:19 // 17. 10. 2012.

    A afera "koferce", hoce li i ona doci na red???? Bane Jovanovic nema prava ni da otvori usta a kamoli da napada nekoga...kada ce on stici na red????

  • tina farago

    09:23 // 17. 10. 2012.

    Dobro se secam kada su potpisivali taj ugovor da sam na internetu trazila da pogledam nesto o toj avio kompaniji i dosla sam i tada do saznanja da su pred bankrotom(posto su bili u strasnim dugovanjima)! Pa kome je onda bilo u interesu i zasto da sa njima nesto potpisuje,posluje i da im se daju neke pare u depozit???

  • Zeljko Rajcic

    09:46 // 17. 10. 2012.

    A tu je i afera "Serif"... Imace policija dosta posla kako u gradu, tako i u drzavi.

  • Ljubiša Simić

    08:47 // 26. 10. 2012.

    Možda će posle ove i drugih istraga bivši gradonačelnik da malo pravi društvo svom ocu u istražnom zatvoru.Nadležni organi treba da provere poslovanje DOMA ZDRAVLJA NIŠ, i utvrde razloge zbog kojih radnici ove ustanove mesecima primaju umanjene zarade.Posebno utvrditi izdavanje prostora u DOMU ZDRAVKLJA NIŠ privatnoj laboratoriji iz beograda i zašto je bivši gradonačelnik potpisao taj ugovor.

  • slavujka

    14:11 // 27. 10. 2012.

    Mnogo drpanja u ovom gradu!Pa Nislije, da nisu ovoliko krali svi smo mogli pristojno da zivimo.Njih sve treba proterati iz Nisa da ih ne gledamo dok ne odu u zatvor-toliko smo bar zasluzili.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Simka čokolade se prave od lešnika i krave ... E tu je bio problem, ponestalo je krava ...

Filozof čitalac

Tekst: Nekadašnja fabrika čokolade "Simka" u Vranju postaje trgovinski centar

Pronađite nas na: