Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 31. 10. 2017.

| Kultura

Niški glumac Dušan Matejić dobio “Zoranov brk”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Dušan Mateji
Nagrađen za ulogu Čičikova u predstavi "Mrtvo more"; foto: Fejsbuk Dušan Matejić

Za ulogu Čičikova u Gogoljevom komadu “Mrtve duše”, Nišlija Dušan Matejić nagrađen je “Zoranovim brkom”, priznanjem koje se dodeljuje za najboljeg glumca na festivalu Dani Zorana Radmilovića, koji se u čast čuvenog glumca održavaju već 26 godina.

Na drugoj festivalskoj večeri na Radmilovićevim danima, u njegovom rodnom Zaječaru, publika je mogla da pogleda predstavu niškog Narodnog pozorišta “Mrtve duše”, koja je premijerno izvedena u martu povodom obeležavanja 130 godina teatra.

Organizatori navode da je u sjajnoj glumačkoj podeli, skoro svaki glumac igrao nekoliko likova, a po oceni žirija “Zoranov brk” pripao je “više nego zasluženo”, Dušanu Matejiću koji je glumio Čičikova. Zoranov brk Matejić najbolji glumac druge festivalske večeri; foto: printskrin instagram

Za mene ova nagrada znači mnogo i mnogo sam srećan što sam je dobio. Zoran Radmilović je moj omiljeni glumac. Pored svog profesora Vladimira Jeftovića ja sam o glumi najviše naučio gledajući Zorana Radmilovića i Batu Stojkovića - rekao je na pres konferenciji laureat Dušan Matejić.

Matejić ističe da ih je rediteljka Ana Đorđević jako lepo vodila kroz predstavu, a njemu je, kaže, posebno bilo divno jer nikada nije igrao lik koji laže. Dosad je, kaže, uvek radio neke iskrene likove, i u drami i u komediji, a ovo mu je bilo nešto drugačije.

Ovo je lik, koji ima više slojeva tako da mi je bilo uzbudljivo da to radim. Volim kad je maštovito i kad je razigrano, kad se sa partnerima igraš na sceni. Imamo nekoliko mesta u predstavi, koji su poprilično različiti i ostavlja prostor za improvizaciju tako da ima neke veze i sa Radovanom 3. - navodi Matejić.

"Groteskna priča o Čičikovu", kako je nazivaju autori, govori o državnom činovniku koji je otkrio nov način da se obogati, trgujući mrtvim dušama. Predstava odiše teškim, gorkim humorom i na neverovatan način korespondira sa današnjim vremenom.

Inače, Nišlija Dušan Matejić je prošle godine na festivalu u Rakovici nagrađen za najboljeg glumca festivala, za ulogu u predstavi "Gde je nestao Harms".

Podsetimo, na drugoj festivalskoj večeri na prošlogodišnjem festivalu u čast velikog glumca Zorana Radmilovića, niški glumac Aleksandar Krstić je nagrađen "Zoranovim brkom".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: