Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 30. 11. 2016.

| Politika

Bošković: DJB insistira i na svojoj transparentnosti

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Miloš Bošković
Radimo i na svojoj vidljivosti; Foto: JV/Boban Rajković

To što je veliki deo programa Pokreta "Dosta je bilo" zasnovan na javnosti u radu vlasti, a da pritom ni sami nisu na svom sajtu objavili informacije o svojoj unutrašnjoj organizaciji, narodni poslanik tog pokreta Miloš Bošković vidi kao problem i uz obećanje da će to brzo biti ispravljeno, najavljuje da će uskoro "prerasti" u partiju.

Objašnjavajući nameru Pokreta da svoj rad učini javnim, Bošković kaže da su već za svoje članove objavljivali interne budžete, ali da će se nivo javnosti povećavati.

Što se tiče unutrašnjeg budžeta "Dosta je bilo" ja mislim da bi trebalo da odgovaramo našim članovima. Naravno da postoje neke direktive Agencije za borbu protiv korupcije tako da treba da odgovaramo prema njima kako smo trošili budžet, to je druga stvar. Ali je ovo naša lična transparentnost na kojoj mi insistiramo - ističe Bošković.


Mnogo toga iz Parlamenta ostaje van očiju javnosti

Miloš Bošković Mnogo toga ostaje iza kamera; Foto: JV / Boban RajkovićBošković, koji je u skupštinskim klupama već 8 meseci, kaže da građani koji sednice Parlamenta prate preko televizije ne mogu da dobiju realnu sliku onoga što se tamo dešava. Mnogo toga, dodaje, dešava se "pored" kamera, ali i iza njih.

Neke stvari ne mogu videti, zato što se tako ugasi mikrofon, pa se na TV-u ništa ne čuje ili kamera u tom trenutku ne snima glavne aktere. A ima jednostavno drugih stvari za koje bi građani morali malo bolje da se informišu o tome kako Skupština funkcioniše, kako radi poslovnik, kako su određena pravila - priča on.

I pored toga, smatra Bošković, TV prenosi moraju da postoje bez obzira što partije koriste kamere na različite načine, radi promocije. Zapravo, dodaje, Parlament je jedino mesto gde mogu da se čuju neki opozicioni tonovi.

Nema ih u medijima, nema ni na drugim mestima. Čak i taj prostor u Parlamentu se dosta sužava sa tim gašenjem mikrofona. Postaje sve teže i teže opoziciji. Zato što se nama sve više oduzima prostor tamo za nastup, koje imamo zagarantovano, a daje se vladajućoj koaliciji - kaže on.


"Vučićeva grdnja Bulatovića je inscenirana"

Osvrćući se na nedavni incident koji je privukao pažnju javnosti kada je premijer Vučić javno grdio gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, zbog toga što je Grad prezadužen, Bošković smatra da je događaj insceniran i unapred pripremljen.

Toliko je kamera to snimalo. Ja mogu da zamislim kako bih se ja osećao da vičem na nekoga a mene 4 -5 kamera snima. Ne bi mi baš bilo prijatno da to radim u tom momentu. Tako da sam siguran da je to inscenirano - kaže Bošković.

Opširniji razgovor sa narodnim poslanikom možete pogledati u emisiji “15 minuta”.

*Razgovor sa poslanikom Milošem Boškovićem snimljen u utorak, 29. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bole nindza

    10:18 // 2. 12. 2016.

    I mustuluk bih pozlatio, svakom ko mi bude javio, da sa opozicijom imam dogovor bre i da jos pitaju za mene......

  • Kolega_s_fakulteta

    10:33 // 1. 12. 2016.

    Ne može svaka buba med da bere, Boškoviću Miloše!

    • Miloš Bošković

      11:23 // 1. 12. 2016.

      Hvala kolega, imaću to u vidu.

  • moj utisak je

    08:44 // 1. 12. 2016.

    da je Vučić za dlaku izbegao intervenciju hitne pomoći, kada je saznao koliki je deficit gradskog budžeta. Ne zaboravite da SNS gradom vedri i oblači poslednje četiri godine i da više priča o lošim prethodnicima ne može da prođe, jer koliko god prethodnici bili loši, za četiri godine moglo je mnogo toga da se ispegla, a nije ništa. Ne verujem da je bio neiskren u obraćanju Bulatoviću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: