Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 28. 5. 2013.

| Politika

DS: Izmena poreskih zakona je pljačka građana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
demokratska-stranka.jpg
Ilustracija

Stručni timovi Demokratske stranke izračunali su da će predložene izmene poreskih zakona umanjiti budžet Niša za 898 miliona dinara.

Kako stoji u saopštenju DS-a, na izmene zakona o kojima se na Skupštini još raspravlja podneto je više od 200 amandmana, a najviše štete pretrpeće lokalne samouprave.

Niš će izgubiti 898 miliona dinara na godišnjem nivou, a iz budžeta opština, nove izmene, oduzeće ukupno 26 milijardi dinara.

- Ove pare koje Vlada otima od građana Niša služe za izgradnju zabavišta, škola, za pomoć socijalno ugroženima, trudnicama, porodiljama, starima, služe nam za izgradnju i asfaltiranje ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, sve druge infrastrukturne projekte i investicije u bolji život naših građana - stoji u saopštenju DS-a.

Rezultati ove mere, kako kažu u DS-u, ukoliko bude usvojena biće ukidanje socijalnih davanja, povećanje cene prevoza, neće biti izgradnje i opremanja novih vrtića i škola.

Kažu da će biti prekinuta izgradnja i asfaltiranje novih ulica, a neće biti završen nijedan projekat započet u prošlom mandatu. 

- Demokratska stranka poziva gradonačelnika Niša da se, u ime građana, koje bi morao da predstavlja, suprotstavi ovim najavljenim merama i da nam se pridruži u borbi da pare za naše građane ostanu u našem gradu - ističu u DS-u.

U kabinetu gradonačelnika nisu hteli da komentarišu predložene izmene zakona, kako je rečeno, dok zvaničlno ne budu usvojene.

Sednica Narodne Skupštine na kojoj se raspravlja o poreskim zakonima otpočela je u petak.

Problemi i za Kuršumliju

Vlada Republike Srbije odneće 44,5 miliona dinara, odnosno oko 6,5 odsto novca iz kuršumlijskog budžeta, upozoravaju kuršumlijske demokrate.

Oni tvrde da je taj novac prekopotreban ovoj sredini, jer se njime može uposliti 150 nezaposlenih građana Kuršumlije, dati pomoć od 10.000 dinara za praktično sve socijalno ugrožene sugrađane koji nemaju druga primanja, kupiti računari za sve učenike i škole u opštini, izgraditi 10 novih ulica ili rešiti pitanje vodosnabdevanja u Kuršumliji. 

- Demokratska stranka poziva predsednika opštine Radoljuba Vidića da se u ime građana koje bi morao da predstavlja suprotstavi ovim najavljenim merama, i da nam se pridruži u borbi da pare za naše građane ostanu u našoj opštini. Podsećamo ga da je on izabran da služi građanima našeg grada, a ovo je vreme da opravda poverenje koje je od njih dobio - kaže se u saopštenju kuršumlijskog DS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrović

    14:46 // 28. 5. 2013.

    Mene jedino interesuje koji su to "strućnjaci" koji čine stručne timove DS-a.

  • Mika

    13:53 // 28. 5. 2013.

    Sta ste vi pokrali, to ne moze da dostigne nikakva izmena poreskih zakona....ikada!

  • Ljubo

    13:38 // 28. 5. 2013.

    Ma nije Dinkić takav, narode !!!
    Ne bi on ni "mrvu hleba" uzeo nekome !!!
    Ko je viknuo : DECENTRALIZACIJA !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: