Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 17. 3. 2016.

| Politika

Dveri i DSS koalicioni partneri i u Nišu

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
dss-dveri
Nova koalicija desnice u Nišu; foto: JV

Srpski pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije nastupiće na zajedničkoj listi na izborima u Nišu. Sporazum su u ime ove dve partije potpisali predsednici gradskih odbora Jelena Đorđević (Dveri) i Goran Đorđević (DSS).

Ove stranke, kako kažu, građanima Niša nude novu politiku sa mladim i nekompromitovanim ljudima, “izlaz iz besmisla” i jasne programske ciljeve. U ovoj koaliciji smatraju da su jedina prava opozicija i alternativa lošoj vlasti.

Okosnica našeg programa je položaj sadašnjih gradskih opština i činjenica da Grad koštaju 500 miliona dinara godišnje. Zalagaćemo se za njihovo ukidanje i obavezno uvođenje konkursa prilikom zapošljavanja u javnom sektoru - kaže Goran Đorđević.

U Dverima smatraju da će ukoliko u koaliciji sa DSS-om pobede na izborima 24. aprila moći kadrovski da odgovore na sve pozicije. Takođe, optužuju vladajući SNS da pokušava da umanji rejting “jedine opozicije koja do sada nije ukaljala obraz”.

Vlast formira grupu građana koju predvodi general Moma Stojanović da bi na taj način došlo do osipanja glasova. Mi smo videli da će kampanja biti “prljava” i zato i nastupamo zajedno - kaže Jelena Đorđević.

Koalicionim sporazumom odbornička mesta su podeljena po principu pola-pola, a nosilac liste “Dveri - Demokratska stranka Srbije Sanda Rašković Ivić - Boško Obradović” u Nišu je Goran Đorđević, predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu.

Prikupljanje potpisa i predaja liste biće početkom naredne sedmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Захарије

    09:57 // 18. 3. 2016.

    Тресла се гора - родио се миш.

  • Raspucin

    08:41 // 18. 3. 2016.

    Hahahah...''obavezno uvođenje konkursa prilikom zapošljavanja u javnom sektoru''...taj model je bilo pretpostavljam u Naisusu i Trznici poslednjih godina kada ste zaposljavali svoje clanove?

  • Drakce

    23:41 // 17. 3. 2016.

    Nakon kraha usled pregovora sa niskom opizicijom gospodin Lapcevic se okrenuo stranci koju je napustila vecina clanova koja se protivila koaliciji sa DSS-om i uopsteno politicarima koji su ucestvovali u vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: