Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 15. 12. 2010.

| Politika

Kuršumlija sa dva predsednika opštine

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
foto: commons.wikimedia.org

KURŠUMLIJA - Odbornici DS-a, G17 plus i SPS-PUPS-a izabrali su Vesnu Jakovljević (DS) za predsednika opštine, a Dejana Miloševića (G17 plus) za zamenika predsednika.

Međutim, predsednik opštine Goran Bojović (NS) koga podržava koalicija DSS, NS, SRS i GG „Pokret za Kuršumliju“ nije hteo da preda dužnost jer smatra da nisu izabrani na legalan način.

- Očigledno je da mi sami ne možemo da rešimo ovaj problem i treba da sačekamo da to reše nadležni državni organi. Mislim da je Ministrastvo za lokalnu samoupravu koje nam je slalo neka svoja mišljenja pristrasno – rekao je Bojović.

Vesna Jakovljević je istakla da, pošto Bojović neće da preda dužnost, onda problem treba da reše nadležne državne institucije.

Ovo je samo nastavak događaja koji već mesecima potresaju ovu opštinu. Dve suprostavljene grupacije tvrde da imaju po 20 odbornika, iako Skupština ima 37 odbornika. Suprostavljene strane različito tumače i rešenje Upravnog suda koji je doneo rešenja po žalbama nekih odbornika. Obe strane rešenje suda tumače na način koji njima odgovara.

Sve dok se najviše državne institucije ne uključe u rešavanje problema, u Kuršumliji ćepostojati dupla vlast, a situacija se sve više komplikuje, jer obe strane održavaju skupštine i donose suprotne odluke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: