Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 8. 6. 2012.

| Politika

Leskovac: samo 3 poslanika u Skupštini Srbije

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
miodrag stojkovic, geneticar

Sa područja šest opština Jablaničkog okruga predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije neće imati Vlasotince, Lebane, Medveđa, Bojnik i Crna Trava.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Skupštine Srbije, poslanici iz Jablaničkog okruga, odnosno Leskovca su Miodrag Stojković, Živojin Stanković i Slobodan Veličković.

Svetski poznati genetičar Miodrag Stojković i mr farmacije Živojin Stanković izabrani su sa liste Demokratske stranke, a Veličković je bio na listi oko SPS, odnosno poslanik je PUPS-a.

Na izbornim listama bili su Aleksandar Pejčić (DSS), koji ima šansu da uđe u parlament, jer je na 22. mestu, a ta stranka je osvojila 21 mandat. Tomislav Ljubenović (SRS), koji je bio na 16. mestu nema nikakve izgleda da bude poslanik, kao ni Lidija Dimitrijević (SRS), jer radikali nisu osvojili nijedan poslanički mandat.

Među kandidatima za poslanika Ujedinjenih regiona Srbije iz Leskovca bili su Snežana Stojanović Plavšić i Slaviša Zlatanović, poslenici u prethodnom sazivu, ali su njihove šanse male, jer su na 21, odnosno 42. mestu liste URS-a, koji je osvojio 16 poslaničkih mandata.

Predsednik OK SPS Živojin Stefanović, koji je na 59. mestu liste SPS nema gotovo nikakve izglede da sedne u poslaničk klupe, jer su toj stranci pripala 44 mandata.

Među kandidatima za poslenike bio je i Predrag Mitrović ispred pokreta Dveri i to na 22. mestu, ali neće biti poslanik, jer taj pokret nije uspeo da prođe cenzus.

U odnosu na ranije izbore, Jablanički okrug ima neuporedivo manje poslanika, a neke opštine juga Srbije nisu imale predstavnike u Narodnoj skupštini Srbije od prvih višestranačkih izbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag

    20:30 // 9. 6. 2012.

    Nema teorije da Nislije dozvole to da se neki fakultet, pa makar i tzv.fakultet zastite na radu prebaci u leskovac.Pa oni su ucinili sve da se Pristinski Univerzitet ne prebaci u Leskovac 1999 vec je rastrkan po nekim kosovskim selima i Obodnim gradicima oko Kosova.
    A jos jedan Fax u leskovcu bi preporodio grad !!!

  • Alex

    20:09 // 8. 6. 2012.

    Ako stvarno bude ministar nauke, znam da nije povezano ali kada bi doveo jedan fakultet sa Niskog Univerziteta to bi preporodilo Leskovac, a Nis ne bi ni osetio nedostatak jednog fakulteta!!!
    Pored tehnoloskog jos jedan fakultet bi znacio vise nego 5 fabrika!

    • bb

      22:41 // 8. 6. 2012.

      Značilo bi zbog studenata koji bi došli tu naravno, nadamo se da će biti bolje :)

  • Narodni Poslanik

    11:58 // 8. 6. 2012.

    Veoma dobra stvar za Leskovac to sto je Dr. Stojkovic u Skupstini, i to na visokoj poziciji na listi poslanika u DS-u.
    Sigurno da ce vise uciniti za grad nego svi predhodni poslanici koji su u Srpsku skupstinu isli samo da prime platu, a ne da zastupaju interese grada.Tu mislim na Pejcica iz DSS-a i Stankovica iz DS-a, ali i sve ostale poslanike ukljucujuci i legendarnog Zivojina Stefanovica.
    Cak i da nesto malo povuce za svoj grad, to ce biti vise nego svi ostali zajedno.

    • bb

      18:01 // 8. 6. 2012.

      Biće ministar nauke, učiniće dosta stvari za svoj grad nadam se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: