Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 28. 5. 2013.

| Politika

Milisavljević: Dosta otimačine od juga Srbije!

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dusan-Milisavljevic.JPG
Dušan Milisavljević, narodni poslanik DS (Niš)

Dušan Milisavljević, narodni poslanik DS iz Niša, poziva sve poslanike sa juga Srbije da “skinu stranačke maske” i glasaju protiv izmena poreskih zakona koji bi lokalne budžete “skresali” za 10 do 20 odsto.

Za zakon koji će, ako bude usvojen, prema nekim procenama, Aleksincu odneti iz budžeta 10% prihoda, Vladičinom Hanu 7, Vranju i Pirotu po 14, Leskovcu 11, Prokuplju 12, a Nišu skoro 17 posto, Milisavljević kaže da je loš i da je ”iznenađen podrškom Srpske napredne stranke i SPS-a takvom zakonu koji će bukvalno uništiti lokalne samouprave.”

- Tamo gde je najsiromašniji sloj društva, najviše je zakinuto. I izgleda mi da što nas više gaze, Niš i jug Srbije, to mi više ćutimo! Ja pozivam narodne poslanike svih stranaka da kažemo jasno šta nam je na duši. A to je: “Dosta više da nam otimate, dajte nam malo više sredstava iz tog republičkog budžeta, a ne i ovo naše malo sirotinje da nam otmete!” – rekao je Milisavljević u emisiji “ 15 minuta”.

Tvrdi da bi, u slučaju da se ujedine, poslanici iz Niša, pre svega iz vladajućih stranaka, mogli da utiču da se spreče ili izmene druge “loše odluke”,  poput one Ministarstva prosvete o gašenju odeljenja u niškim gimnazijama.

- U ostatku Srbije je sve OK! Mislite da smeju da dirnu Vojvodinu? Mislite da smeju da dirnu Beograd? Smeju da dirnu samo gde je sirotinja i niko se ne javlja da se suprotstavi takvim lošim odlukama. Zašto? Ne znam - kaže Milisavljević.

Dusan Milisavljevic Dušan Milisavljević u studiju Južnih vestiOcenjuje da je, ipak, verovatno reč o mentalitetu i da se “svako plaši za svoju poziciju i da će možda biti sklonjen sa mesta poslanika.“

- Znači, meni je više muka od takvog politikanstva! - dodaje on.

Na primedbu da su čitaoci Južnih vesti konstatovali u komentarima da nije bio tako aktivan dok je njegova stranka bila na vlasti, Milisavljević priznaje da "nije bio aktivan, koliko sada."

- Izborio sam se da izađem iz tog nekog začaranog kruga i da svojom energijom, svojom inicijativom razbijem neke tabue, da morate da pitate nekog za sve i svašta! Vi u suštini se bolje plasirate u svojoj stranci, nego li da non-stop ćutite, non-stop da vas gaze i non-stop da interese vaše sredine neko gura po stranu! Tako da ja nemam nameru da stanem - rekao je Milisavljević.

Šta ovaj narodni poslanik kaže o untarstrančkoj borbi u DS i izlasku velikog broj članova iz te stranke, pogledajte opširnije u emisiji “15 minuta”.

“Nije zloupotreba, već stranačko prepucavanje”

Komentarišući činjenicu da je Marko Ranđelović, poznatiji kao Šerif, za čije se ime vezuju navodne manipualcije, o čemu su Južne vesti pisale, izabran za člana Okružnog odbora DS, Milisavljević, koji je predsednik tog odbora, kaže “da je cela ta priča iskonstruisana u unutarstranačkoj borbi u Demokratskoj stranci”.

- Smatram da organi koji su izvršili uviđaj, praktično, u ceo taj slučaj, nisu doneli nikakvo rešenje koje bi sankcionisalo Marka. Tako da je nemam problem da kažem da tu nije bilo neke zloupotrebe. Nadležni organi su to ispitivali i ja svakako ne bih podržao nekoga ko je napravio neki zakonski prekršaj - ističe Milisavljević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bobbie

    08:42 // 30. 5. 2013.

    Je li ovaj gospodin doktor? Pa što se ne bavi svojom profesijom.Narod nikad bolesniji a lekari nam se bave politikom, sramota.Gospodine a što ovako niste bili agilni dok ste bili na vlasti?

    • Vladimir

      18:14 // 2. 6. 2013.

      A je li gospodin Perisic gradonacelnik takodje doktor?! Jeste, on je kardiolog. I ne vidim nesto da je agilan iako je prvi covek u gradu. On je samo Bananina marioneta. Dusan bar kaze ono sta misli!

    • Mima

      14:55 // 11. 6. 2013.

      Parole, parole

  • Двери Ниша

    08:23 // 29. 5. 2013.

    ''Smeju da dirnu samo gde je sirotinja i niko se ne javlja da se suprotstavi takvim lošim odlukama.Zašto? Ne znam.''За додатни коментар овога потребно је знатно више од 200 словних понуђених карактера

  • Jagodinka Simonovic

    01:04 // 29. 5. 2013.

    Za vreme Turaka bese desetak ili 10% poreza
    sada je dvadesetak 20% PDV
    Plus ova Dinkiceva otimacina Nisu, a svi cute prave se da se nista ne desava.
    Ljudi ovi nam uzese mnogo para a mi ticu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: