Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 6. 4. 2012.

| Politika

Simonović ipak prvi na listi?

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Simonovic
Miloš Simonović, arhivska fotografija; foto: Infobiro

Gradski odbor DS u Nišu usvojio je kasno sinoć izbornu listu koju predvodi Miloš Simonović, ali se sada čeka saglasnost centrale stranke, saznaju Južne vesti.

Prema nepotvrđenim informacijama sednica Gradskog odbora trajala je do posle ponoći. Ali, posle žučne rasprave, većina članova ipak je podržala aktuelnog predsednika stranke u Nišu i gradonačelnika, dok je njegov rival Dragoslav Ćirković zauzeo drugo mesto. 

Ipak, kako je pojasnio izvor Južnih vesti, po Statutu stranke tu izbornu listu mora da aminuje i centrala stranke iz Beograda, pa da nije isključeno da na kraju bude i drugačije.

- Simonović je u stvari od samog početka imao većinu u Gradskom odboru, to nije sporno. Ali, pravi rat se u stvari sve vreme vodi u Beogradu, gde su stvari nešto drugačije - kaže izvor Južnih vesti.

Isti izvor kaže da su na sednici usvojene izborne liste za opštine Pantelej, Medianu i Nišku Banju, s obzirom da njih potvrđuje Gradski odbor.

Ove informacije nismo uspeli da proverimo jer ni presednik Gradskog odbora Miloš Simonović, ali ni PR stranke u Nišu Dragana Stojanović Krstić nisu odgovarali na telefonske pozive Južnih vesti.

Na poslednjim izborima, održanim 2008. godine, Demokratska stranka osvojila je 18 od 61 mandata.


Šerif na dve liste

Marko Ranđelović Šerif Marko Ranđelović, arhivska fotografijaMarko Ranđelović (33), poznat pod nadimkom Šerif, prema saznanjima Južnih vesti nalazi se među kandidatima i za Grad i za Opštinu Mediana.

Podsetimo, Ranđelović je u žižu javnosti dospeo nedavno nakon što su Južne vesti otkrile da je godinu dana "kao svoju platu", odnosno primao više nego što bi po zakonu trebalo.

Nakon poslednjih izbora 2008. godine postavljen je za Većnika u Opštini Mediana, a ubrzo nakon toga zaposlio se i u niškoj elektrodistribuciji.

Od početka prošlog meseca postavljen je i za regionalnog direktora Agencije za restituciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljuba

    23:25 // 13. 4. 2012.

    Ja sam lokal patriota i uvek cu glasati za gradonacelnika one osobe koje su RODJENE NISLIJE ili u krajnjem slucaju da su osnovnu i srednju skolu zavrsili u NISU.

    DRSKO je da se ovi sa strane javljaju za takve funkcije. Iskustvo nam kaze da su veoma skloni da PRODAJU NIS i odu za BG-D.

  • Davor Todorović

    04:38 // 8. 4. 2012.

    Ma mnogo je Simonović izgradio nema šta.
    I ja bi izgradio sa tuđim novcem. Daj ti meni nekolko miliona evra, ja tačno znam šta u gradu treba da se izgradi.
    Ali ja sam rekao da je Simonović još dobar. Kakvu tradiciju imamo u Nišu da svaki sledeći gradonačelnik bude gori od predhodnog. Ima da kukamo na kraju i za tog Simonovića i šerife sa kaubojcima kada ga zameni gori od njega sa svojim poglavicama i Indijancima. A posle njih će doći Ahmed Mehmed Abdul Džafar, sa svojim spahijama i janjičarima, pošto se onaj Zuhorlić kako l ise već preziva, najavio da će se kandidovati za predsednika, i uveren je da će da pobedi. Sad i muftije mogu da se kandiduju za predsednika. vera i politika. Pa to još nisam video nigde da se muftija kandidovao. Ma loše nam se piše svima.

  • kruna

    23:46 // 7. 4. 2012.

    bravo "studentkinjo"! samo mladi u ovom gradu mogu da doprinesu boljem zivotu. i ja glasam za Simonovica jer je, kako ti kazes, dosta uradio za Nis. neka nam je sa srecom.potvrdjuje se da u ovom gradu i u ovoj zemlji vazi "da komsiji crkne krava". a mi smo izuzeci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: