Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 10. 7. 2012.

| Politika

Simonović rezimirao

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
simonovic za kraj

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović ističe da iako je pre 4 godine zatekao loše stanje, sledeći svoj plan, uz političku stabilnost i saradanju većnika, na kraju mandata zaključak je da je urađen veliki posao za grad Niš.

Simonović je naglasio da je po stupanju na funkciju gradonačelnika zatekao jedan izolovan grad, grad koji nije bio zanimljiv investitorima, ali ni državnim funkcionerima. Ipak, nakon 4 godine, kako ističe, ta slika je promenjena.

- Danas grad Niš je grad koji je spreman da prihvati bilo koju novu investiciju i nema nijednog investitora koji je ušao u ovu Gradsku kuću koji nije saslušan i za kog nije urađeno sve što je u našoj moći da ta potencijalna investicija dođe u naš grad – bio je jasan Simonović.

Suočeni sa ekonomskom krizom, koja je krenula krajem 2008. godine, ističe Simonović, on i njegovi saradnici uspeli su da budžet uvećaju za 50 odsto.

- Aktivizmom nas samih i verom da nešto može da se uradi budžet je sa 4,5 milijardi koliki je bio 2007. godine, narastao na 6,9 milijardi sa koliko smo završili 2011. godinu. To su egzaktni i provereni podaci najbolje je da tako govorimo o svemu – rekao je još uvek aktuelni gradonačelnik.

Na pitanje novinara da li se oseća izdatim od strane dosadašnjih koalicionih partnera, Simonović tvrdi da u politici ne postoje termini da nekoga “izdate”, ali se nada će ljudi koji će voditi grad imati na umu interes grada.

- Ako nije tako onda ćemo razgovarati na Skupštini grada imati prilike da sučeljavamo mišljenja, ali smatram da im je to bio cilj. Hoću da verujem da nije samo prosta matematika i prosta filozofija snishodljivosti prema Beogradu urodila da dođe do formiranja ovakve većine – kaže Simonović.

Brojevi govore puno o radu dosadašnje vlasti, tvrdi Simonović. U prethodne 4 godine urađeno je 7 obdaništa, 3 Osnovne škole, 4 nova Bulevara i 9 novih ambulanti.

Rekonstruisana je hala “Čair”, radi se i stadion, dovedeni su strani investitori, a gradonačelnik naglašava da je sve u prethodne 4 godine rađeno javno i transparentno.

Nova vlast trebalo bi da bude formirana 12. jula za kada je zakazana konstitutivna sednica gradske Skupštine. Prema svim najavama, vlast će činiti SNS, SPS i URS pojačani DSS-om.

Fotelju gradonačelnika najverovatnije će preuzeti lider naprednjaka u Nišu doktor Zoran Perišić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    22:15 // 10. 7. 2012.

    ha ha ha....kako bi ovo bilo smesno, da nes direktno ne dotice, pa je vise zalosno, te SMEJEM SE A PLAKAO BI...
    ...Danas grad Niš je grad...koji na to ne lici,
    ...Aktivizmom nas samih i verom da nešto može da se uradi budžet je sa 4,5 milijardi koliki je bio 2007. godine, narastao na 6,9 milijardi sa koliko smo završili 2011. godinu....prevedi u evre, pa vidi dali je 50%, a i da je nisi dao pare iz svog dzepa,
    ...Hoću da verujem da nije samo prosta matematika i prosta filozofija snishodljivosti prema Beogradu urodila da dođe do formiranja ovakve većine...hahaha stvarno si smesan covece, idi i vodi te tvoje...naci ce se vec neko da ugasi svetlo.

  • Dragan Vukadinovic

    22:00 // 10. 7. 2012.

    Председниче Већа - Хвала Вам на пажњи , али Вас више неби задржавали.

    • Sai Baba

      23:02 // 10. 7. 2012.

      Vukadinovicu!C E N Z U S!Ili pravac SNS.Pa se tek onda javljaj.BTW I jedan i drugi ste isti.

    • Dragan Vukadinovic

      00:44 // 11. 7. 2012.

      Саи Баба - фала на понуђеном , у праву си и једни и други су исти.

    • Sai Baba

      10:06 // 11. 7. 2012.

      Vukadinovicu C E N Z U S!

  • Kancelarija Stamenković

    20:05 // 10. 7. 2012.

    Kakav je posao uradjen stoji u izveštaju DRI. Očekujemo da nadležni organi reaguju u skladu sa priloženim dokazima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: