Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 22. 6. 2012.

| Politika

U SPO-u razočarani i ponosni

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
PREDRAG MILACIC
Predrag Milačić

Predsednik Gradskog odbora SPO Predrag Milačić kaže da bez obzira na izborne rezultate SPO neće odustati od svojih ideja.

SPO je i u Nišu i u Srbiji na nedavno završenim izborima nastupio u koaliciji PREOKRET. U Nišu nijedan odbornik SPO-a sa liste PREOKRET nije ušao u gradsku Skupštinu. Bez obzira na rezultate SPO ne odustaje od svog programa.

- Istovremeno smo i razočarani i ponosni. Razočarani u odnosu na broj pristalica koji je bio 90-ih. A ponosni smo jer smatram da nismo odustali od ideja koje su nas okupile i što se svih ovih godina zdušno borimo i borićemo se dok ih ne ostvarimo – rekao je Milačić.

Milačić je rekao da “ima problema u komunikaciji” sa koalicionim partnerima iz PREOKRETA.

- Oni su nam rekli da su na pozive oko formiranja nove gradske vlasti pozvani kao LDP, a ne kao PREOKRET. Meni je logično da se i u tom slučaju konsultuju koalicioni partneri, ali dobro svako radi kako misli da je najbolje – kaže Milačić.

U SPO-u smatraju da je najbolje rešenje za grad da aktuelna koalicija ostane na vlasti uz pridruživenje LDP-a.

- Jednog ponedeljka je delovalo da će to i da se desi. Prvo su demokrate razgovarale sa SPS-om, pa sa URS-om, a za utorak je bio zakazan razgovor sa LDP-om. Međutim nešto se u međuvremenu desilo – zaključio je Milačić.

Milačić tvrdi da Srpski pokret obnove nikada ne bi učestvovao u vlasti sa SNS, a ostale ideje ove stranke o kojima je govorio njihov predsednik u Nišu pogledajte ovde.

"15 minuta" Predrag Milačić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • liberal

    15:22 // 26. 6. 2012.

    Gospodine Anti,
    za razliku od SPO stranke koja se već dugi niz godina provlači kroz koalicije kako bih opstala, LDP je stabilna stranka mladih,obrazovanih i intelektualaca.
    Zahvaljujući vama nije sugurno da bi LDP prešao i ulicu a ne cenzus,vi ste bili i osali teret za sve stranke koje su sa vama "komunicirale".
    Ko je omražen a ko ne zna se odavno,zato imate sve manje pristalica kako vreme odmiče...sledi gašenje...
    A deklaracija PREOKRET je nastala početkom 2011. godine i predstavljena na glavnom odboru LDP,da bi se kasnije njoj pridružili ostali između ostalih i SPO...vidi se da imate nizak nivo znanja g-dine ANTI i da pokušavate da obmanjujete javnost.

    • AntiLDP

      17:51 // 26. 6. 2012.

      Moj nivo znanja je taman toliki da znam ko je napisao deklaraciju Preokreta. Izborni rezultati su pokazali da ni LDP ne može da se pohvali pristalicama. I šta to nudi LDP? Nema ekonomski program, socijalni program, u Nišu imate napaljene klince, od kojih nekolicina njih nije znala da mi odgovori na 2 prosta pitanja: Šta je istina? Šta je preokret? A da ne pričamo o LDP niškim funkcionerima koji su u krizi srednjih godina (svaka čast Pešiću)... Kampanju u Nišu niste umeli da vodite bez SPO-a, jer su vas njeni članovi organizovali, prema tome... nemojte... SPO je stranka sa stažom, koja je ušla u legendu, ma u kakvom stanju sad bila, a LDP to nikada neće moći da postigne, dokle god Čeda ne otkrije svoje izvore prihoda, dokle god imate antisrpski stav, antipravoslavni, dok ne postanete kulturni, jer biti fancy ne znači biti kulturan i samo glumatate neku elitu?!. Zar baš nikome nije ispod časti da mu Čeda bude lider?! Nije protivno vašem liberalizmu da je muško po defaultu političko biće?

    • arsa

      01:16 // 27. 6. 2012.

      jedino u cemu se slazem s ovim antijem je to da je spo usao u legendu!
      i tu treba i da ostane...

  • liberal

    18:57 // 25. 6. 2012.

    Gospodine Milačiću,
    SPO je već 12 godina na vlasti u Nišu i za to vreme nisu vidljivi rezultati vašeg rada...
    Sa vama je nemoguća komunikacija jer veliki deo vas ne ume da komunicira (čast nekim mladim momcima iz SPO) a kako ste radili i komunicirali u izbornom ciklusu ta komunikacija je nepotrebna!
    Sada lepo pozovite svoga kompanjona i bivšeg stranačkog druga Bananu kome ste poklanjali glasove na izborima pa sa njim komunicirajte!

    • AntiLDP

      20:41 // 25. 6. 2012.

      Gospodine Liberalu, Niš je mali grad, i za razliku od funkcionera SPO-a, funkcioneri LDP-a su na vrlo lošem glasu, i ta primedba: "SPO je već 12 godina na vlasti u Nišu i za to vreme nisu vidljivi rezultati vašeg rada..." je neargumentovana, jer je LDP upravo zahvaljujući GO SPO Niš prešao cenzus u Nišu... dokaz? Pa LDP je ili jedva ili nije uopšte prešao cenzus u drugim gradovima (BG vam je verovatnije najveće poniženje). Kažete, veliki deo članova SPO-a ne zna da komunicira? OK. To i nije tako strašno, gore je biti bahat, drzak, ohol i nepošten, a tako su se funkcioneri LDP-a ponašali tokom kampanje... Problem je što je LDP omražen od strane birača, i nije ni trebao da pređe cenzus... ali, eto, zloupotrebom SPO, uspeo je... Ne zaboravite ko je napisao deklaraciju Preokreta, pre nego što se na nju pozovete.

    • neliberal

      14:24 // 26. 6. 2012.

      E bas me nasmeja ovaj komentar... Ovi iz LDP-a su tako divni ljudi, iskreni, posteni i casni, dok su sa druge strane ovi iz SPO-a pokvareni, primitivni i ne umeju da komuniciraju :DDD NIJE NEGO! LDP generalno, a posebno u Nisu, je politicki otpad koji zbog svoje bahatosti i beskrupuloznosti ne zasluzuje da postoji (politicki, naravno)!
      Zasto se, druze liberalu, niste zalili i prekinuli komunikaciju sa SPO pre izbora nego je Cedica ucenjivao koaliciju Preokret na republickom nivou upravo koalicijom sa SPO u Nisu? Vase dnevno-politikantske manire ostavite za LDP, Cedicu i Prajd. Nislije vas znaju bolje nego sto mislite.

    • neliberal

      14:27 // 26. 6. 2012.

      ah, jos jedna cinjenica. LDP je bio na vlasti u BG pa ga sad nema ni u gradskoj skupstini. Komentar?

    • arsa

      15:00 // 27. 6. 2012.

      i spo je bio na vlasti u nisu pa ga sad nema nigde!

  • R.D.A.

    11:27 // 24. 6. 2012.

    Ispravka za prepričavača emisije: Milačić nije rekao da se prethodnoj koaliciji pridruži LDP za formiranje nove gradske vlasti, nego koalicoja PREOKRET.

    • arsa

      01:14 // 27. 6. 2012.

      spo je bio na vlasti u nisu pa ga sad nema nigde... i sta sad?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: