Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 5. 6. 2012.

| Politika

Uvećan gradski budžet

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Gradsko vece
Sednica Gradskog veća

Gradski budžet u 2011. godini je uvećan u odnosu na ranije godine. Radilo se i na zdravstvenoj zaštiti studenata, a 130 miliona odobrenih za projekat sufinansiranja letova sa niškog aerodroma nije bilo dovoljno već bi taj budžet trebalo da se uveća za 16 miliona dinara.

Na sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke o završnom računu budžeta grada Niša za 2011. godinu. Prema rečima načelnice Uprave za finansije Snežane Jovanović u poređenju sa ranijim godinama u 2011. se dobro radilo.

- Budžet se bolje puni i prihodi su stabilniji. Recimo 2007. godine prihodi i primanja u gradskom budžetu iznosili su oko 4,5 milijardi dinara, dok je ta suma u 2011. godini iznosila oko 7 milijardi dinara – rekla je načelnica.

Takođe, 2007. godine iznos neutrošenih sredstava bio je milijardu dinara, dok je 2011. skoro prepolovljen i iznosi šezdeset miliona dinara.

Radilo se i u sektoru zdravstvene zaštite. Posebno kada su studenti u pitanju. Studentska poliklinika je dobila nov prostor u Katićevoj ulici, a na Gradskom veću je usvojen predlog izgradnje još jednog objekta.

- Laboratorija i lekari opšte prakse Studentske poliklinike preseljeni su u nov prostor veličine blizu 300 kvadrata. Želja je da se izgradi još jedan zdravstveni centar na prostoru Tehničkih fakulteta – kaže Miomir Ranđelović, gradski većnik.

Gradsko veće je usvojilo odluku za predlog povećanja iznosa sredstava za finansiranje druge faze unapređenja konkurentnosti aerodroma “Konstantin Veliki” za 16 miliona dinara.

Naime, prema rečima Dragana Karličića, načelnika Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, prema projektu je za unapređenje konkurentnosti aerodroma i sufinansiranje letova “Montenegro erlajnsa” bilo planirano 130 miliona dinara.

Kako kaže Karličić, to nije bilo dovoljno kako bi se izmirile obaveze za januar i februar pa je morala da usledi i druga faza projekta i odobrenje još dodatnih 16 miliona dinara.

Gradsko veće je usvojilo i izveštaje o poslovanju javnih preduzeća i ustanova za prethodnu godinu.

Prihvaćen je i predlog učestvovanja u projektu ''Logistički centar slobodne zone u Nišu”, kojim bi se stvorili uslovi za nova radna mesta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: