Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 4. 6. 2012.

| Politika

Vlast u Nišu i dalje neizvesna

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_490x370-skupstina-grada-nisa

Naprednjaci danas ne pregovaraju, već dogovaraju dalje korake, demokrate očekuju da će sve biti jasnije narednih dana, LDP čeka planove za razvoj grada, a URS se drži stava da je aktuelna koalicija uradila najbolje za grad.

Pregovori Srpske napredne stranke u petak sa potencijalnim koalicionim partenrima nisu dali konkretne rezultate, kao što konačnih zaključaka nije bilo ni posle razgovora Demokratske stranke sa koalicionim partnerima.

U niškom odboru SNS kažu da će pregovori biti nastavljeni, ali nakon upoznavanja članstva sa do sada postignutim rezultatima. perisic dr Zoran Perišić

- Danas nema pregovora. Imamo stranačke odbore, predstavićemo članovima šta smo radili, pa se spremamo da od utorka-srede nastavimo pregovore – rekao je doktor Zoran Perišić, prvi čovek SNS u Nišu.

Ni u Demokratskoj stranci nema konkretnih odgovora kada je formiranje vlasti u pitanju. Prema rečima vođe pregovaračkog tima Dragoslava Ćirkovića, sve će biti jasnije narednih dana.

Niški odbor LDP-a pregovarao je sa oba potencijalna koaliciona partnera. Kako kaže Peda Jelenković, menadžer niškog LDP-a, i od jednima i od drugih se očekuje platforma razvoja grada u naredne 4 godine.

- Mi ćemo tek onda da donosimo odluke. U SNS-u nisu precizirali dan za nastavak pregovora, ali očekujem da sutra ili prekosutra pozovu. Spremni smo za nastavak pregovora i sa DS-om i očekujemo novi poziv – kaže Jelenković. bane jovanović Branislav jovanović, arhivska fotografija

Ujedinjeni regioni Srbije do sada su zvanične pregovore vodili jedino sa DS-om. Prema rečima prvog čoveka ove stranke u Nišu, Branislava Jovanovića oni ne odstupaju od stava da aktuelna većina ostane na vlasti, iako je, kako kaže, neformalnih razgovora bilo i sa SNS.

- Ne odstupamo od tog stava. Najbitnije je da se nastavi dosadašnja saradnja. Mi ne bežimo od razgovora sa naprednjacima, ali tamo postoje ljudi iz Nove Srbije sa kojima smo loše sarađivali za vreme vladavine Smiljka Kostića. Suština je da nema signala sa naše strane – bio je jasan Jovanović.

Aktuelni izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada naglasio je da URS neće pregovarati iza leđa stranaka sa kojima je već vodila zvanične razgovore, a kako kaže, kontakti sa potencijalnim koalicionim partnerima su svakodnevni.

Sve bi trebalo da bude jasnije do 14. juna za kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • spirko

    09:28 // 5. 6. 2012.

    Ma cim banana nece sa nekim to znaqci da sa tim ljudima nemoze da se tali i maznjava pare kao sa simonovicem sa kojim je odmah polete da napravi koaliciju ALI....mosa! Daj boze da likovi kao sto su simonovic,banana,mile ,boban mihajlovic nikad vise ne budu deo vlasti u Nisu,jedino tako ovaj grad moze malo bar da progleda.!

  • Milan

    07:56 // 5. 6. 2012.

    Naravno da ste lose saradjivali sa Smiljkom, g-dine Jovanovicu, kod njega niste mogli da muljate kao u dosadasnjoj koaliciji... A prica se ste se ovih dana razleteli da se uclanite i u SNS, kako biste postali gradonacelnik. Koja je to biti stranka po redu... SPO, PRAVDA, G17+, URS, SNS ??? Zaboravih neku? Pa vi kad se probudite prvo se zapitate u kojoj ste stranci od jutros, pa krenete na posao.

  • B girl

    02:01 // 5. 6. 2012.

    Mene samo zanima, sta to znaci Pregovori i kako to izgleda, o cemu se pregovara, sta ce da se pregovori i ko pregovara, Pregovori, kakvi bre pregovori i ocemu o njima, o 20 coveka gde ce ko da se uvali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: