Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 17. 6. 2014.

| Servisne informacije

Moguć porast vodostaja i izlivanja bujičnih voda

Autor:S. J. i A. J. Izvor:Južne vesti
Splav-Nisava.jpg
Visok vodostaj Nišave pre mesec dana.

Pošto se 17. i 18. juna u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji očekuju obilni pljuskovi od 30 do 60 mm po kvadratnom metru, iz Republičkog hidro-meteorološkog zavoda upozoravaju na moguć porast nivoa reka i na jugu.

Kako piše na zvaničnom sajtu Zavoda, očekuje se da od 18. do 20. juna u porastu budu vodostaji na Mlavi, Peku, Crnom i Belom Timoku, Jasenici, Resavi, Lugomiru, Belici, Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, Nišavi i Vlasini.

Kako naglašavaju hidrolozi, vodostaji će biti u porastu, ali “bez prevazilaženja granica javljanja, to jest upozoravajućih nivoa”. Međutim, moguća su lokalna izlivanja.

- Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa retkom pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna - upozoravaju iz RHMZ.

Kako kažu u Upravi za vanredne situacije u Nišu, situacija se prati, a trenutno nema potrebe za vanrednim merama i dežurstvima.


Pljuskovi sa grmljavinom na jugu

RHMZ za narednih sat vremena na jugu Srbije prognozira lokalne pljuskove sa grmljavinom i maksimalnu dnevnu temperaturu od 22 do 26 stepeni, dok u Vojvodini, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuju mestimično slabu kišu. 


Upozorenje i za Jablanički okrug

Iz RHMZ upozoravaju da će vodostaj u Jablaničkom okrugu porasti na nivo upozoravajućeg, ali napominju da nema mesta panici i da su za sada nivoi reka ispod kota redovne odbrane od poplava, kao i da nadležni moraju biti na oprezu i u pripravnosti.

- Od 17. do 20. juna vodostaji će biti u porastu na Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, kao i na Vlasini - kaže Jelena Jeremić, šef prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema jutrošnjem merenju meteorološke stanice u Leskovcu, za 24 časa u tom gradu palo je više od 10 litara kiše po metru kvadratnom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: