Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 31. 5. 2018.

| Sport

Bivši trener Crvene zvezde novi strateg niškog Studenta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kosarkasice Student
Rad, upornost i rezultati preporučili iskusnog stručnjaka; foto: Vanja Keser

Zato što smatraju da je jedan od najboljih srpskih trenera u ženskoj košarci, klub Student doveo je Petra Markovića na mesto šefa struke seniorskog tima. U niškom prvoligašu dodaju i da je samo njegovo dovođenje pokazatelj velikih ambicija koje imaju za sledeću sezonu.

Marković je najveće uspehe imao vodeći makedonsku ekipu Kimiko, sa kojom se u više navrata okitio duplom krunom. Istakao se i kao trener beogradskih ekipa Radivoj Korać i Crvena zvezda, Šumadije iz Kragujevca, te Kraljeva.

Bio je u stručnim štabovima u mlađim reprezentativnim, ali i seniorskoj selekciji. Na mestu stratega niškog kluba zameniće sportskog direktora kluba Zvonimira Stankovića, koji je na tom mestu bio privremeno.

Mislim da je on najbolji trener u ženskoj košarci. Jedan je od retkih trenera iz ženske košarke, koji se tim poslom bavi duže vreme. Posvećen je tome, imao je puno dobrih rezultata. Nas dvojica smo bili treneri juniorske reprezentacije pre 20 godina. Znam ga kao nekog ko je mnogo vredan, ko sebe daje maksimalno i koji uvek kad se prihvati nekog posla da i rezultate - priča Stanković.

U sledećoj sezoni cilj Studenta je, priča Stanković, da odu korak dalje u odnosu na prethodnu - da se plasiraju u plej-of. Oni žele da svake godine idu stepenik više i vrate klub na staze stare slave, a za sve to im je bio potreban iskusan trener.

Klub je igrao evropska takmičenja i to u staroj Jugoslaviji. Ja hoću da se malo po malo vratimo na sve to što je bilo. Nikad se nije desilo da klub ima ovoliko dece u mlađim kategorijama, po svim takmičarskim kategorijama imamo dobre ekipe. Imamo celu strukturu koja moža kao baza za izvesno vreme da da kvalitet. Na sve to nam je bio potreban iskusan trener, koji je rad da se uhvati u koštac i da radi - rekao je Stanković.

Što se tiče sastava, većina igračica koje su nastupale za Student tokom prošle sezone želi i da tu i nastavi karijeru, zbog čega Stanković smatra da su odmah u prednosti u odnosu na rivale.

Sem centra Nataše Mijatović, koja je još pred kraj prošle sezone otišla u Albaniju i odlučila da se nakon toga posveti porodici. Verovatno tu neće biti još i Mine Đorđević, pobjašnjava Stanković, deteta Studenta i kadetske reprezentativke Srbije, koja je dobilu unosnu ponudu iz Triglava iz slovenskog Kranja, člana Regionalne lige, koju je teško odbiti.

Kako Prva liga počinje prve nedelje oktobra, u Studentu planiraju da otpočnu pripreme avgusta i smatraju da će taj period biti dovoljan da se ekipa uhoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: