Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 26. 1. 2018.

| Sport

Nais: Da dokažemo da pobeda u Kupu nije bila slučajnost

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Mitrovic Nais vaterpolo
U prošloj utakmici, Nais je bio veoma ubedljiv protiv hrvatskog Medveščaka; foto: Vanja Keser

Vojvodina je u prvom duelu ove sezone savladala Nais, u okviru Jadranske A2 lige, ali je važnija pobeda ipak pripala Nišlijama, u četvrtfinalu Kupa, gde su ih izbacili nakon peteraca. Sličan epilog kao u Kupu i revanš za poraz u ligi niški vaterpolisti priželjkuju i u subotu, 27. januara, od 20 sati na bazenu "Čair".

Sastav Vojvođana se od tada nije menjao, dok je sa Nišlijama malo drugačija situacija. Oni su oslabljeni za dva igrača: Milana Petrovića, koji se vratio u Švajcarsku i Miljana Milića, koji je odlučio da završi karijeru. Ipak, ojačani su za Milorada Ivetića, prošlogodišnjeg prvog strelca francuske Druge lige.

Sem utakmice u Kupu, dve ekipe su odigrale još jedan meč ove sezone, u Novom Sadu, i tu je kao pobednik izašla Vojvodina. Ipak, kako kaže trener Naisa Nenad Vasilovski, njegov tim će svoju šansu tražiti u zaustavljanju najjačeg oružja rivala kontranapada, te će pokušati da ih svedu na pozicionu igru.

Vojvodina je ekipa koja pretenduje na visok plasman. Očekujem jednu tvrdu i tešku utakmicu. Jesu oni favoriti, ali mi se protiv svake ekipe pripremamo da igramo i idemo na pobedu. Da li ćemo uspeti ili ne videćemo na kraju, ali ekipa je motivisana i spremna da pruži jak otpor favritu i ako nam se ukaže šansa da ih iznendadimo - ispričao je Vasilovski.

Tu je i faktor publike, koja je na bazenu “Čair” uvek glasna, a to je posebno izraženo bilo upravo u pomenutom četvrtfinalu Kupa. Koliko im njihova pomoć znači, naglasio je i igrač Marko Pavičić.

Pozivam sve navijače, ljubitelje sporta i vaterpola, da u što većem broju dođu u subotu, jer će taj igrač više sa tribina sigurno da bude od velikog značaja. Što se tiče motiva, mislim da ne manjka ni na jednoj ni na drugoj strani, oni su sigurno ljuti zbog poraza u Kupu i sigiurno dolaze po osvetu, ali nama je motiv da dokažemo da pobeda u Kupu nije bila slučajnost - priča Pavičić.

Novosađani su ove sezone u prvenstvu poraženi samo jednom i to od Crvene zvezde. Zato, nalaze se na drugoj poziciji Jadranske A2 lige sa 21 bodom, dok je Nais četvrti, a svojih 13 bodova prikupio je iz 4 pobede i jednog remija.

Ulaz na utakmicu Naisa i “Voše” je slobodan.


Ivetić: Ekipa je na vrhunskom nivou, drago mi je što sam ovde

Najnovije pojačanje niškog sastava je 24-godišnji Milorad Ivetić, koji je ponikao u Beogradu, a zatim nastupao za Banjicu, Partizan i ŽAK. Kada se otisnuo u inostranstvo destinacija je bila Francuska, gde je igrao za Bordo, a u minuloj sezoni i Rems, gde je bio i najbolji strelac Druge lige. Milorad Ivetić vaterpolista Najbolji strelac Druge francuske lige debituje na "Čairu"; foto: JV/M.J.

Povredio se, kako sam priča, pred početak prošle sezone, što je bilo nepremostiva prepreka za potpisivanje novog ugovora. Oporavak je trajao 3 meseca, zbog čega do sada nije igrao, ali je u Niš stigao početkom januara, tako da se oseća spremnim.

Mnogo mi je drago što ću debitovati sa ovakvom ekipom, jer smatram da je ekipa na vrhunskom nivou, što se tiče i spremnosti i rada i svega. Ove momke poznajem već dugo, atmosfera je vrhunska. Uz ovakav rad i ovakvo zalaganje, trudimo se da ispratimo sve i to nas i motiviše i drži zajedno. Ja sam se jako brzo uklopio u rad i ekipu - priča Ivetić.

Iako je u Fransuckoj igrao na poziciji centra, u Nišu će igrati beka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: