Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 23. 2. 2017.

| Sport

Naisa prekinula niz pobeda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa
Promašeni penali i ziceri koštali su Naisu pobede; foto: vanja Keser

Agresivnom i grubom igrom u 2. poluvremenu, rukometašice Bekamenta uspele su da nadoknade zaostatak iz 1. dela meča i tako savladaju nišku Naisu u hali “Čair”. Ovim su Nišlijke prekinule seriju od 5 pobeda i zakomplikovale situaciju pred kraj sezone.

Kapiten Bekamenta Milica Danilović bila je najbolja sa 9 golova, dok je u domaćem timu Katarina Radović postigla 7, mada bi verovatno mogla i više da nije provela 5 minuta van terena zbog povrede.

Tokom prvih 40 minuta domaće igračice su vodile, mada su pred kraj prve deonice gošće uspele da im se približe na gol razilke. Aranđelovčanke su ušle u ritam i postale sve agresivnije, pa su sa igračicom manje uspele da izjednače, a zatim i povedu.

Nišlijke su nastavile da igraju hrabro, pa se Radovićeva prilikom sprečavanja kontre žestoko sudarila sa Miloševićevom, zbog čega su obe provele van terena neko vreme. Ovo je bio veliki hendikep za Naisu jer je bek bila njihov najbolji poenter, a i Ana Kačarević se razmrdala na golu i mnogo uspešnije zaustavljala akcije svog bivšeg tima.

Trener Naise Svetislav Jovanović je bio zadovoljan igrom svojih igračica, pogotovu s obzirom na to koliko iskustva imaju igračice Bekamenta.

Ono gde smo zatajili je 1. poluvreme, jedan gol razlike za nas je premalo, mogli smo da napravimo veću razliku, pa bi im sigurno bilo teže da dođu do ove pobede od 5 razlike. Ali promašiti 3 penala protiv ove ekipe, toliko zicera, dati im prostor da se vrate u igru, definitivno da je to trenutno kvalitet Naise - kaže Jovanović.

Do plej-ofa je ostalo još 3 utakmice, a osim Medicinara i Bekamenta niko nije siguran za plasman među najbolje 4. Porazom Naise, a pobedama Jagodine i Kikinde u ovom kolu, situacija se zakomplikovala, pa sada ova 2 tima zaostaju za Nišlijkama po jednu pobedu.

NAISA - BEKAMENT 22:27 (14:13)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Vanja Antić i Jelena Jakoviljević

Isključenja: Naisa 2 minuta, Bekament 2 minuta

Sedmerci: Naisa 2 (5), Bekament 5 (6)

Naisa: Nikolić 1 (1), Milojević 1, Karalić, Stefanović, Radović 7 (1), Aleksić, 6 Petković, J. Zdravković, Mitrović, T. Zdravković 2, Belić, Veličković, Tanasković 3, Filipović 1, Tatar 1, Popović

Bekament: Nićiforović, Kojić 4, Preković, Radoičić, Anić 2 (2), Ilić 3, Milošević 3, Tomković 1, Karić, Rajović 2, Grbić, Kačarević, Danilović 9 (3), Petrović 3, Tomić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: