Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 13. 11. 2017.

| Sport

Naisa sigurna u Boru, već u utorak protiv Mladosti

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Anstazija Đoković Naisa
Levo krilo Naise Anastazija Đoković ponovo se našla na širem spisku reprezentacije Srbije; foto: Vanja Keser

Nova sigurna pobeda svakako je ono što je bilo potrebno Naisi uoči dvomeča 3. kola Čelendž kupa, u okviru koga će sledećeg vikenda dočekati izraelski Makabi. One su u 8. kolu relativno sigurno u Boru savladale istoimenu ekipu, sa 32:29 i tako se održale na 2. poziciji Super lige.

Početnu borbu, u kojoj je Bor poveo, Naisa ih sustigla, a domaće ponovo izjednačile, zamenilo je sigurno vođstvo Nišlijki. Do kraja nije bilo mesta neizvesnosti, jer se prednost gošći nije dovodila u pitanje, pa su one zabeležile i 7. trijumf ove sezone.

Zvanično najbolja rukometašica na utakmici bila je golman niškog sastava Marijana Karić, kojoj je ovo drugo priznanje ove sezone, dok je najbolji strelac bila Anastazija Đoković, sa 9 pogodaka.

Time su zadržale korak za vodećim Medicinarom, koji ima bod prednosti u odnosu na njih, ali su stvorile solidnu zalihu u odnosu na trećeplasirani Bekament, koji je izgubio u ovom kolu od Kikinde.


Protiv Mladosti za kraj jesenjeg dela sezone

Zbog utakmica na evropskoj sceni, Naisa će ranije odigrati utakmicu poslednjeg kola jesenje polusezone, zbog čega će i imati samo 3 dana pauze do duela sa ekipom Mladost iz Nove Pazove. Nakon dužih pregovora, dve ekipe su ipak uspele da se dogovore, pa je novi termin za odigravanju utakmice 9. kola 14. novembar od 18:30 u hali “Čair” .

Ekipa iz Nove Pazove ima osrednji učinak ove sezone, u 8 kola uspele su 3 puta da pobede, ali su i samo 2 puta poražene. Ipak, trener Svetislav Jovanović skrenuo je pažnju na njihovu rukometašicu Leposavu Glušicu, trenutno najboljeg strelca Super lige, koja je vodeća i po broju priznanja za najbolju igračicu na utakmici - osvojila ih je čak 5.

Oni su jedno od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja, uzeli su bod Bekamentu u Aranđelovcu. Predvodi ih Leposava Glušica, ove sezone najdominantnija rukometašica u ligi. Ipak, igra se u Nišu, nama je izuzetno važno da pobedom krunišemo jesen u Super ligi i napravimo lepu uvertiru za predstojeći dvomeč sa Makabijem u Čelendž kupu - rekao je Jovanović.

Ipak, niški tim je daleko kvalitetniji u odnosu na većinu rivala u Super ligi, pa ne bi trebalo da im veliki problem predstavlja ni Mladost, mada je sada i umor faktor na koji će morati da računaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: