Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 8. 8. 2016.

| Sport

Prva pobeda surduličkog Radnika u novoj sezoni

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnik---Spartak;-foto:-fk-radnik.com.jpg
Prvenac u novoj sezoni; foto: fk-radnik.com

Nakon dva remija u prva dva kola nove superligaške sezone, fudbaleri surduličkog Radnika savladali su u 3. kolu na svom terenu Spartak iz Subotice rezultatom 2:1 (2:0). Strelci za domaćina bili su Igor Mišan u 26. i Miloš Adamović u 32. minutu, a jedini gol za Subotičane postigao je Ognjen Mudrinski u 71.

Posle utakmica bez pobednika protiv Javora i Čukaričkog, Surduličani su zabeležili prvi trijumf u novoj takmičarskoj godini u utakmici sa dosta šansi na obe strane.

Domaći fudbaleri sav posao završili su za 7 minuta i oba pogotka završili su na identičan način - posle prodora po levoj strani, povratne lopte i sigurne završnice. Prvo je u 26. minutu Mišan načeo mrežu rivala, da bi njegov kolega Adamović u 32. “prepisao” i duplirao prednost svog tima. Treba istaći da je kod oba primljena gola odbrana Spartaka delovala zbunjeno, bez prave reakcije, pa su tako i sami zaslužni što su nakon pola sata igre bili u deficitu od 2 gola.

No, do kraja prvog dela Subotičani su imali par dobrih prilika za pogodak, ali je odbrana domaćeg sastava uspela da odoli naletima tima Andreja Černišova.

Što nisu uspeli u prvom delu, gostima je za nogom pošlo na 20 minuta do kraja. Nakon tečne akcije po desnoj strani lopta je u srcu kaznenog prostora došla do Ognjena Mudrinskog, koji je snažnim udarcem matirao golmana Radnika Ognjena Čančarevića i “zakuvao” stvari u finišu meča.

Ipak, mreže su do kraja utakmice mirovale, iako je Spartak krenuo na sve ili ništa, ostavljajući dosta prostora domaćima za kontre. U takvom odnosu snaga ni jedni ni drugi nisu profitirali, pa je domaći tim zabeležio prvu pobedu, a gosti prvi poraz, nakon dve startne pobede u Superligi.


Lazarević: Nismo dozvolili da nam se ponovi Javor

Šef stručnog štaba Radnika Goran Lazarević istakao je posle meča da mu je drago što njegov tim nije ponovio meč protiv Javora kada je posle vođstva od 2:0 na poluvremenu prokockao prednost i odigrao nerešeno 2:2. 

Prava, dobra prvenstvena utakmica sa dobrim tempom. U lepom fudbalskom ambijentu u prvom poluvremenu smo kontrolisali tok utakmice i poveli. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo pametni, ne srljamo kao u prvom kolu protiv Javora i zahvalio bih se i čestitao igračima na prvoj pobedi u novoj sezoni - podvukao je on.

Posle kompletnog 3. kola Surduličani se nalaze na deobi 8. mesta sa 5 bodova, dok je subotički sastav u grupi timova pozicioniranih od 3. do 7. mesta sa po 6 bodova.

U narednom kolu, koje je na programu u sredu 10. avgusta Radnik gostuje Radu na Banjici, a Spartak dočekuje Novi Pazar.

RADNIK - SPARTAK 2:1 (2:0)

Stadion: FK Radnik, Surdulica

Glavni sudija: Igor Stojilković (Zemun)

Žuti kartoni: Pavlović, Vuković, Milovanović, Pejčić, Gojković, Čančarević (Radnik), Ađuru, Jočić, Milić (Spartak)

Radnik: Ognjen Čančarević, Siniša Mladenović, Miloš Milovanović (od 77. Miloš Stanković), Miloš Adamović, Nenad Lukić (od 90. Igor Zlatković), Nikola Radović (od 62. Zlatko Liščević), Vladan Pavlović, Aleksandar Gojković, Bratislav Pejčić, Igor Mišan, Slobodan Vuković

Spartak: Nikola Mirković, Marko Anđić, Branimir Jočić (od 46. Nemanja Glavčić), Ognjen Mudrinski, Vladimir Torbica (od 60. Milivoj Krmar), Đorđe Ivanović, Nemanja Milić, Daniel Farkaš, Favor Ađuru (od 76. Andrej Mrkela), Nemanja Ćalasan, Aleksandar Radovanović 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    14:47 // 8. 8. 2016.

    Koga zanima radnik iz surdulice ja razumem da vi zelite da budete regionalni servis al stavljati vesti o radniku na naslovnoj strani i davati im status ko radnickom u najmanju ruku vredja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: