Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 1. 8. 2016.

| Sport

Drugi remi Radnika u novoj sezoni

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
ukarički---Radnik---fkcukaricki.rs.jpg
Pejčić (Radnik) i Radonjić (Čukarički) u duelu; foto: fkcukaricki.rs

Nakon nerešenog ishoda u premijernoj ovosezonskoj utakmici u Superligi protiv Javora (2:2), fudbaleri surduličkog Radnika odigrali su i drugu utakmicu bez pobednika. Na Banovom brdu u meču između domaćeg Čukaričkog i Surduličana nije bilo golova - 0:0.

Meč u kojem je domaći sastav imao veći deo vremena loptu u svom posedu i češće napadao na gol protivnika, a surdulički sastav bio fokusiran na odbranu sopstvene mreže završen je najnepopularnijim fudbalskim rezultatom, kojim svakako gosti mogu biti zadovoljniji.

U ne tako sadržajnom prvom poluvremenu viđena je po jedna šansa na oba kraja terena. Prvo je posle akcije Čukaričkog po desnoj strani lopta došla do ofanzivnog veziste Nemanje Radonjića, koji je pokušao glavom iz prve sa nekih 13, 14 metara, lepo je ciljao, ali je zamalo bio neprecizan.

Na drugoj strani, gosti su zapretili nakon jedinog kornera u prvom delu. Najviši u skoku bio je Vladan Pavlović, ali je njegov udarac glavom sa peterca iskosa lako ukrotio čuvar mreže popularnih “brđana” Nikola Petrić.

Veći deo drugog poluvremena viđene su prave viktorije ispred gola gostujućeg tima. Najbolju šansu na meču imao je napadač Čukaričkog Beko Fofana. Nakon tečne i lepo iskreirane akcije Docić je sjajno “spojio” sa golom internacionalca iz Obale Slonovače, koji je vešto izbegao ofsajd zamku, ali je dugo oklevao u završnici i pogodio stativu.

Odnos snaga na terenu u drugom poluvremenu, kao i u čitavom meču, trener Radnika Goran Lazarević okarakterisao je kao razliku u kvalitetu dva tima u ovom trenutku.

Možda nije bilo previše kvaliteta sa naše strane, ali smo pružili maksimum. Kako vreme bude odmicalo, nadam se da ćemo biti bolji, a u ovom meču susreli smo se sa ekipom koja je realno kvalitetnija od nas, pa smo se fokusirali na odbranu i prepustili protivniku fokus - istakao je on.

U nastavku je domaćin pretio preko Jankovića i Docića, ali je prvu izglednu šansu imao gostujući sastav. Nakon presečene lopte na sredini terena, Adamović je odlično uposlio Radovića, koji je ciljao donji desni ugao gola, no lopta je otišla pored stative.

Veliku priliku za vođstvo domaćin je imao u finišu meča. Janković je lepo po levoj strani “promešao” nekolicinu protivničkih igrača, pronašao Matića na penalu, ali je kapiten Čukaričkog loptu poslao daleko preko gola, a bila je to ujedno i poslednja prilika na meču.

Nakon kompletnog 2. kola Radnik se nalazi na 10. mestu sa 2 osvojena boda, dok je Čukarički na 12. sa jednim.

U narednom kolu u Surdulicu stiže subotički Spartak, dok će tim sa Banovog brda gostovati Novom Pazaru.

Čukarički - Radnik 0:0

Stadion: Na Banovom brdu, Beograd

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Žuti kartoni: Bulatović, Mandić, Tomić (Čukarički), Liščević, Mišan, Čančarević (Radnik)

Čukarički: Nikola Petrić, Nikola Janković, Darko Bulatović, Erhan Mašović, Đorđe Đurić, Marko Tomić, Asmir Kajević (od 33. Branislav Janković), Marko Docić (od 66. Staniša Mandić), Igor Matić, Nemanja Radonjić (od 71. Dragoljub Srnić), Beko Fofana

Radnik: Ognjen Čančarević, Siniša Mladenović, Miloš Milovanović, Zlatko Liščević, Miloš Stanković (od 66. Nenad Lukić), Vladan Pavlović, Nikola Radović (od 87. Uroš Nenadović), Aleksandar Gojković, Bratislav Pejčić, Igor Mišan (od 80. Miloš Adamović), Slobodan Vuković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: