Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 15. 9. 2016.

| Sport

Radnički: Bez euforije na Napredak

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki-1509---Vanja-Keser.jpg
Oprezno do 4 pobede u nizu; foto: Vanja Keser

U dobrom raspoloženju posle 3 vezane pobede fudbaleri niškog Radničkog dočekuju uvodnu utakmicu 9. kola Superlige protiv Napretka iz Kruševca na Čairu, ali iz kluba poručuju da utakmici ne treba prići sa previše iskušenja. Početak utakmice zakazan je za 20 sati.

Rastavac-Mima---Vanja-Keser Taktičkom disciplinom i posvećenošću do dobrog rezultata; foto: Vanja Keser

Dva trijumfa na teškim gostovanjima u Gornjem Milanovcu i na Voždovcu, kao i osvojena 3 boda u finišu meča na domaćem terenu protiv Mladosti uneli su veliku dozu samopouzdanja u redove niškog kluba pred utakmicu u petak.

Imamo zaista dobru seriju iza sebe, sa dobrom igrom i rezultatima i najmanje nam sada treba da ulazimo u nepotrebnu euforiju. Izazov ispred nas je veliki i sa aspekta ekipe protiv koje igramo i sa aspekta stanja u kojem se mi kao tim nalazimo. Verujem da možemo dobro da mu odgovorimo, ali je izuzetno bitno da oprez bude na visokom nivou - istakao je on.

Kada kaže oprez, Rastavac ne misli na bilo kakvo ustezanje.

Mislim na stvari koje smo sada pokazali da imamo. U smislu da dobrom organizovanošću, dobrom taktičkom disciplinom i posvećenošću odgovorimo zahtevima ove utakmice na najbolji mogući način, a tek onda možemo da razmišljamo o dobrom rezultatu - podvukao je popularni Mima.

Što se sastava Radničkog za utakmicu u petak tiče, pod znakom pitanja su trojica veznih fudbalera - Saša Stojanović, Pavle Popara i Petar Krstić.


“Rezultati Napretka za mene nisu iznenađenje”

Dragan-Ivanovic-Napredak---foto:-fknapredak.rs Rezultati Kruševljana pokazuju kvalitetan rad Rastavčevog kolege; foto: fknapredak.rs

Kruševljani posle 8 odigranih kola zauzimaju 7. mesto na tabeli Superlige sa 12 osvojenih bodova, a podatak vredan pomena je da su u utakmicama protiv vodećeg tria srpskog fudbala Zvezde, Partizana i Vojvodine, ostali ne poraženi, a crno-belima su naneli i poraz na svom terenu.

Trener Radničkog dobro poznaje kolegu sa klupe “čarapana” Dragana Ivanovića, jer su 5 godina sarađivali u mlađim kategorijama FK Novi Sad i kaže da ga dobri rezultati Kruševljana u novoj sezoni uopšte nisu iznenadili.

Znam da se radi o posvećenom i kvalitetnom stručnjaku, koji je u prethodnom periodu funkcionisao malo atipično za srpske prilike, noseći 10 godina vrlo uspešno sve što je bilo vezano za mlađe kategorije i prvi tim ČSK iz Čelareva. U debitantskoj sezoni na superligaškoj sceni u potpunosti je potvrdio svoj kvalitet - izneo je samo reči hvale o bivšem kolegi Rastavac.

Ulaznice za utakmicu biće prodavane samo na dan odigravanja po cenama od 100 dinara za jug, 200 za istok i zapad i 600 za ložu.

Direktan prenos utakmice sa Čaira emitovaće TV Arena sport na svom prvom kanalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    14:23 // 16. 9. 2016.

    Gorance sve je tacno sto si napisao za Rastavca. Slazem se u potpunosti sa tobom.Zaissta NAJBOLJI. Ali smesno je i neozbiljno da bilo koji fudbaler ili trener ostavi finansijski bolju ponudu zbog publike i navijaca.Oni zive od toga i gledaju da naprave sto bolji rezultat da bi nastavili karijeru negde napolje sto je legitimno i normalno a ne rukovode se emocijama kako ti to mislis.

  • GoranČe

    12:20 // 16. 9. 2016.

    Trener koji odmerenošću, skromnošću, posvećenošću i mudrošću odskače ispred ostalih kolega. Važno je da svi navijači Radničkog budu toga svesni ako hoćemo da ga zadržimo...i da to pokazujemo sa tribina na svakoj utakmici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: