Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 5. 11. 2017.

| Sport

Sa tri pogotka rođenog Nišlije, Crvena zvezda deklasirala Radnički

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zvezda Radnički
Nekoliko prvotimaca Crvene zvezde, poput Boaćija i Le Taleka, nije nastupilo na ovom meču; foto: Vanja Keser

Neverovatno raspoloženi Aleksandar Pešić, u utakmici 16. kola Super lige, dao je Radničkom čak 3 gola i uz jedan pogodak Gelora Kange, učinio trijumf Crvene zvezde na stadionu "Čair" izuzetno ubedljivim. I pored punih tribina, utakmica je protekla bez nereda, a Beograđani su slavili sa 4:0.

Sem nekolicine polu-prilika i grubih startova, nije mnogobrojna publika na stadionu “Čair” videla mnogo toga tokom prvih dvadesetak minuta. Napadala su oba tima, crveno-beli više, a Nišlije su čekale svoju šansu iz kontre. Oko 25. minuta počeli su i jedni i drugi da napadaju.

Prvo su Beograđani organizovali lepu akciju, ali Luka Adžić “mlako" šutnuo, a nakon njega je na suprotnoj strani pripretio i Slaviša Stojanović. Već u sledećem napadu, Nemanja Milić je lepo dodao Geloru Kangi, on odlično zahvatio loptu i sa nekih 6 metara matirao golmana Mladena Živkovića.

Sam je prešao dobar deo terena Aleksandar Pešić i sa ivice peterca uputio još jedan udarac neodbranjiv za Živkovića, pa je u 37. minutu na semaforu stajalo 2:0 u korist gostujućih. Samo 4 minuta kasnije pokušao je to da ponovi, u čemu ga je sprečio Aleksandar Subić, pali su obojica u kaznenom prostoru, a sudija iz Beograda pokazao je na belu tačku, što je ovaj i iskoristio za 3:0.

Mogao je Radnički i da smanji u nadoknadi vremena prvog poluvremena, kada je Lazar Arsić poslao slobodan udarac u gužvu pred golom, ali je Milan Borjan požrtvovano skočio i odbranio.

u 69. minutu desila se jako opasna situacija po gol Crvene zvezde, kada je sa oko 7 metara šutirao prvo Saša Stojanović, lopta se odbila, a onda se okušao i Lazar Arsić, ali je bivši golman Radničkog Borjan sprečio da i to ode iza njegovih leđa.

Ubrzo je napala i Crvena zvezda i ponovo je Pešić, rođeni Nišlija, bio glavni akter iz doduše malo sumnjive pozicije, bio sam sa golmanom Živkovićem, odbrana Radničkog im nije ni prišla, pa ga je Pešić lako zaobišao. Tako je postigao svoj 3. i Zvezdin 4. gol, a sa tim rezultatom je ova utakmica i završena.

Radnički je ovim nastavio seriju od 5 utakmica bez pobede, ali se zadržao na 8. poziciji, a utisak će imati prilike da poprave u sledećem kolu, protiv Mladosti u Lučanima, a pre toga ih čeka prijateljska utakmica sa Slavijom iz Sofije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    11:52 // 7. 11. 2017.

    Pa to je tako kada niška deca (Pešić, Ilić, Radonjić...) igraju za Zvezdu, a za Radnički skupljeni ko zna odakle s'koca i konopca.

  • milos

    20:49 // 6. 11. 2017.

    Pitanje za sportskog direktora,jel mu odgovara ovaj trener koga tri godine dovodi

  • Aperkat

    19:47 // 6. 11. 2017.

    Pitanje za Tonceva-imas li jos nekog propalog trenera da dovedes,dok nas skroz ne srozas?
    Igraci,vi brukate dres koji nosite,vecina od vas ga nije ni oznojila!
    A,za navijace...a, to vise nemamo, a i sta ce nam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: