Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 21. 3. 2015.

| Sport

Tesan poraz Konstantina od FMP-a

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
danilo-tasic.jpg
Danilo Tasić postigao je 7 poena; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su u derbiju poslednjeg kola Košarkaške lige Srbije od ekipe FMP-a u Železniku rezultatom 80:74 (20:13, 18:18, 23:22, 19:21).

Pred početak meča niški tim ostao je bez centra Bogdana Obrenovića, kojeg je povreda mišića zadnje lože sprečila da pomogne saigračima.

Nakon sjajnog početka utakmice Nišlije su imale dosta problema u napadu i dopustile gostima da preuzmu vođstvo. U nastavku su zaigrale dosta angažovanije na obe strane terena, bile nadomak preokreta, ali je ekipa FMP-a bila malčice smirenija, uz određenu dozu sreće u krucijalnim momentima.

Tas koji je prevagnuo na stranu tima iz Železnika može se reflektovati u igri fenomenalnog Marka Gudurića. Krilo domaćih ubacilo je 30 poena uz 9 iznuđenih faulova za indeks korisnosti 40! U pojedinim delovima utakmice imao je podršku u Dobriću, Mićoviću i Đokoviću.

Najefikasniji u redovima Konstantina bio je Goran Ostojić sa 11 poena, dok su po 10 ubacili Veličković, Đorđević i Stojačić.

Konstantin je otvorio utakmicu izrazito jakom odbranom. U napadu niški košarkaši su sjajno kreirali iz pika, pa su posle tri minuta vodili sa 4:0. Odličnom ofanzivnom kretnjom, brzo su naterali domaće da izađu iz bonusa, ali je realizacija sa penala “škripila”. Trojkom Vitkovića sa jedne, Stojanovića sa druge strane i poenima Stefana Lazarevića nakon 5 minuta igre Konstantin je vodio 7:5.

Koševima raspoloženog Baraća i Danila Tasića Nišlije su pobegle na 11:5, ali je Gudurić trojkom prepolovio zaostatak. Nišlije su pred kraj prve deonice “stale” u napadu, pa je FMP preko raspoloženih Gudurića i Lazarevića serijom 9:0 preokrenuo rezultat (14:11).
Nekoliko promašenih zicera gostiju vešto je iskoristila ekipa Milana Gurovića, pa je nakon uvodnih 10 minuta rezultat glasio 20:13.


Pokretački impuls u redovima niške ekipe bio je Vladimir Đorđević, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača. I u odbrani je došlo do popuštanja, pre svega zbog problema visokih igrača sa faulovima. Popularni Panteri su uhvatili svoj ritam, pa je trojkom Ilije Đokovića u 14. minutu na semaforu prvi put stajala dvocifrena razlika (29:19).

Problemi sa organizacijom igre nisu jenjavali, a talentovani Marko Gudurić je sve više mučio odbranu Nišlija. Konačno je proradio šut gostiju, pa je trojkom kapitena Vitkovića i polaganjem Đorđevića, Konstantin najavio potencijalno buđenje. Seriju je nastavio horogom Ostojić, ali je Mićović odgovorio trojkom, da bi Gudurić ponovo vratio razliku na +10 (36:26).

Istom merom uzvratio je i tim Marka Cvetkovića. Sjajnom cirkulacijom lopte u napadu prepolovili su vođstvo domaćina, da bi novom dvojkom nezaustavljivog Gudurića bio postavljen konačan rezultat prvog poluvremena – 38:31.


Zaigrao je Konstantin bolje u nastavku, ali je i FMP bio na nivou. U igri “koš za koš” domaći su čuvali prednost sa poluvremena. Nisu ispuštali rezultatski suficit, ali Nišlije nisu posustajale. Prednjačio je Stojačić u napadu,ali je čuvanje reketa bio problem Cvetkovićevim igračima.

Nakon 4 vezana poena Šturanovića i poenima posle prodora Stojanovića domaća ekipa opet je bila u plusu od 10 poena – 53:43.

Šut za 3 poena nikako nije služio ekipu Konstantina, budući da su pogođene samo 2 trojke iz 14 pokušaja. Pokušao je trener Cvetković da zonskom odbranom iznenadi protivnika i to mu je urodilo plodom.

Konačno je Veličković pogodio trojku, pridružio mu se i Despotović, što je projektovalo 4 poena minusa (55:51). Međutim, gosti su uzvratili na isti način, konsolidovali redove i pogotkom sa poludistance Gudurića u poslednjim sekundama trećeg kvartala ponovo na svoj konto vratili 8 poena viška – 61:53.


Nišlije bolje nisu mogle da otvore poslednju četvrtinu. Munjevitom serijom 8:0 u režiji Tasića, Veličkovića i Gudžića za samo minut istopljena je prednost domaćina (61:61), pa je Milan Gurović uzeo tajm-aut.

Mogli su niški košarkaši i do vođstva, ali je prvo Veličković promašio trojku, da bi Tasić u narednom napadu napravio grešku u koracima.

Dobrić je pogodio za vođstvo FMP-a, a onda i Gudžić pogađa van linije 6.75 za 64:63 i vođstvo Konstantina. Đoković i ponovo Dobrić vraćaju prednost na stranu domaćina, pa zatim Gudurić dugom dvojkom vodi svoj tim na +4 (68:64).

Poenima iz ofanzivnog skoka uz dodatno slobodno bacanje, Đorđević najavljuje potpunu dramu i neizvesnost. Isti igrač polovičnim učinkom sa penala poravnava rezultat na 3 i po minuta do kraja (70:70).

Usledilo je par grešaka na obe strane, a sreća u tim trenucima nije bila na strani Konstantina. Dva polaganja su izašla iz obruča zahuktalom Đorđeviću, ali odbrana je funkcionisala bez greške. U poslednjih 90 sekundi ekipe su ušle potpuno izjednačene.

FMP je pogodio neverovatnu trojku , a ko drugi nego Gudurić. Na pola minuta do kraja domaćin je vodio 75:72, a Cvetković je pozvao tajm-aut da bi nacrtao jako bitnu akciju. Međutim, u ranim sekundama napada Stojačić pravi neshvatljivu grešku i šalje Gudurića na liniju penala, koji je oba puta bio precizan (77:72)

Veličković pogađa dvojku uz faul, ali maši bacanje, da bi na drugoj strani još 2 penala pogodio Gudurić i time stavlja tačku na ovaj meč – 80:74.

FMP je ovom pobedom overio prvu poziciju, a niški tim ostao na drugom mestu.


FMP: Mićović  9, Stojanović 11 (8sk(, Đukanović 2, Lazarević 6 (11sk), Dobrić 10, Peković, Gudurić 30, Simanić, Radovanović, Ostojić, Šturanović 4, Đoković 8 (7sk)

KONSTANTIN: Veličković 10, Despotović 7 (6sk), Đorđević 10 (5sk), Barać 7, Vitković 7, Stojačić 10, Ostojić 11 (5sk), Tasić 7, Mladenović, Obrenović, Vučićević, Gudžić 5

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Partizan Šampion!

    15:25 // 22. 3. 2015.

    Ipak grad nema superligasa...

  • Kudza

    20:41 // 21. 3. 2015.

    Nebitna utakmica.
    Čestitke na velikom uspehu i plasmanu u Superligu! Niš opet ima košarku i ajmo nišlije svi u subotu u Čair da podržimo momke protiv Partizana!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: