Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 17. 10. 2017.

| Sport

U Nišu humanitarni turnir u stonom tenisu, basketu i futsalu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Basket
Cilj je prikupljanje para za izgradnju dečjeg hemato onkološkog odeljenja u Nišu; foto: Vanja Keser

Studenti koji žele da se zabave, takmiče i uz to budu humani, mogu oformiti ekipu za mali fudbal, basket ili stoni tenis, prijaviti se i nadmetati 21. i 22. oktobra od 9 do 15 sati u sali Osnovne škole “Mika Antić”. Prikupljena kotizacija i ostali dobrotvorni prilozi, kako kažu organizatori, biće uplaćeni na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Ekipa koja se takmiči u malom fudbalu treba da ima 4 futsalera, golmana i 2 zamene, za basket 3 člana i 2 zamene, dok je za stoni tenis predviđeno da tim broji 2 takmičara i 1 zamenu.

Takmičenje “Sportom za najmlađe” organizuju niške studentske organizacije Medicinskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, NURDOR i niški Univerzitet, koji pozivaju sve zainteresovane da se takmiče ili dođu da pogledaju mečeve i daju svoj doprinos.

U okviru turnira biće organizovana i nagradna igra koju su pripremile studentske organizacije, kao i drugi zabavni program. Dođite da se družimo i dobro zabavimo, da kroz sport i zdrav život podignemo svest o potrebama dece obolele od malignih bolesti i pomognemo našim mališanima u najtežoj borbi - kažu organizatori.

Kotizacija za učesnike biće simboličnih 200 dinara po članu ekipe, ali će oni, koji žele dodatno da doprinesu NURDOR-u, moći da pošalju sms poruku na broj 1150 ili ubace prilog u kutije, koje će se nalaziti pored tribina.

Prikupljen novac namenjen je završetku dečije hemato-onkološke klinike u Nišu, koja je i počela da se gradi od donacija i pomoći pojedinaca, organizacija pa i države.

Poznato je da deca obolela od malignih bolesti još uvek nemaju adekavatne uslove pri lečenju, pa je ovo svakako jedna od mogućnosti da se isti poboljšaju i time upravo pomogne mališanima kojima je pomoć neophodna - navode organizatori.

Prijave su otvorene do 18. oktobra u prostorijama NURDOR-a na Vizantijskom bulevaru 12, preko Fejsbuk događaja ili pozivom na broj telefona 065/474-98-34.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: