Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 5. 9. 2016.

| Sport

Vaterpolisti: Bulatović nas primio, nije obećao dodatan novac

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Vaterolisti-ispred-gradske-kuće---A.-N..jpg
Vaterpoliste su se ispred gradske kuće prvo susreli sa većnikom za sport Kačarom; foto: A. N.

Nakon što su sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, kako kažu, dopisima tražili 5 puta, vaterpolisti Naisa otišli su kod njega lično i pokušali da reše problem nedostatka novca koji koči učešće kluba u Jadranskoj B ligi naredne sezone.

Epilog sastanka je usmeno obećanje prvog čoveka Niša da će već u utorak ujutru na račun Naisa leći preostala svota novca koja im sleduje iz gradskog budžeta, da će učiniti sve što je u njegovoj moći da u klub dovede nekog sponzora, ali dodatnih 5 miliona dinara koje klub potražuje od Grada za učešće u Regionalnoj ligi nije obećao, kaže kapiten kluba Nemanja Šilj.

Rekao je da će ujutru uplatiti 3 miliona dinara, što je puna suma predviđena Naisu za ovu godinu. Obećao nam je da će pokušati da nađe nekog sponzora, čija bi nam finansijska pomoć dobrodošla da izguramo sezonu i dodao da će od naredne godine pokušati da više para opredeli za vaterpolo - kazao je on.

Osim ova 3 miliona dinara, vaterpolistima je, kaže kapiten niškog tima, potrebno još 8 da završe sezonu.

Tri miliona nije dovoljno, jer kada se u obzir uzmu i plate igrača, putovanja na utakmice, troškovi takmičenja, kao i domaće prvenstvo koje se igra na proleće, nama je potrebno još dodatnih 8 miliona. Želja svih u klubu je da igramo Regionalnu ligu jer, ako ove sezone zatvorimo vrata, zatvorili smo ih zauvek - poručio je Šilj.

Gradonačelnik Bulatović nije se obratio medijima nakon sastanka, a njegov portparol Marko Rajić rekao je da će se obratiti nakon Gradskog veća u 14 sati.

Podsetimo, niški vaterpolo klub, koji je prošle sezone debitovao u regionalnom takmičenju, pre 3 nedelje istakao je da je učešće u ovoj ligi i naredne sezone pod znakom pitanja zato što ih Grad ne podržava, a predsednik kluba Milan Krstić istakao je da je gradonačelnik Darko Bulatović krivac za takav odnos gradskog rukovodstva prema niškom klubu.


Banđur: Vaterpolu opredeljen dovoljan novac

Nakon održane sednice Gradskog veća novinarima se obratio Bulatovićev zamenik Miloš Banđur i izneo stav Uprave sport da zahtev Naisa nije opravdan.

Uprava za sport smatra da je tih 5 miliona dinara mnogo za Jadransku B ligu i da su sredstva dodeljena odlukama prethodnog Gradskog veća dovoljna - istakao je on.

On je dodao da opredeljena sredstva nisu manja od onih koje je niški vaterpolo klub dobio 2014. i 2015. godine i da Uprava za sport ne vidi razlog zašto bi se ona dramatično uvećavala za 5 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sportista

    14:01 // 7. 9. 2016.

    Za troskove takmicenja,pripreme,trenerski kadar treba isplacivati iz budzeta ali za plate sportistima samo preko sponzora ili sopstvenih sredastava.To su amaterski klubovi i kao takvi treba da igraju igraci.Profesionalni klub mora da ima svoja sredstva i placene igrace.To mislim za sve sportove...Budzetska sredstva samo amaterskom sportu,sa akcentom na pojedinacne koji donose rezultate...

  • Lahor

    06:04 // 6. 9. 2016.

    Neznani više s hoča.Pozdrav za "vrhunskog" vaterpolisti Kanlić.Igora

  • Lahor

    21:37 // 5. 9. 2016.

    Našli pa zasli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: