Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 6. 5. 2018.

| Sport

Vojvodina rutinski savladala desetkovani Nais

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais
Nais nije predvodio trener Stefan Luković, a nedostajali su i prvotimci Nemanja Šilj, Tihomir Živić i Marko Pavičić; foto: Vanja Keser

Upozoravali su vaterpolisti Naisa pred duel 7. kola Superlige da njihov rival Vojvodina nije onaj tim koji su pobeđivali u dva navrata na “Čairu”. Uz to, odsustvo trojice prvotimaca uticalo je na skraćenu rotaciju domaćeg sastava i osetilo se u igri, pa su Novosađani, uprkos borbenosti Nišlija, rutinski slavili sa 11:7.

Nakon zaostatka od dva gola iz prve deonice, u drugoj su se Nišlije približile gostima na -1, pogotkom Marka Bolovića. Međutim, u drugom delu drugog kvartala Vojvodina se razgoropadila, a Nais potpuno stao, pa je do poluvremena na semaforu stajalo 6:2.

Nakon pauze je viđena mnogo ujednačenija igra, ali su Novosađani bili za gol bolji i otišli na +5 pred završnu deonicu. U poslednju četvrtinu gosti su ušli mnogo opuštenije, nošeni značajnom prednošću, pa su niški vaterpolisti uspeli da smanje zaostatak, ali ne i da značajnije priprete dominantnim rivalima.

Vojvođane je do ove pobede predvodio juniorski reprezentativac Srbije Dragoljub Rogač sa 4 pogotka, a sledio ga je kapiten “Voše” i povremeni član seniorskog nacionalnog tima Marko Ćuk sa tri gola. Što se niškog sastava tiče, sa po dva pogotka su se istakli Marko Bolović i Milorad Ivetić.

Da ne mogu da budu zadovoljni, zaključio je kapiten i golman Naisa Igor Lazić, ali ipak smatra da je svako ko je ušao u bazen dao svoj maksimum.

Dobro smo otvorili utamicu, ali pali smo na nekim stvarima na kojima nismo smeli, a to je njihov kontranapad i šut iz faula, gde smo primili 4 gola, to je i ta razlika na kraju krajeva. Dobro smo igrali odbranu, dobro smo igrali igrača manje. Možda je i ova naša situacija bez tri standardna igrača dovela do toga da nam rotacija bude slabija i da smo tu padali u ritmu – priča Lazić.

Nais je ostao na pretposlednjoj poziciji u Superligi. U sledećem kolu će na “Čairu” dočekati osvajača Jadranske A2 lige Crvenu zvezdu.

Superliga, 7. kolo: Nais - Vojvodina 7:11 (1:3, 1:3, 3:4, 2:1)

Bazen: Čair, Niš

Sudije: Jovančević i Stefanović

Igrač više: Nais 4 (1), Vojvodina 8 (4)

Nais: Lazić, Mitrović 1, Mladen Milošević, Ivetić 2, Dimitrijević, Matija Milošević, Omerović, Đurđević 1, Nikolić, Đorđević, Bolović 2, D. Milošević 1, Stoiljković, Stanković

Vojvodina: Filipović, Čabrilo, Tintor, Vasin, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović 1, Rogač 4, Šulc 2, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: