Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 5. 11. 2017.

| Sport

Voždovac "propisno" namučio Naisu u "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa
U redovima Naise najbolja je bila Suzana Miličić sa 10 i Anastazija Đoković sa 8 golova; foto: Vanja Keser

Neverovatno motivisane bile su rukometašice Voždovca i odlično odigrale u hali “Čair”, uprkos podređenoj ulozi u meču sa jednim od najboljih timova Super lige Naisom. Najbolja igračica na utakmici Mina Petrović ponovo je bila ogroman problem za Nišlijke, jer je postigla skoro polovinu golova, ali su se domaće ipak izdigle iznad situacije i na kraju slavile sa 32:31.

Kapiten Petrović, koja je i prošle godine “sama” pobedila Naisu u dresu Juniora, sada je pogodila 15 puta, uz perfektan učinak i u sedmercima, jer je svih 7 prilika pretvorila u golove. Domaći tim, sa druge strane, pružio je slabu partiju, a ponovo se mnogo osetio nedostatak povređenih Katarine Radović i Tamare Žarković.

Iako su na samom početku Beograđanke povele sa 3:1, Suzana Miličić i Katarina Tanasković "ubacile su u brzinu", za par minuta preokrenule i omogućile svom timu vođstvo od +2. Ipak, i to je Voždovac stigao i vratio izgubljeno vođstvo raznovrsnim potezima, kojima su završavale napade, a uz to je i Maja Dombi na njihovom golu bila izuzetno raspoložena i "skidala" lopte sa svih strana.

Ponovo se "raspucala" Miličić i gotovo sama istopila prednost rivala, ali stative nisu bile saveznik Nišlijkama da povedu do kraja poluvremena, pa se na pauzu otišlo sa izjednačenim rezultatom 17:17.

Predah je prijao domaćim rukometašicama, s obzirom na to da su drugu deonicu otvorile sa dva veoma požrtvovana gola kapitena Marije Filipović, ali se i Petrović razgoropadila, slala šuteve na sve strane i redom pogađala. Sa druge strane, Naisa je mnogo grešila, ali je Jovana Stranjanac na njihovom golu bila dobra, što im je omogućilo da drže kakav-takav rezultatski priključak.

Desetak minuta pred kraj i dalje je bilo nerešeno i protivnik se nije ni nazirao, a odvikle su niške rukometašice svoju publiku od napetih završnica ove sezone. Ipak, nekako su se izdigle iznad situacije i očito lošeg dana i povele na neko vreme.

Tokom poslednja 2 minuta, Petrović je zabila svoj 15. gol za izjednačenje, ali je Tanasković "proradila" kada je bilo najpotrebnije i vratila minimalnu prednost svom timu, a publika u niškoj hali ponovo se probudila pred novu, 6. pobedu svog tima.

Naisa je sada na 2. poziciji sa bodom manje od Medicinara i isto toliko više od Bekamenta, s obzirom da su oba konkurenta odigrala nerešeno u ovom kolu. Sledeći je na redu Bor, ekipa koja je do sada zabeležila samo dve pobede, ali koja očito poseduje svoje kvalitete, mada se još ne zna kada će se ta utakmica igrati, zbog obaveza Nišlijki u evropskom Čelendž kupu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: