Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

filmski festival

  • festival

    Besplatne projekcije i proglašenje najboljih filmova sa "ProFiFesta" večeras u Prokuplju

    Od 50 najboljih kratkometražnih filmova koji su se našli u najužoj konkurenciji prokupačkog filmskog festivala "ProFiFest", Prokupčani će večeras od 19:30 na platou ispred Doma kulture imati priliku da vide one najbolje po kategorijama koje će proglasiti žiri ovogodiišnjeg festivala.

    detaljnije
  • foto: Medija centar Beograd

    Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Voji Brajoviću

    Tihi, Papi, Đole, Džordž, Major Langer, Vuk Branković, Sreten Sinđelić, Taki Papahagi i još mnogo drugih uloga koje su obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju imaju zajedničko ime - Vojislav Voja Brajović, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vujisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Nagrada bi trebalo, prema tradiciji, da bude uručena na Filmskim susretima u Nišu, ali se još ne zna da li će ih biti zbog epidemiološke situacije.

    (3) detaljnije
  • Vrmdža

    Ne odustaje se od "Vrmdža festa 2020", otvoren konkurs za filmove

    Festival turističko-ekološkog filma Vrmdža fest ovog leta trebalo bi da doživi svoje 4. izdanje, a otvoren je i konkurs za one koji žele da se njihova ostvarenja predstave na njemu. Plan je da se festival u selu nadomak Sokobanje održi u drugoj polovini jula, ali organizatori napominju da su moguće izmene termina i načina održavanja.

    detaljnije
  • festival

    Onlajn razgovori o filmu i filmskoj umetnosti u okviru "ProFi Festa" u Prokuplju

    Poznati filmski glumci družiće se sa zainteresovanim Prokupčanima i razgovarati o filmu i filmskoj umetnosti putem društvenih mreža, u okviru festivala "ProFiFest“. Onlajn tribine organizuje prokupački Filmski klub kako bi se ljudi tokom izolacije družili, ali i naučili ono što ih zanima iz filmske umetnosti.

    detaljnije
  • bioskop

    Festival "Slobodna zona" u novembru i u Nišu - od Arete Frenklin do filma o Jasenovcu

    Petnaesti jubilarni filmski festival Slobodna zona biće održan od 7. do 12. novembra 2019. godine i u Nišu. Na otvaranju u bioskopu Cineplexx biće prikazan film Areta Frenklin - Amazing Grace, a na programu je i dugo očekivani film o spašavanju dece iz Jasenovca - Dnevnik Diane Budisavljević.

    (1) detaljnije
  • Sedišta Cineplexx

    Odabir filmova sa berlinskog festivala u niškom "Cineplexx"-u

    "Gete FEST" na kome će biti prikazano 10 filmova sa Filmskog festivala u Berlinu, održaće se u niškom bioskopu "Cineplexx", od 24. do 29. oktobra. U bioskopu najavljuju da će publika moći da pogleda debitantska ostvarenja, kao i velikane nemačke kinematografije.

    detaljnije
  • Oficirski dom

    U Oficirskom domu festival nagrađivanih poljskih filmova

    "Tvoj Vinsent", "Džeri", "Ćerka trenera" i još tri filma, koji se svrstavaju u sam vrh poljske kinematografije, biće prikazani od 26. do 30. oktobra u niškom Oficirskom domu. Festival "Visla" je prilika da niška publika pogleda ostvarenja koja nisu prikazivana u lokalnim bioskopima.

    detaljnije
  • festival vranje foto volonteri

    Filmovi iz celog sveta na festivalu u Vranju

    Večeras se na Trgu Staniše Stošića u Vranju zatvara Međunarodni filmski festival “Most”, koji je u prethodna dva dana ugostio stvaraoce iz Indije, Rusije, Severne Makedonije, Turske i sa Kosova i Metohije. Početak projekcije bioskopa na otvorenom je od 19:30.

    detaljnije
  • Filmski susreti 2019 vanja keser

    Nagrade, "Senke nad Balkanom" i dva dokumentarca na zatvaranju Filmskih

    Ko će sa Letnje pozornice u Nišu poneti značajna priznanja kao što su "Gran-pri Naisa", "Carica Teodora", "Car Konstantin" ili povelje za mušku i žensku ulogu, kao i druge nagrade, biće poznato večeras na zatvaranju 54. Filmskih susreta. Nakon svečane ceremonije biće prikazane epizoda druge sezone serije "Senke nad Balkanom", kao i filmovi "Kude je taj Niš" i "Poslednji Yu filmski romantik".

    (1) detaljnije
  • Filmski susreti 2019 vanja keser

    Počeli 54. "Filmski susreti", ključevi grada predati glumcima

    Tradicionalnim predavanjem ključa grada, dodeljivanjem nagrade "Pavle Vuisić" Gorici Popović, poklonom velikog broja glumaca i vatrometom, u Nišu su počeli 54. Filmski susreti. Ključeve Niša predsednici žirija Neli Mihajlović predao je gradonačelnik Darko Bulatović.

    (9) detaljnije
  • savić i dabić

    Od srede u prodaji karte za “Filmske susrete”

    Filmska publika karte za niški festival glumačkih ostvarenja može da kupi od srede 14. avgusta, a organizatori najavljuju da će i centralna “bolja” mesta u parteru Letnje pozornice biti u prodaji. Poznat je i nagradni fond za glumce, a 700.000 dinara planirano je za glumačkog pobednika, dobitnika “Gran pri Naise”.

    (2) detaljnije
  • filmski otvaranje

    Cene karata za "Filmske susrete" iste kao prošle godine

    Komplet ulaznica za 54. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma i ove godine će koštati 2.000 dinara, najavljuju organizatori, a ako ne budu prodati svi kompleti, pojedinačne karte će biti u prodaji po ceni od 400 dinara. Tačan datum početka prodaje još nije poznat, a u Niškom kulturnom centru kažu da će biti "desetak dana pre otvaranja 'Filmskih susreta'".

    (2) detaljnije
  • zatvaranje Filmskih

    Film Gorana Markovića otvara "Filmske", na zatvaranju i pilot epizoda novih "Senki"

    Novi film jednog od najpoznatijih srpskih reditelja Gorana Markovića - "Delirium tremens" otvoriće ovogodišnje niške "Filmske susrete" 24. avgusta, dok je za zatvaranje 30. avgusta najavljeno prikazivanje pilot epizode nove sezone popularne serije "Senke nad Balkanom".

    (6) detaljnije
  • Gorica Popović

    Gorica Popović dobitnica nagrade "Pavle Vuisić"

    Nagradu za životno delo "Pavle Vuisić", koju po tradiciji dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu, ove godine će na otvaranju Filmskih susreta dobiti glumica Gorica Popović. Filmski festival će ove godine biti održan od 24. do 30. avgusta.

    (1) detaljnije
  • Vrmdža fest

    Bliži se kraj prijavama za "Vrmdža fest"

    Još 11 dana imaju autori dokumentarnih ili televizijskih filmova na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu da se prijave za Internacionalni festival turističko-ekološko dokumentarnog filma u Vrmdži.

    (1) detaljnije
  • Izgaranje

    Filmovi sa FEST-a u Niškom kulturnom centru

    “Mini Fest” - revija odabranih filmova sa upravo završenog 47. Međunarodnog filmskog festiva FEST biće održana od 5. do 11. marta u velikoj sali Niškog kulturnog centra.

    detaljnije
  • granica

    Dani autorskog filma u NKC-u

    Ljubitelji filma imaće prilike da u Niškom kulturnom centru od 7. do 12 februara pogledaju 5 filmova prikazanih na Festivalu autorskog filma. Na repertoaru će se naći ostvarenja nagrađivana na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

    detaljnije
  • gete

    Deset nemačkih filmova na "Gete" festivalu u Nišu

    Ljubitelji nemačke kinematografije moći će od četvrtka 25. oktobra, pa sve do utorka 30. novembra da pogledaju nemačka filmska ostvarenja na "Gete" festivaluu bioskopu Cineplexx.

    detaljnije
  • Dragan Bjelogrlic

    Dragan Bjelogrlić otvara ovogodišnji "LIFFE"

    Leskovački internacionalni festival filmske režije svečano će u utorak, 18. septembra od 19 sati u sali Narodnog pozorišta otvoriti srpski glumac Dragan Bjelogrlić, nakon čega će publika moći da pogleda film Južni vetar Miloša Avramovića. 11. "LIFFE" se ove godine održava od 18. do 22. septembra, a na repertoaru je 15 filmova iz zemlje i regiona.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: