Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gluma

  • Filmski susreti 2019 vanja keser

    Počeli 54. "Filmski susreti", ključevi grada predati glumcima

    Tradicionalnim predavanjem ključa grada, dodeljivanjem nagrade "Pavle Vuisić" Gorici Popović, poklonom velikog broja glumaca i vatrometom, u Nišu su počeli 54. Filmski susreti. Ključeve Niša predsednici žirija Neli Mihajlović predao je gradonačelnik Darko Bulatović.

    (9) detaljnije
  • nebojša glogovac

    U susret "Filmskim susretima" - 27 glumaca dobilo ulice u Nišu i okolini

    Nedelju dana pred Filmske susrete, 27 glumaca i glumica dobilo je svoje ulice u Nišu. Skupština grada potvrdila je nova imena za ulice koje su do sada bile bezimene, a naselje 9. maj ima najviše glumačkih ulica, čak 10. Čuveni Gidra i prerano preminuli Nebojša Glogovac, Manda, Ružica Sokić, Bora Todorović i Milena Dravić neki su od velikana kojima je na ovaj način odata počast.

    (9) detaljnije
  • hip hop

    Besplatne radionice hip-hopa, plesa, novinarstva i glume za mlade Nišlije

    Nišlije koje imaju između 14 i 19 godina, a žele da nauče da plešu, glume, savladaju veštine novinarstva i hip-hopa, mogu se do 15. avgusta prijaviti za besplatne radionice koje će biti održane u drugoj polovini avgusta.

    detaljnije
  • miša stanimirović pekmez

    Miša Stanimirović - Pekmez iz "Senki": Gluma te ne pušta da odrasteš

    Niški glumac Milivoje Miša Stanimirović koji u seriji "Senke nad Balkanom" igra Pekmeza gostujući u emisiji 15 minuta kaže da će u drugoj sezoni imati veću ulogu, da je beogradska kulturna scena dovoljno velika da prihvati sve, a najavljuje i da će igrati glavnu ulogu u seriji "Leva strana druma" po knjizi Dejana Stojiljkovića, za koju se “čeka pravi trenutak”.

    (1) detaljnije
  • Zoran Lozančić in memoriam

    Preminuo reditelj i glumac niškog Pozorišta lutaka Zoran Lozančić

    Pozorišni čarobnjak, nagrađivani i plodni reditelj i glumac niškog Pozorišta lutaka Zoran Lozančić preminuo je u svojoj 66. godini. Potpisao je brojne predstave, među kojima i onu najnagrađivaniju u istoriji niškog teatra za najmlađe, a od uglednog evropskog lutkarskog reditelja Zvonka Festinija dobio je pohvalu da je “trenutno najznačajnije rediteljsko ime u Srbiji”.

    (1) detaljnije
  • kuća veština leskovac

    O teatru i stilovima komedije na radionici u Leskovcu

    Više o scenskoj igri, teatru i stilovima komedije Leskovčani će moći da saznaju na radionici u četvrtak, 6. juna od 18 sati u Kući veština. Radionicu vodi hrvatski dramski umetnik Matija Kezele, a učestvovanje je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovni treba da se prijave za učešće.

    detaljnije
  • 5

    O radu i životu glumice Ljiljane Stjepanović na tribini u Leskovcu

    Pozorišna, filmska i televizijska glumica Ljiljana Stjepanović o svom stvaralaštvu, ključnim ličnostima i događajima u karijeri govoriće u četvrtak, 25. aprila od 18 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Tribinu “U krupnom planu” vodi leskovačka novinarka Ivana Ristić, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Dom kulture Prokuplje foto lj.m

    Tribina povodom 100 godina prokupačkog pozorišta

    Glumci amateri iz Prokuplja koji iza sebe imaju veliki broj uloga i nagrada, a koji su zavidan deo svog života proveli na “daskama koje život znače”, preneće svoje utiske okupljenima na tribini koju Dom kulture u svojoj sali organizuje večeras od 19 sati povodom 100-godišnjice prokupačkog pozorišta.

    detaljnije
  • Marionete-foto-Vanja-Keser

    Kako “oživljavaju” lutke na sceni Lutkarskog pozorišta u Nišu?

    Od paravanskih lutki, javajki, marioneta, do velikih kombinovanih lutki - tako je tekla "evolucija" života na sceni niškog Pozorišta lutaka. Iza svega što se dešava na daskama ipak stoje ljudi, glumci koji lutkama daju pokrete, glasove i karakterne osobine.

    detaljnije
  • pozoriste-publika-foto-vkeser

    Pozorišni bonton: Nema telefona, grickalica i spavanja, a aplauz dobrodošao

    Iako je pozorišna umetnost “stara” i savremeni teatar ustanovljen još u Staroj Grčkoj, ima još onih koji ne poznaju sva pravila ponašanja u pozorištu. Niški glumci Aleksandar Mihailović, Dragana Jovanović i Srđan Miljković kažu da im dok nastupaju najviše smeta kada neko u publici piše SMS-ove, javlja se na telefon, izlazi u toku predstave, a priznaju da se dešava da u publici neko i zaspi.

    (7) detaljnije
  • Dušan Cvetković

    Čika Duca - legenda teatra i tvorac pesme “Niška Banja”, bez spomenika i ulice u Nišu

    Sa bezbroj odigranih predstava, čak 57 napisanih drama, sa 43 snimljene ploče starogradske muzike, kao prva osoba koja je snimila ploču na srpskom jeziku, kao tekstopisac i kompozitor pesme "Niška Banja", koja neobičnim taktom ispunjava, ne samo kafanske zidove, već i holivudske filmove, jedan od najsvestranijih ljudi bogate niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca ušao je u legendu. Ipak, spomenika sa njegovim likom nema na niškim trgovima, a njegovo ime poneo je tek jedan slepi sokak u Čokotu kraj Niša.

    (17) detaljnije
  • bikovic

    Bikoviću Gran pri "Filmskih susreta" u Nišu

    Glavna nagrada upravo završenih 53. Filmskih susreta u Nišu, Gran pri “Naisa”, pripala je Milošu Bikoviću za ulogu Petra Maraša u filmu "Južni vetar". Biković, koga je publika izglasala za glumca prve večeri ovogodišnjeg festivala, nije lično primio nagradu jer trenutno snima film u Rusiji, te je svoju zahvalnost izrazio putem snimka koji je emitovan na Letnjoj pozornici nakon proglašenja dobitnika.

    (4) detaljnije
  • Glumci Filmski susreti 2018

    Miloš Vlalukin: Rijaliti će da nas pojede

    Glumci filma "Patuljci sa naslovnih strana", koji su se i dan nakon projekcije na Festivalu glumačkih ostvarenja zadržali u Nišu - Olivera Viktorović i Miloš Vlalukin slažu se da je dobro što je Milorad Milinković uradio film sa tematikom rijaliti programa, jer je to realnost današnjice.

    (7) detaljnije
  • Milena Radulović Filmski susreti

    Milena Radulović glumica četvrte festivalske večeri "Filmskih susreta"

    Mlada beogradska glumica Milena Radulović, koja je na začetku karijere, odnela je simpatije publike na Letnjoj pozornici, navode iz NKC-a, te su je nagradili glasovima za Glumicu večeri Filmskih susreta. Radulovićeva glumi u filmu Patuljci sa naslovnih strana, pored Gordana Kičića, Borisa Milivojevića i drugih kolega.

    (1) detaljnije
  • Filmski susreti

    Ekipa filma "Meso" odala počast publici, iz Niša idu u Montreal

    Oni koji istinski poštuju rad domaćih i filmskih stvaralaca iz regiona sinoć su, uprkos kiši, bili na Letnjoj pozornici i odgledali filmove "Meso" i "Agape". Zbog toga što su odgledali filmove do kraja, glumačka postavka "Mesa" im je iskazala poštovanje.

    detaljnije
  • VAK-6625

    Goran Bogdan miljenik niške publike na trećoj večeri "Filmskih susreta"

    Hrvatski glumac Goran Bogdan je Glumac večeri trećeg festivalskog dana "Filmskih susreta", a ovu laskavu titulu poneo je zahvaljujući glasovima publike, za ulogu sveštenika Mirana u filmu " Agape" . Inače, na Letnjoj pozornici je sinoć zbog lošeg vremena bilo manje publike nego prethodnih večeri, a projekcije će do kraja festivala biti održavane i u "Cineplexx"-u.

    (4) detaljnije
  • Srđan Todorović

    Srđan Todorović glumac druge večeri "Filmskih susreta"

    Za ulogu narko-bosa Sergeja u filmu "Prokleti pas", glumac Srđan Žika Todorović poneo je titulu Glumca večeri drugog festivalskog dana "Filmskih susreta". Večeras, zbog kiše, najavljene su projekcije i u "Cineplexx"-u dok će se glumci pokloniti publici koja odluči da filmove ipak gleda na Letnjoj pozornici.

    (3) detaljnije
  • Miloš Biković Filmski susreti

    Biković izabran za glumca prve večeri "Filmskih susreta"

    Najjači utisak na prvoj večeri "Filmskih susreta", prema oceni publike, ostavio je glumac Miloš Biković, kažu u Niškom kulturnom centru, koji tumači glavni lik Petra Maraša u filmu Južni vetar. Triler je sinoć, pred ispunjenom Letnjom pozornicom u niškoj Tvrđavi, imao svoju svetsku premijeru.

    (1) detaljnije
  • filmski susreti

    Sutra počinju "Filmski susreti", glumci dolaze u Niš

    Ključevi grada će od subote 25. avgusta simbolično biti u rukama glumaca, a prvog dana Filmskuh susreta publika će moći da pogleda krimi-triler Miloša Avramovića "Južni vetar", koji će biti prikazan po prvi put, kao i ostvarenje sa ljubavnom tematikom "Granice kiše".

    (2) detaljnije
  • crnogorci gostovanje

    Crnogorski dečiji pesnik i glumac gostovali na jugu Srbije

    Pesnik za decu iz Berana Velimir Ralević i glumac iz Podgorice Dejan Đonović gostovali su prethodnih dana u domovima kulture na jugu Srbije, gde su nastupili i družili se sa mališanima.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: