Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kej

  • Građani izvadili deo mobilijara iz reke

    Vandali uništili deo mobilijara na pirotskom Keju

    Info tabla na keju u Pirotu tokom vikenda je polomljena i bačena u Nišavu, a građani na društvenim mrežama revoltirani su ponašanjem pojedinih sugrađana i komentarišu da se vandalizmu mora stati na put. U Sportskom centru Pirot, koji je postavljao mobilijar, najavljuju prijavu protiv nepoznatog počinioca.

    (2) detaljnije
  • Park

    Park na niškom keju se i dalje rekonstruiše, a izvođač tvrdi da su radovi gotovi

    I dok je park na nišavskom keju i dalje opasan ogradom iza koje su radnici koji rade na njegovom uređenju, u firmi Bauvezen koja radi na kompletnom uređenju Trga kralja Milana, pa i ovog dela parka, tvrde da su radovi završeni. S druge strane, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića kažu da su radovi pri kraju.

    (11) detaljnije
  • Proširiće se jedan od simbola Pirota

    Piroćanci pošumljavaju gradski kej

    Novcem koji su dobili od Ministarstva zaštite životne sredine za pošumljavanje, Piroćanci će proširiti gradski kej koji je jedan od simbola grada, a biće posađeno i skoro 40.000 stabljika crnog bora na drugoj lokaciji.

    (2) detaljnije
  • burek-3---foto---vanja-keser

    Niški Dani bureka sredinom avgusta na keju

    Pravljenje bureka za “Ginisa”, kao i bureka sa sirom, mesom, spanaćem i onog slatkog, uz umetnički program, deo su četvorodnevnog gastro festivala “Dani bureka” koji će biti održan od 15. do 18. avgusta na niškom Keju.

    (4) detaljnije
  • eko gerila

    Aktivisti čistili kej i reku u centru Niša i smećem napunili 2 kamiona

    Članovi udruženja građana "Eko gerila Niš" čistili su u nedelju, 21. jula, Nišavu i kej u centru grada i tom prilikom prikupili toliko flaša, kesa i drugog smeća da su napunjena 2 kamiona JKP Mediana. Akcija je imala i edukativni karakter, pa su mališani učestvovali u radionici o značaju reke i zaštiti životne sredine.

    (4) detaljnije
  • kej leskovac

    Od kukastog krsta do cvetova na leskovačkom keju

    Na keju na Veternici, u blizini leskovačke Gradske uprave u petak su “osvanula” 2 kukasta krsta. Građani koji često prolaze ovuda kažu da je bilo kakvo skrnavljenje javnog dobra, naročito fašističkim znacima, za svaku osudu. Kukasti krstovi u međuvremenu su prekrečeni i pretvoreni u cvetove, a nadležni kažu da su slučaj prijavili policiji. Osuda vandalizma, ali i promovisanja fašizma je izostala.

    detaljnije
  • dođi na amfi

    "Dođi na Amfi" osmi put u Nišu

    Hip-hop "borbe", crtanje grafita, rep muzika i drugi oblici takozvane ulične umetnosti i ovog leta promovisaće se na nišavskom keju i to 19. i 20. jula na osmoj manifestaciji "Dođi na Amfi".

    (6) detaljnije
  • whitepower-kej-foto-mz

    Svi ih čistili, a fašistički simboli i dalje na Keju

    Fašistički simboli na bedemu niškog Keja i dalje stoje. “Preživeli su” i jučerašnju izjavu pomoćnice gradonačelnika Marine Kostić da su grafiti u Nišu očišćeni, kao i brisanje odbornika Srđana Nonića i njegovih kolega tokom sinoćnjeg protesta protiv fašizma. U JKP "Mediana" kažu da ne mogu da ih uklone, jer nemaju opremu za kamen.

    (20) detaljnije
  • nisava-otpad4-foto-vk

    Smeće u Nišavi i kraj nje ruži centar Niša

    Kese, plastične flaše, ambalaža od grickalica često su u samoj reci u centru Niša, a građani neretko otpad umesto da bace u kantu ostave na keju. I dok u JKP "Mediana" kažu da imaju posebnu ekipu koja čisti svakodnevno kej Nišave, u JVP “Srbijavode” navode da se đubre u reci blizu Tvrđave zadržava zbog splava.

    (14) detaljnije
  • hitna pomoc foto aleksandar kostic

    Napadnuta ekipa Hitne pomoći na nišavskom Keju

    Ekipa Hitne pomoći izašla je na poziv građana da zbrine čoveka koji je ležao na nišavskom keju, ali je on ustao i odgurnuo doktorku, koja na sreću nije povređena, kažu u ovoj ustanovi. U policiji najavljuju da će protiv muškarca koji je izazvao incident podneti krivičnu prijavu.

    (8) detaljnije
  • kej vlasotince

    Postavljeno novo osvetljenje na vlasotinačkom keju

    Duž keja na Vlasini postavljeno je novo LED osvetljenje, te građani više neće šetati u mraku. Ukupno je postavljeno 46 bandera, a instalacije su koštale oko milion dinara.

    detaljnije
  • vrba-kej-foto-vm

    Nišlije žale za posečenom vrbom na keju, nadležni tvrde "moralo je"

    Žalosna vrba kraj Oficirskog doma nedavno je posečena i od nje je ostao samo panj, što je brojne Nišlije ražalostilo i naljutilo jer smatraju da nije bilo razloga da ovo drvo nestane. Iz JKP "Mediana" ističu da je ona morala da se ukloni iz bezbednosnih razloga.

    (23) detaljnije
  • Kej ponos svih Piroćanaca

    Pirotski kej sagrađen kao odbrana od poplava, sada oaza u centru grada

    Ove godine obeleženo je 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja koji je zaštitni znak Pirota, a za njegovu izgradnju najzaslužniji je bio rođeni Užičanin i profesor fizike u pirotskoj Gimnaziji Velimir Vukićević. Da bi dobio današnji izgled potrudio se 1933. godine tadašnji predsednik Opštine Svetozar Misirlić na čiju inicijativu je zasađeno drveće na vrhu nasipa koje je lično zalivao.

    (6) detaljnije
  • kamenje kradja

    Krali kamen sa keja, policija vratila kamenje i podnela krivične prijave

    Protiv dvojice muškaraca koji se sumnjiče da su krajem novembra u više navrata skidali kamen sa bedema Nišave ka Medoševcu i potom ga u više “tura” odvozili automobilom, niška policija će podneti krivične prijave. Iz Policijske uprave Niš navode da su pronašli ukradeno kamenje i vratili ga preduzeću “Srbijavode” koje upravlja vodotokovima.

    (3) detaljnije
  • kamenje kradja

    Uhvaćeni u krađi kamena sa keja kod Medoševačkog mosta

    Dvojicu muškaraca koji krampom odvaljuju kamen sa nedavno sagrađenog bedema Nišave ka Medoševačkom mostu i “pakuju” ga u auto-prikolicu, zatekao je meštanin Medoševca, a potom obavestio “Srbijavode”. Iz vodoprivrednog preduzeća kažu da je krađa blagovremeno sprečena, ali da je ipak oštećena regulacija reke.

    (10) detaljnije
  • Nakon završetka radova keju će biti vraćen stari sjaj

    Nastavlja se uređenje korita Nišave u Pirotu

    Radovi na sanaciji pragova u koritu reke Nišave, u delu koji protiče kroz centar Pirota, ovih dana su intenzivirani nakon što je hidroelektrana Pirot prestala da ispušta vodu iz Zavojskog jezera. Zoran Dinić iz Vodoprivrednog centra “Morava” kaže da će predviđeni radovi biće završeni u narednih desetak dana.

    detaljnije
  • zelenilo-kej3-foto-vkeser

    Čiste kej od rastinja da “doteraju” centar Niša za predstojeće manifestacije

    Kosine na bedemima Nišave već neko vreme su urasle u travu i “ruže” reku koja protiče kroz centar grada. Kako bi ulepšali ovaj deo grada kroz koji će uskoro prolaziti posetioci “Nišvila”, a potom i Filmskih susreta, radnici JKP “Mediana” su počeli da čiste i taj deo kraj reke.

    (7) detaljnije
  • Dodji na Amfi

    Ulična umetnost "preplavila" niški kej [foto]

    Hip-hop koncerti, ples, grafiti i različita takmičenja održavala su se poslednjih dana na amfiteatru na keju Nišave. Ulična umetnost "preplavila" je kej, a festival “Dođi na Amfi - Vol.7” okupio je brojnu publiku i učesnike.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: