Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

pisanje

  • dete

    Radionica kreativnog pisanja za decu u niškoj biblioteci

    Deca uzrasta od 12 do 14 godina mogu se prijaviti za učešće u besplatnoj radionici kreativnog pisanja “Osnaži me mislima” koje će biti održana 22. i 23. marta u Dečijoj biblioteci u Nišu. Svako dete će uz pomoć mentora napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

    detaljnije
  • JLM_8017-01

    “Iskušenik” mladog novinara iz Niša - potreba za “grešnim” pred čitaocima

    Sa njegovom pričom u knjizi čitaoci neće moći da se u potpunosti identifikuju, ali će ih naterati da razmišljaju o izborima koje prave i njihovim posledicama - tako svoj prvenac koji je nazvao Iskušenik opisuje mladi novinar iz Niša Nikola Đukić. Prvi utisci čitalaca su da se brzo čita i "drži pažnju", prenosi autor, a promociju najavljuje u rodnom gradu za par meseci, kao i novu priču smeštenu u Niš.

    detaljnije
  • zidanje ambisa

    "Zidanje ambisa" novi roman niškog pisca Branislava Jankovića

    Istorijska drama niškog pisca Branislava Jankovića Zidanje ambisa od danas je u knjižarama. U centru radnje romana je početak zidanja manastira Visoki Dečani, zadužbine Stefana III Nemanjića, kasnije Dečanskog, a prema rečima Jankovića ovo delo donosi priču o burnim vremenima, vladarima, oceubicama, jakim ženama, malim ljudima i slepim prosjacima.

    detaljnije
  • muzej

    Prokupački muzej priprema prvu enciklopediju o Toplici

    Biografije poznatih i priznatih ljudi iz Toplice, njihove fotografije, ali i fotografije važnih ustanova i objekata, samo će biti deo enciklopedije o Toplici, projektu koji će realizovati Narodni muzej Toplice u Prokuplju. Reč je o prvoj enciklopediji o Toplici, koja bi, ukoliko sve teče po planu, trebalo da bude objavljena za tri godine, a sa pisanjem se kreće već od 1. januara 2020.

    detaljnije
  • stefan mitić tićmi

    Tićmi: Pravimo crtani film o devojčici Akiko

    Kako je priča o devojčici sa pegicama, delo "Ja sam Akiko", naišla na dobar odaziv kod publike, naročito kod dece, autor knjige Stefan Mitić Tićmi kaže da trenutno rade na crtanom filmu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: