Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

karate

  • Kata tim Elid Andrija Stanković Dimitrije Ristić Petar Rupčić

    Kata tim niškog Elida prvi u Srbiji

    U čačanskoj hali “Mladost” nadmetali su se najbolji karatisti Srbije, a kata tim niškog kluba Elid bio je najbolji. Jedan od članova ovog tima Andrija Stanković bio je uspešan i pojedinačno, pošto se okitio vicešampionskim zvanjem.

    detaljnije
  • karatisti toplicanin foto KK Toplicanin

    Dve medalje za prokupačke karatiste u Kraljevu

    U konkurenciji od 450 takmičara iz 40 klubova iz Srbije, BiH, Severne Makedonije i Crne Gore, karatisti Topličanina su na Međunarodnom 16. šampionatu Kraljeva osvojili jednu bronzanu i jednu srebrnu medalju.

    detaljnije
  • Dimitrije Ristić Elid

    Nišliji dva zlata, Prokupčanki srebro u Beogradu

    Dva turnira u karateu održana su proteklog vikenda u Beogradu, a na jug Srbije stigla su tri odličja. Nikolina Cvetković iz prokupačkog kluba Topličanin izborila se na Kupu Srbije za srebro u katama, dok je Dimitrije Ristić iz niškog Elida osvojio zlata i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

    (1) detaljnije
  • Sanja Jovanović karate

    Nišlijka u “Čairu” postala evropska prvakinja u karateu

    Skoro 800 takmičara iz 22 države nadmetalo se ovog vikenda u hali “Čair” na ESKA Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore u šotokan karateu. Prednost domaćeg terena najbolje je iskoristila Nišlijka Sanja Jovanović, koja se okitila titulom prvakinje starog kontinenta.

    (1) detaljnije
  • Karate

    U hali “Čair” Evropsko prvenstvo u šotokan karateu

    Niš će ovog vikenda biti poprište borbi preko 800 karatista iz 30 zemalja, koji će se nadmetati u šotokan stilu. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore održaće se u niškoj hali “Čair”, od petka, 23. novembra, pa do nedelje, 25. novembra.

    detaljnije
  • Elid juniorsko-kadetski tim

    Bronzom na Državnom prvenstvu Nišlija obezbedio mesto u reprezentaciji

    Karatista iz Niša Dimitrije Ristić osvojio je bronzu na Prvenstvu Srbije i time, kažu u njegovom klubu Elid, obezbedio mesto u reprezentaciji na Balkanskom prvenstvu. Isto odličje osvojio je kadetsko-juniorski tim ovog kluba u katama.

    detaljnije
  • Karate reprezentacija Mijalković Uroš

    Poraz karatiste iz Pirota na Svetskom prvenstvu

    U svom prvom meču, karatista iz Pirota Uroš Mijalković poražen je na Svetskom prvenstvu u Madridu, pošto je bolji od njega bio Belorus Anton Isakau.

    detaljnije
  • Karate reprezentacija Mijalković Uroš

    Piroćanac na Svetskom prvenstvu u karateu

    Nikad veću težinu nije imalo Svetsko prvenstvo u karateu, s obzirom na to da će po prvi put borci prikupljati bodove za Olimpijske igre. Među najboljim svetskim karatistima u Madridu će se nadmetati i Piroćanac Uroš Mijalković, koji kaže da je spreman za ovaj izazov, jedan od najvećih u dosadašnjoj karijeri.

    (1) detaljnije
  • karate klub toplicanin foto

    Uspešan vikend prokupačkih karatista

    Karatisti Topličanina na 2 odvojena takmičenja tokom vikenda u Resavici i Pukovcu osvojili su 20 medalja, čime su uspešno započeli novu jesenju sezonu nastupa.

    detaljnije
  • Piroćanac vicešampion sveta

    Piroćanac vicešampion sveta u kjokunšai karateu

    Na Svetskom prvenstvu u kjokunšinkai karateu u Mađarskoj, u konkurenciji 600 takmičara iz celog sveta, mladi Piroćanac Vuk Manić osvojio je srebrnu medalju. Iako bolji u finalu od svog suparnika, izmakla mu je zlatna medalja zbog nedozvoljenog udarca i kazne.

    detaljnije
  • karate Toplicanin

    Prokuplje ima državnu prvakinju u karateu

    Među 1.000 takmičara iz preko 50 klubova, koji su se putem kvalifikacija izborili za nastup na Državnom prvenstvu u karateu, našli su se i borci prokupačkog Topličanina. Oni su na Prvenstvu Srbije u Jagodini osvojili 6 medalja, a najuspešnija je bila Nikolina Cvetković, koja se okitila zlatom u katama.

    detaljnije
  • Zlato za Anđeliju Ristic karate klub topličanin foto

    Prokupčanka juniorska šampionka Evrope u karateu

    Na Evropskom karate šampionatu u Poljskoj Prokupčanka Anđelija Ristić je za reprezentaciju Srbije osvojila zlatnu medalju u katama u kategoriji juniorki.

    (4) detaljnije
  • Karate klub Topličanin foto KK Topicanin

    Prokupački karatisti osvojili 27 medalja na turniru u Vlasotincu

    Čak 21 medalju u katama i 6 u borbama osvojili su karatisti Topličanina na turniru "Vlasotince Open" među 350 takmičara iz 34 kluba iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

    detaljnije
  • Karate

    Prokupačkim karatistima medalje i u Srbiji i u Makedoniji

    U dve zemlje nastupali su mladi karatisti iz Prokuplja ovog vikenda. Jedna grupa dece nadmetala se u Skoplju na tradicionalnom takmičenju Gazibaba open i tamo osvojila 4 medalje, dok je drugi tim nastupao u Subotici i tamo se okitio jednim odličjem više.

    detaljnije
  • karate Balkansko prvenstvo Andrija Stanković

    Niški karatista odbranio balkansku bronzu

    Po 4 najbolja borca u svakoj kategoriji predstavljala su svaku od balkanskih zemalja na takmičenju u Istanbulu, a u toj konkurenciji Nišlija Andrija Stanković uspeo je da se okiti bronzanom medaljom u katama, pošto je izgubio samo od kasnijeg šampiona.

    detaljnije
  • Staša gejo

    Nišlijka i Piroćanac u Olimpijskom programu "Tokio 2020"

    Među "odabranim" sportistima, koje će Olimpijski komitet Srbije direktno finansirati do predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, nalaze se i dvoje južnjaka. Tako su, zahvaljujući osvajanju Evropskog prvenstva u sportskom penjanju tu Nišlijka Staša Gejo, kao i karatista iz Pirota Uroš Mijalković.

    detaljnije
  • Andrija Stanković karate

    Nišlija odbranio titulu u Ljubljani

    Oko 800 karatista iz čitave Evrope nadmetalo se u Ljubljani, a Nišlija Andrija Stanković je, kao i prošle godine, osvojio zlato u katama u najjačoj - seniorskoj konkurenciji. Ovo je ujedno bio i poslednji turnir za niškog karatistu u 2017. godini.

    (1) detaljnije
  • karate Dimitrije Ristić

    Srednjoškolcu iz Niša balkanska bronza u karateu

    Na premijernim Balkanskim školskim karate igrama, odličjem se okitio i jedan Nišlija, koji je osvojio bronzu u kategoriji učenika 1. i 2. razreda srednjih škola. Reč je o Dimitriju Ristiću, učeniku Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” i članu Karate kluba “Elid”.

    detaljnije
  • Karate

    Nišlijama 4 bronze na Državnom prvenstvu, Stanković zlatan u Bosni

    Najbolji srpski kadeti, juniori i mlađi seniori takmičili su se za titulu državnog šampiona u karateu u Čačku, a tri niške ekipe vratile su se sa bronzanim medaljama, što u borbama, što u katama, uz Stefana Stojanovića, koji se istim odličjem okitio u samostalnoj borbi. Sa druge strane, Andrija Stanković se sa zlatom vartio sa međunarodnog takmičenja u Banja Luci.

    detaljnije
  • Karate

    Karatisti iz cele Srbije takmiče se u Leskovcu

    Oko 200 takmičara, prema najavama organizatora, učestvovaće na ovogodišnjem turniru u karateu, koji se održava u nedelju, 22. oktobra u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu, sa početkom u 11 sati.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: