Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prijavljeni problemi

deponija
divlja deponija
komunalni problemi
opšti problemi
problemi sa insektima
problemi sa snabdevanjem
smeće
udarne rupe
Prijavljen

10. 12. 2023.

I opet nebezbedna dečja igrališta

Poštovani,Želim da prijavim ozbiljan problem u vezi s dečjim igralištem koje je nedavno pušteno u rad, iako građevinski radovi nisu završeni. U pitanju je novi mobilijar pored zdravstvene ambulante u Duvaništu ul. Majkovskog. Prema standardima, nijedan građevinski objekat ne bi smeo biti otvoren za javnost pre nego što se dobije odgovarajući potvrdni izveštaj. Ovo je naročito važno kada su u pitanju dečja igrališta, koja trenutno ne prolaze kroz adekvatnu kontrolu. Molim vas da istražite ovu situaciju i poduzmete odgovarajuće korake kako biste osigurali da dečje igralište bude bezbedno za upotrebu pre nego što se otvori za javnost. Ovakvi propusti u implementaciji standarda mogu ozbiljno ugroziti bezbednost dece koja koriste ovo igralište.

detaljnije
Prijavljen

9. 12. 2023.

Otvorena šahta

Duže vreme na kraju Jeronimove ulice stoji otvorena šahta, šahta bez poklopca. Unutra se baca smeće. Užas. Lokacijski je to šahta preko puta ulaza u nekadašnju kafanu Nišku šećer malu.

detaljnije
Prijavljen

9. 12. 2023.

Rizacan prolazak dece ka/iz skole

Ulica Sindikalni stanovi. Povezuje Njegosevu I Bozidarcevu ulicu. Svakodnevno sam svedok prolaska velikog broja dece kroz ulicu, I na ulici jer je (neuredjeni) trotoar sa jedne strane okupiran automobilima, a sa druge dvoristima,samoinocijativno prisvojen od stanara sindikalnih stanova (kucica). Bila Sam svedok jednog dogadjaja, kada je dvoje dece umalo udario auto, a onda ih je, kada su se popela na brdasce od nazovi trotoara, vozac kurirske sluzbe, iduci u rikverc, opet zamalo udario. Od tada nemam mira I zelim da nekako dam doprinos u resavqnju ovog problema...svi utomobili su u vlasnistvu stanara okolnih kuca sa dvoristem, Ali je svima lakse da se parkiraju na ulici a dvoriste koriste za odlaganje drva ili necega vec...problem bi mogao biti resen lako I brzo, ukoliko bi se nekome ukazalo na isti. Ulica je postala jako prometna, kola idu velikom brzinom. Hvala unapred na ukazanoj paznji. Katarina Cvetkovic P.S. Poslednjq slika je greska, Ali je nemoguce obrisati je.

detaljnije
Prijavljen

6. 12. 2023.

Ulica je katastrofa ul.ruža

Hvali 80 metara asfalta rupe od 2005 g se obećava asfaltiranje kamion za đubre nemože proći svaki put od parkiranih auta jedva prolazi putničko vozilo sramota

detaljnije
Prijavljen

6. 12. 2023.

Javno osvetljenje

Od pre nekoliko dana ne radi osvetljenje na Bulevaru Dr Zorana Đinđića,počev od broja 2.Prijavio sam Parking Servisu,ali se ništa ne dešava.

detaljnije
Prijavljen

5. 12. 2023.

Iskopana Igmanska uliga

Igmanska ulica rekonstruisana je prosle godine medjutim neko je pre nekoliko meseci raskopao ovu ulicu i tako ostavio i sada se tu nalazi ogroman krater. Da li je moguce da niko nije nadlezan za ovo?

detaljnije
Prijavljen

3. 12. 2023.

Odlaganje komunalnog otpada u strogom centru grada

Zdravo, drage „Južne vesti”. Obraćam Vam se povodom mešanog otpada koji građani - pardon: neevoluirani neandertalci, koji zamišljaju da su gospoda visoke klase, jer žive u centru grada - skladište tj. nepropisno odlažu i bacaju sa zgrade u kojoj žive - Ulica Vožda Karađorđa, parna strana sa brojevima, iznad privatne knjižare. Prosta narodna masa svojim primitivnim mentalitetom pri tome: 1. zagađuje životnu sredinu i javni prostor grada, 2. ugrožava bezbednost građana (koji čekaju autobus ili razgledaju izlog prodavnice ili su jednostavno prolaznici u tom trenutku) stvarajući rizik od pada kesa sa mešanim otpadom, 3. a ujedno i narušava izgled građevinskog objekta koji je verovatno zaštićen kao istorijsko dobro grada Niša, s obzirom na svoju višedecenijsku starost. Danas sam, nažalost, nakon 11:00 časova, imala prilike da svedočim pomenutom događaju, pri čemu kesa sa različitim otpadom samo što mi nije pala na glavu, povredila me i isprljala me. Napomenula bih da je danas grad bio pun turista, uglavnom iz Bugarske i Sofije i da je puno njih prolazilo baš tim putem. Slažete se, to nije situacija koju bi bilo ko želeo da vidi, a kamoli doživi. Dostavljam par fotografija kao dokaz, a posedujem i video snimak (nemoguće okačiti). Takođe bih dodala da se više puta dešavalo da odozgo padaju i ostaci hrane posle ručka, sitni komadi hleba - mrvice i slično (kada se istriše stoljnjak/mušema/krpa), a sa mnom je takvo iskustvo podelilo i još nekoliko prijatelja i članova porodice. Izvršena je prijava i „Komunalnoj miliciji Grada Niša” i nadam se da će reagovati i ove malograđane obučiti kako se i gde odlaže komunalni otpad, kao i sankcionisati ovakvo ponašanje. U slučaju da dotični nastave sa istim ponašanjem, bilo bi lepo vratiti ih u njihove pećine i jazbine u kojima mogu tako necivilizovani živeti u svom otpadu, odnosno, đubretu! Hvala Vam na reakciji u moje lično ime, kao i u ime svih onih koji brinu o zaštiti životne sredine u ovom gradu i trude se da ga učine lepšim za život. Pozdrav, Miljana

detaljnije
Prijavljen

3. 12. 2023.

Ostatak isečenog stuba

U naselju Čalije, autobuska stanica kod Smiljka Kostića (ili nekadašnja stanica), ostao je deo od isečenog stuba, oštar, korodirao na sred trotoara, pogodan da se neko saplete, poseče ili zaradi tetanus.

detaljnije
Prijavljen

1. 12. 2023.

Deponija u naselju Crvena Zvezda, grad Nis, opstina Palilula Nis

Postovani, I pored brojnih slanja molbi (komunalnoj policiji, opstina Palilula Nis, jkp Medijana Nis ) da se deponija koja se stvara u naselju Crvena Zvezda, Opstina Palilula Nis skloni jer ugrozava sredinu svojim mirisom i stvara ruglo nismo naisli na resenje. Ovim putem saljemo molbu Vama "Juznim vestima" da ako je ikako mogice javno reagujete jer je ovo postalo nepodnosljivo da se stvaraju deponije tik pored samih zgrada. U prilogu su i nacinjene fotografije. Molim da javno izadjete sa ovim predocenim problemom. U ime stanara zgrada u ulici Triglavska, opstina Palilula upucujemo Vam velike pozdrave za vase vesti. Unapred hvala. Srdacno.

detaljnije
Prijavljen

30. 11. 2023.

Divlja deponija

Krenula je sa napisanjem zemlje i evo je raste.Odmah pored glavnog puta za Niski Banju gde se gradi aqva park

detaljnije
Prijavljen

29. 11. 2023.

Iskopana rupa stoji više od 2 meseca

Septembra je Vodovod otklanjao kvar u ulici Roberta Koha u Duvaništu, i nikada nisu došli da zatvore rupu. Rupa je šira od pola ulice i postala je prilično duboka. Vozila ne mogu da je zaobidju. Pre ili kasnije neko će oštetiti vozilo. Takođe, od kada je iskopana rupa, raznosi se pesak i blato po ulici.

detaljnije
Prijavljen

28. 11. 2023.

Zapušen šaht

Zapušen šaht za odvod atmosferske vode na Vizantijskom Bulevaru, iza zgrada broj 26 i 28. Napravilo se jezero. Obavešten vodovod i gradska uprava (Inspekcija za komunalnu delatnost). Niko ne reguje. Iz inspekcije kažu da grad više to ne finansira.

detaljnije
Prijavljen

28. 11. 2023.

Zapušen šaht

Zapušen šaht za odvod atmosferske vode na Vizantijskom Bulevaru, iza zgrada broj 26 i 28. Napravilo se jezero. Obavešten vodovod i gradska uprava (Inspekcija za komunalnu delatnost). Niko ne reguje. Iz inspekcije kažu da grad više to ne finansira.

detaljnije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom