Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 27. 2. 2015.

| Kultura

Tri predstave za mališane u Pozorištu lutaka

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
490x370-Carev-zatocenik.jpg
"Carev zatočnik" je na repertoaru 5. marta (foto: nispuppets.org.)

U prvoj nedelji marta najmlađa publika će imati prilike da na repertoaru Pozorišta lutaka u Nišu pogleda predstave "Damojed", "Carev zatočnik" i "Kosić Bosić".

U nedelju 1. marta od 11:30 sati, niški lutkari izvešće predstavu “Damojed” u kojoj je glavni lik dobri zmaj “koji je vegetarijanac, ne voli da otima dame, a i kuburi sa plamenom”.

Pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar - navodi se u sadržaju predstave.

Carev zatočnik” je na repertoaru u četvrtak 5. marta od 18 sati. Ovo je, prema opisu, kliširani siže svih bajki u kojima se razmaženoj princezi traži mladoženja, dok grozni džin preti carevini. Predstava je namenjena deci školskog uzrasta.

Predstava “Kosić Bosić”, koja će biti izvedena u nedelju 8. marta od 11:30 sati, namenjena je isključivo deci predškolskog uzrasta. Kako kažu u Pozorištu, ovaj komad je životna lekcija kroz priču u kojoj jednog kosa, naivnog poput deteta, vara lukavi lisac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: