Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:37, 3. 12. 2014.

| Sport

Konstantin želi organizaciju Kupa Koraća

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti, Narodne novine
uros-parlic.jpg
Uroš Parlić želi da Niš opet gleda mečeve Kupa Koraća; foto: Vanja Keser

Grad Niš i Konstantin, kao nosilac razvoja košarke u ovom regionu, trebalo bi da učestvuju u organizaciji Kupa u Čairu, smatra Uroš Parlić, potpredsednik Košarkaškog kluba iz Niša.

Posle osam kola u Košarkaškoj ligi Srbije, niški košarkaši obezbedili su sebi mesto na Kupu Koraća, a rukovodstvo Konstantina želi da se ovo takmičenje 11. put odigra u Nišu.

Prošle godine je Grad Niš otkazao domaćinstvo u Kupu Koraća.

Tada smo ostali bez za grad skoro tradicionalnog Kupa Koraća, jer nije bilo finalnog dogovora sa Košarkaškim savezom Srbije. Tačno je da su oni svih proteklih godina, uz pomoć Regionalnog saveza istočne Srbije, bili sjajni organizatori, ali verujemo da bi i Grad i Konstantin trebalo da uzmu učešće u organizaciji Kupa - kaže Uroš Parlić za "Narodne novine".

DSC-5938 Nižu pobede: košarkaši Konstantina; foto: Vanja Keser

Kup Koraća bi trebalo da bude održan februara naredne godine, a poslednji put Niš je bio njegov domaćin početkom 2012. godine kada je "Žućkovu levicu", trofej u ovom takmičenju, podigao kapiten Partizana.

Ne želimo da se oslanjamo samo na gradski budžet iako smo svi u klubu zahvalni Gradu na podršci. Naša namera je fokusirana na sledeći cilj: da produžimo sezonu učešćem u elitnom takmičenju Srbije, a da se, pritom, previše ne zadužujemo. I zato moramo iskoristiti svaku priliku da igramo dobru košarku i istovremeno rasteretimo gradski budžet. Kup Koraća je prilika za to i mi u klubu verujemo da je moguće pronaći model zajedničke organizacije kojom će biti zadovoljni i klub, i savez, i svi ljubitelji dobre košarke u Nišu - istakao je Parlić.

Sa osam trijumfa Konstantin je na liderskoj poziciji. Uz Nišlije, jedina ekipa bez poraza je Vojvodina Srbijagas koja ima lošiju koš-razliku.

Bili bismo lažno skromni kada bismo pokušali da sakrijemo da smo svi mi u klubu jako zadovoljni prikazanim igrama i rezultatima. Za postignute rezultate najzaslužniji su, prvenstveno, svi naši igrači i stručni štab i, po svemu što su pružili od početka sezone, vidi se da imamo i pravu atmosferu u timu, a prepoznaje se i rukopis našeg trenera - dodaje Parlić.

Konstantin će u subotu, 6. decembra, od 20 sati ugostiti Slogu u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:30 // 4. 12. 2014.

    @ gigolino-smanji malo podilazenje,zaposlice ti nekog i bez toga!

  • Gigolino

    17:47 // 4. 12. 2014.

    Hvala vam na uspesnom vodjenju kluba,saniranju dugova i uspesima na rezultatskom planu...Zelimo uskoro KONSTANTIN U ABA LIGI..BRAVO PREDSEDNICE

  • banozio

    16:50 // 4. 12. 2014.

    Niški sport je u usponu ne računajući fudbal. I to treba pohvaliti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: