Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:05, 8. 11. 2014.

| Sport

Prvi remi Radničkog u sezoni

Autor:Aleksandar Nikolić, Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki
Podela bodova u Nišu; foto: Vanja Keser

U 12. kolu Superlige fudbaleri Radničkog odigrali su 0:0 sa OFK Beogradom na stadionu Čair u Nišu i nakon ovog kola sa 10 bodova zauzeli pretposlednju poziciju na tabeli.

Nišlije nisu uspele da nastave pobedničku seriju na svom terenu pošto je OFK Beograd pekinuo niz od tri trijumfa.

"Romantičari" iz Beograda su bolje otvorili meč i kontrolisali igru na sredini terena. Već u 3. minutu zapretili su preko Andrića. Napadač gostiju je primio loptu na dvadesetak metara od gola, okrenuo se i iz prve uputio snažan udarac, koji je Kesić vrhovima prstiju izbacio u korner.

Uspele su Nišlije da odbiju početni nalet gostiju, ali organizacija igre nije bila na zavidnom nivou, pa se u narednom periodu igralo između dva šesnaesterca, bez pravih akcija.

Nakon perioda usporenog tempa i nekreativnosti obe ekipe, opet su zapretili gosti. Aksentijević je proigrao Jankovića koji je lepo povukao loptu ka golu Kesića i šutirao sa ivice šesnaesterca pravo u golmana niškog kluba.

Pokušavali su domaći da ozbiljnije ugroze gol gostiju, ali je odbrana Beograđana uspešno odolevala mlakim naletima Radničkog. Uglavnom su svi napadi kretali od Kolarevića, ali loša kretnja ofanizivne linije i nepreciznost u završnim dodavanjima onemogućavale su Nišlije da stvore izglednu šansu za gol. Tek u 35. minutu Nišlije su preko Popare donekle zapretile. Posle duplog pasa Pauljevića i Kolarevića, desni bek Radničkog je oštro centrirao na peterac, gde Popara iz ne baš izgledne pozicije, glavom šutira preko gola.

Na isteku 41. minuta kolosalna prilika za Radnički. Marjanović je sjajno izveo prekid, na drugoj stativi pronašao usamljene Punoševca i Đorđevića, koji su se, umesto da rutinskom egzekucijom matiraju Čupiću," posvađali" oko lopte i izgledna prilika je otišla u nepovrat. Već u narednom napadu novu priliku imao je Vladimir Đorđević. Odličan centaršut Đuričkovića završio je na petercu, gde je najviši u skoku bio štoper Nišlija, ali je nekim čudom uspeo da loptu prebaci preko gola.

Na poluvreme se otišlo najnepopularnijim fudbalskim rezultatom i ostaje žal što Radnički odličnu igru pred "veliki odmor" nije krunisao golom.

U drugom poluvremenu je viđena bolja partija Nišlija koje su pokušavale da postignu gol, ali bez uspeha.

Prvo je u 50. minutu Bratislav Punoševac sa dvadesetak metara šutirao snažno, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Isti igrač je 7 minuta kasnije pokušao glavom, ali je opet lopta otišla u aut.

Ni dva minuta kasnije Punoševac nije uspeo da pogodi gol nakon centrašuta Petra Đuričkovića.

Pokušavali su domaći igrači da iznenade golmana gostiju Čupića, ali je ovaj dobro zaustavio udarac Punoševca u 64. minutu.

U 68. minutu Đuričković je imao veliku priliku kada je sa pet metara gađao preko gola.

U 70. minutu Punoševac je dobio žuti karton zbog., prema mišljenju sudije, simuliranja penala.

Saša Marjanović je u 77. minutu šutirao sa oko 30 metara sa leve strane, ali je lopta otišla preko gola.

Na kraju, u Nišu nije bilo pobednika.

Radnički će u narednom kolu, koje je na programu za dve nedelje, gostovati Borcu.

RADNIČKI - OFK BEOGRAD 0:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Robert Kiš Čepegi

Žuti kartoni: Zdjelar, Ješić (OFK Beograd), Kolarević (Radnički)

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladan Pavlović, Vladimir Đorđević, Saša Marjanović, Zoran Ljubinković, Petar Petrović (Vladimir Milenković od 72. minuta), Dušan Kolarević, Bratislav Punoševac, Petar Đuričković (Turysbek Bauyrzhan od 90. minuta), Pavle Popara (Augusto Batioha od 60. minuta).

OFK BEOGRAD: Stefan Čupić, Nikola Aksentijević, Milan Savić, Nikola Vasiljević, Nemanja Antonov, Saša Zdjelar, Aleksandar Ješić (Ivica Jovanović od 61. minuta), Milan Gajić, Komnen Andrić, Marko Janković (Ivan Vuković od 73. minuta), Dejan Dražić (Aleksandar Alempijević od 70. minuta).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • drejanc

    21:53 // 10. 11. 2014.

    Mrkić: "Moramo do bodova na Čairu"
    Sta bi sa tim??? Dosao je do boda zaista...
    Nisu bitne ni karte, ni trener, ni uprava
    bitan je Radnicki ali ...

  • Iskusni Meraklija

    04:48 // 10. 11. 2014.

    Od "uprava napolje", preko "Perišiču odlazi" do "Vučiću pederu" samo je korak. I grudva je mala, ali pokrene lavinu.
    Radnički vam nećemo oprostiti.
    Mislite o tome!

  • E cena karte je problem!Pustite cene

    19:47 // 9. 11. 2014.

    Karata koliko kosta stampa i +50din za klub i zaradicete vise nego sada!A ljudi ce navijati punog srca!Samo takva politika vraca ljude!R A D N I C K I

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: