Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 29. 8. 2009.

| Društvo

Bazar zdravlja u Nišu

Autor:Izvor:Južne vesti

Posetom lekara niškog Doma zdravlja gradskoj opštini Pantelej, završena akcija "Bazar zdravlja".

Cilj akcije je podizanje svesti građana o značaju prevencije, da se smanji stopa obolevanja i smrtnosti od nezaraznih bolesti, kažu Domu zdravlja.

- Bazarom zdravlja, koji se realizuje u gradu ali i Karavanom zdravlja, gde obilazimo sela, uspeli smo da izađemo iz svojih okvira i svoje usluge približimo svim građanima Niša. Mi želimo i da srušimo predrasude o tome da građani idu uvek lekarima, jer ovog puta lekari dolaze do građana - kaže Dr Milan Manojlović, direktor Doma zdravlja u Nišu.

Statistika pokazuje da su hronične masovne nezarazne bolesti veoma su prisutne kod Nišlija, pa u Domu zdravlja smatraju da je ovo pravi put da se spreči njihovo dalje širenje ili da se bar otkriju u najranijoj fazi.

- Kao lekar Zdravstvene stanice "Lira" mesečno pregledam više od hiljadu pacijenata. Sigurno je da ljudi zbog svojih obaveza ali i zbog svoje neodgovornosti, ne poklanjaju previše pažnje prevenciji, ali mnogo je lakše sprečiti nego lečiti. Često se dešava da i bolesti koje su u ranim fazama lako izlečive, na kraju ljude koštaju glave - kaže Dr Slavica Aleksić, član Saveta za razvoj opštine Pantelej.

Ovaj, četvrti po redu Bazar zdravlja organizovan je u saradnji sa gradskom opštinom Pantelej.

Dom zdravlja već realizuje akciju "Karavan zdravlja", u okviru koje lekari obilaze seoska područja, stara i iznemogla lica u selima koja nemaju ambulantu.

Reč je o osnovni pregledima krvnog pritiska, šećera, količine masnoće,.. dok lekari opšte prakse građane odmah mogu uputiti i na specijalistički pregled.

Do sada je pregledano skoro 5.000 gradjana u 26 sela.

Bazar zdravlja u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: