Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 30. 10. 2015.

| Društvo

Državni revizori proveravaju niški "Parking servis"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
parking
Revizori predali "Parking servisu" prvi izveštaj

Najviši organ revizije javnih sredstava u zemlji Državna revizorska institucija (DRI) proverava finansijske izveštaje i poslovanje niškog JKP "Parking servis", a konačan izveštaj biće završen polovinom decembra.

Kako kažu u Instituciji, ovaj posao rade na osnovu Programa revizije za 2015. godinu i nacrt izveštaja već je poslat "Parking servisu". Preduzeće ima pravo da u roku od 15 dana podnese prigovor na nacrt.

Ukoliko bude prigovora, Institucija će održati raščišćavajući sastanak sa odgovornim licima subjekta revizije. Nakon nacrta, Institucija će subjektu uručiti predlog, a polovinom decembra, i konačan izveštaj o reviziji - kaže saradnik za medije DRI Vesna Pavlović.

Osim toga što će izveštaj o ovoj reviziji biti objavljen na sajtu DRI, njegove rezultate javnosti, kako je samo najavilo, predstaviće i Udruženje predsednika skupština stanara. Njegovi članovi zbog nezadovoljstva radom Toplane proteste u gradu organizuju od juna, a juče su organizovali i protest zbog nezadovoljstva radom "Parking servisa".

Očekujemo da se provere finansijske izveštaji, transakcije u vezi sa primanjima i izdacima, upliv budžetskih sredstava u rad tog preduzeća, dobit, raspodela dobiti između preduzeća i gradskog budžeta i zakup poslovnih prostorija - kaže Ivica Živković iz Udruženja.

Protest Osim ispred Toplane, jučerašnji protest održan ispred "Parking servisa" i gradske kuće (foto: Vanja Keser)On smatra da se može u pitanje dovesti legitimnost postojanja preduzeća kao što je "Parking servis" jer, kako ističe, "ne mogu se uvoditi propisi i sprovoditi kaznene mere bez odgovarajuće infrastrukture."

Preduzeću zamera i na tome što ne gradi javne garaže, već sredstva usmerava za nabavku novih pauk-vozila što, kako ističu, "uopšte nije uvođenje komunalnog reda, već sticanje enormne finansijske dobiti."

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Državne revizorske institucije, Sektor za reviziju javnih preduzeća u Nišu proverava i rad JKP "Objedinjena naplata".

Sektor za reviziju budžeta lokalnih vlasti radi reviziju poslovanja Grada Niša, a posao je, prema podacima objavljenim na sajtu DRI, stigao do pretposlednje faze, što znači da postoji predlog izveštaja koji bi uskoro trebalo da bude objavljen. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Marinkovic

    16:09 // 10. 11. 2015.

    Ma neka uloze te pare za ciscenje grada. grad nam lici na deponiju. Kese lete na sve strane, trotoari prljavi, pikavci na sve strane. Strasno! jel imamo mi neku komunalnu sluzbu? Gradsku cistocu? ovo je katastrofa.

  • marko ilic

    13:42 // 31. 10. 2015.

    Ako je cilj da se smanji guzva u gradu,zasto se naplacuje odmah prvi sat vremena parkiranja.Valjda guzvu prave vozila koja se zadrzavaju tu mnogo duze.Treba omoguciti ljudima bar pola sata besplatno da zavrse poslove koje imaju.Ko hoce da kampuje neka plati.

    • Aida

      19:46 // 31. 10. 2015.

      Svima je omoguceno 15 min ,ne znam šta se više bune seljaci, u gradu živite ne u zaplanje, ako se već mangupiraju i voze kola onda nek plate

  • Zika

    09:36 // 31. 10. 2015.

    Nema ništa od tog DRI, samo zamajavanje naroda. Mada, ruku na srce, ima puno drskih vozača koji parkiraju gde hoće, zaustavljaju se gde hoće (npr. bulevar kod parka Sv. Save)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: