Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 19. 5. 2016.

| Društvo

LAF o projektnom finansiranju medija u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mediji
Šta donosi nova komisija?; foto: flickr.com

Dijalog o tome kako se raspisuju medijski konkursi i kako se ocenjuju projekti biće od strane Lokalnog antikorupcijskog foruma organizovan u sali niške Skupštine, u petak 20. maja, u 11 sati. Pored urednika, predstavnika LAF-a i NUNS-a pozvan i gradonačelnik Niša. Sala otvorena za građane.

Povod za održavanje dijaloga „Projektno finansiranje medija: korist za javni interes ili vlast“ su problemi koji prate konkurse za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša.

Naime, Komisija za ocenu projekata koji bi trebalo da se podrže novcem građana NIša prvo je odbila građanskog posmatrača kojeg je predlagao LAF, a onda je nekoliko članova podnelo ostavke.

“Južne vesti” i “City radio” su organizovali protest “Znam za jadac”, a nakon toga je u istom danu konkurs poništen i raspisan novi.

U LAF-u podsećaju da je posmatrača odbila i prošlogodišnja komisija u Nišu, a da je monitoring BIRODI-ja pokazao da mediji koji su prošle godine dobili najveći novac građana Niša nisu ostvarili javni interes u oblasti javnog informisanja, već su uglavnom promovisali vlast.

Na ovu javnu debatu pozvani su: Zoran Perišić, gradonačelnik  Niša, Nebojša Stevanović, načelnik Uprave za kulturu, Dragoljub Gajević, bivši predsednik Stručne komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritorji Grada Niša u 2016. godini, Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik internet portala “Južne vesti”, Vidosav Radomirović, glavni i odgovorni urednik Televizije “Belle amie”, Niške televizije i Narodnih novina, Svetozar Raković, generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Zoran Gavrilović, programski direktor BIRODI-ja i Valentina Krstić, članica LAF-a.

Moderatorka dijaloga je Vesna Crnogorac, zamenica koordinatora LAF-a, a ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    16:12 // 28. 5. 2016.

    Kako LAF-u dostaviti informacije o konkretnoj korupciji (mito, trgovina uticajem.. )?

  • zone

    16:51 // 21. 5. 2016.

    Sta reci posle ove iznudene reakcije niskih novinara?Tuzna slika grada Nisa.Pritisak na zaposlene u svim strukturama nije zaobiso ni medije.Dok se pojedini trude da se izborimo za svoja zakonska prava,svoj novac,dostojanstvo...mi im plujemo na trud,vreme i energiju.Nislije,nema nama pomoci,sami sebi smo okrenuli leda.

  • CVETKO prvi

    22:55 // 19. 5. 2016.

    LUDILO ...od zvanica ...iz gradskih "struktura" !
    LUDILO !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: