Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 16. 12. 2010.

| Društvo

Leskovac donira kliniku dr Miodraga Stojkovića

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Gradsko veće Leskovca prihvatilo je zahtev prof. dr Miodraga Stojkovića za proširenje Specijalne bolnice za lečenje steriliteta "Spebo Medikal", koja se nalazi na Hisaru, nedaleko od centra grada.

Iz budžeta lokalne samouprave, kako je jednoglasno odlučeno na sednici gradske vlade, odobreno je 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti kao učešće grada Leskovca u proširenju kapaciteta Specijalne bolnice za lečenje steriliteta "Spebo Medikal".

U pismu koje je prof. dr Miodrag Stojković, počasni građanin Leskovca, prosledio Gradskom veću 9. decembra navodi se da će dogradnja Specijalne bolnice u prvoj fazi koštati 40.000 evra.

U obrazloženju odluke o dodeli sredstava gradonačelnik Slobodan Kocić je podsetio da je grad Leskovac sa dr Stojkovićem zaključio ugovor o zakupu ruinirane kuće u Norvežanskoj ulici na Hisaru površine 300 kvadratnih metara.

Upravni odbor Fonda za razvoj Republike Srbije 2006. godine odobrio je kredit dr Stojkoviću u iznosu od 22 miliona dinara za kupovine namenske opreme.

Konačno, 29. aprila 2008. godine otvorena je Specijalna bolnica za lečenje steriliteta i od tada, kako je podvukao graodnačelnik Kocić, veoma uspešno pruža usluge kako našim sugrađanima, tako i građanima iz drugih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

Gradonačelnik Slobodan Kocić je naglasio da će pomenuta suma za proširenje Specijalne bolnice za lečenje steriliteta prof. dr Miodraga Stojkovića biti isplaćena posle plaćanja odgovarajućih komunalnih naknada kompanije Zdravlje Actavis gradu Leskovcu.

Na kraju, graodnačelnik Kocić ističe da se grad Leskovac neće zadržati samo na pružanju finansijske podrške, nego i svake druge pomoći, pre svega u hitnom izdavanju svih potrebnih odobrenja i druge potrebne dokumentacije za dogradnju Specijalne bolnice za lečenje steriliteta "Spebo Medikal". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: