Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 9. 7. 2014.

| Društvo

Nagrade posle učešća u anketi o nasilju

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Budi-musko-klub.jpg
"Budi muško" klub osnovan krajem prošle godine u Nišu (foto: FB strana Kluba)

Prolaznici koji na kvizu niškog "Budi muško" kluba, u subotu, 12. jula, od 18 do 20 sati, u anketi u Tvrđavi odgovore na pitanja u vezi sa nasiljem u Nišu, okrenuće "točak sreće" i dobiti nagrade.

Kako kažu u klubu osnovanom krajem prošle godine, oni žele da saznaju mišljenje građana o tome da li osećaju strah i da li se osećaju bezbednim, kao i o tome do koje mere oni opravdavaju svakodnevno nasilje.

- Ovi podaci biće korišćeni kao osnov za naredne aktivnosti kluba. Prolaznici će na štandu moći i da se informišu o radu i ciljevima "Budi muško" kluba - kažu njegovi članovi.

Kako objašnjavaju, ovaj klub okuplja "mladiće koji veruju u sebe i ne plaše se da menjaju pravila vezana za muškost i ono što se od muškarca očekuje".

Ova akcija je prva u nizu koje će oni sprovoditi u cilju prevencije rodno zasnovanog nasilja. Njih sprovode "Centar E8" i "Autonomni ženski centar iz Beograda" sa partnerima Omladinskim centrom i Centrom lokalne demokratije LDA, OCD “Proaktiv”, grupom za decu i mlade “Indigo”, “Budi Muško” klubom u Nišu, Osnovnom školom “Sreten Mladenović Mika” i Upravom za obrazovanje Niš.

Projekat je deo programa “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji” koji zajednički spovode UNDP, UN Woman i UNICEF.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: