Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 16. 1. 2024.

Nišlijka mesecima "bez prebijene pare", predmet za invalidsku penziju zalutao u PIO fondu

pio fond zgrada 3 "Zatvorite vrata, ne mogu da Vas slušam" - navodno odgovor službenika; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Uskoro će treći mesec otkako Divna Filipović iz Niša, sa tri bajpasa i rakom materice, čeka rešenje PIO fonda da dobije invalidsku penziju. Kaže da je zahtev podnela još oktobra 2023. i da od tada živi “bez prebijenog dinara”, da je desetak puta išla u PIO, ali da je, osim na neljubazne radnike, nailazila samo na izgovore - od toga da su izgubili predmet do toga da je šefica na bolovanju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • ccccccc

    14:35 // 16. 1. 2024.

    boze sacuvaj ... kako se bahato ponasaju...nemam reci ko sve radi u pio, a i u drzavnim ustanovama uopste

  • DrMr

    15:00 // 16. 1. 2024.

    To je zato što je zabranjeno zapošljavanje sem za SNS kadar koga zapošljavaju s ciljem da ne radi a prima platu. Nema konkurencije u državnim službama i vas predmet seta se od kusog do repatog.

  • Rok

    15:33 // 16. 1. 2024.

    Ce zavrsite li ovu zgradu?

  • Coma

    15:59 // 16. 1. 2024.

    Mom ocu, takodje sa trostrukim by pass-om, je trajalo duze od 7 meseci..to im izgleda postaje praksa. Ne znam kako izdrzavaju osobe koje nema ko da podrzi u tom periodu. Nazalost, ne vidim resenje jer je takvo ponasanje u drzavnim institucijama postalo normalno.

  • Pera

    16:31 // 16. 1. 2024.

    Svi koji rade na državni kazan su takvi neradnici, neznalice, radnici pred penziju koji ne umeju računar da koriste. Takav je i katastar, gradske uprave, opštinske uprave, EPS. Svi samo dolaze na posao da bi završili privatne obaveze u toku radnog vremena. I ako moraju nekada da rade, onda je FT1P.

  • Gagula

    16:34 // 16. 1. 2024.

    @Rok - nije skela tu da bi se završili nekakvi radovi, već da se uzimaju pare od glupaka.

  • Dule Kadirov

    17:12 // 16. 1. 2024.

    Sledeci put kad ti zatvore salter ispred nosa uzmes lepo i sve razbucas pa ce da imas smestaj i hranu dok ne rese predmet. A onda ce da ga rese za dva sata. Nazalost tako je

  • Duduk

    17:41 // 16. 1. 2024.

    Ne znam odakle im to da ce Vucic da vlada vecno? Stavite prst na celo i zapitajte se koliko godina robije vas ceka. Barem zbog vase dece, daleko bilo sutra da neko pokazuje na vase dete govoreci svom detetu "E, nemoj s njim da se druzis, njegovi mama i tata leze na dozivotnu robiju jer su pljackali zemlju"...

  • Neko iz stada

    18:25 // 16. 1. 2024.

    Za bolesne i nezaposlene ova džava je pakao. Gore nego fašistički koncentracioni logor.

  • Laki

    18:38 // 16. 1. 2024.

    Pa čudo da im je zalutao predmet i daje izgubljen oni rade savesno he,he, pa oni nevide nazovi onu skelu ili mrežu na ulazu već 10 god a hoces predmet

  • znam iz ličnog iskustva

    19:03 // 16. 1. 2024.

    tamo je rasulo, 48 dana sam čekao da obračunaju staž. SNS kadar

    • Laki

      08:43 // 17. 1. 2024.

      Pa tisi dobro i proso jasam 5 puta iso i nisu izračunali na kraju mi rekli vidiš te papire uzmi digitron i zbrajaj i eto totije staž. Bruka.

  • Dragan Petrovic

    19:31 // 16. 1. 2024.

    To je samo pocetak,predmet se resava na invalidskoj u Rajicevoj,pa ide u BG,i ko zna dokle...a vrli sluzbenici ce ga razvlaciti sto vise,iz mnogo razloga,a osnovni je neznanje i javasluk...bojim se da ce predmet biti zavrsen onda kada sklone one skele koje je postavila g-djica Milijic,bivsa direktorka i narodna poslanica...kad vam ode Prvorodjeni,letecete neznalice sa posla...

  • Vladica Mladenovic

    08:32 // 17. 1. 2024.

    Svakog dana u svakom pogledu se napredno ubacije u rikverc.

  • Братислав Миљковић

    09:20 // 17. 1. 2024.

    Разлика измеђуЈа сам иначе мене и госпође је што жена има великих здравствених проблема.Додуше ја имам ангину пекторис али у поређењу је мало.Ја сам поднео захтев мало раније,10.10.2023. испуњавам све услове,42,5 година стажа,65 г.старости и још увек ништа од решења.Имам једино срећу што је супруга добила минималну пензију,од тога је недовољно за живот,рачуне не плаћам.Ово је начин за смањење нас.

  • Oto Štejmec

    10:25 // 17. 1. 2024.

    Ovoliki nerad i nemar prelazi sve granice tolerancije,isto rade i u Vojvodini,ja konkretno 4 puna meseca čekam da mi obračunaju radni staž,posao od sat vremena,moj kum je rešenje o penziji čekao 5 punih meseci,PIO Zrenjanin je u pitanju,gospodo ako vam se ne radi daj da se zaposli neko ko može i hoće da radi,veoma mi je žao što ovo niko od nadležnih ne čita i ne reaguje...

  • Natasa Tosic

    14:37 // 17. 1. 2024.

    Sta reci,zalostno.Ja sam primala pomoc i tudju negu.Onkoloski pacijent sam vec 6 godina.Cekam resenje koje sam obnovila jos jula meseca.Jos uvek nema,zovem socijanlu sluzbu u nasoj opstini kazu nema kod njih,u Nisu nema.Niko ne zna da mi kaze sta se desava.Kazu samo cekajte,sticice.Eto sta ja da radim i kome da se obratim.

  • Dr mr

    19:51 // 17. 1. 2024.

    Sve saltrske sluzbe su iste.Ne ometajte ih dok lakiraju nokte,dok se cesljaju dok doruckuju,dokpiju kafu,dok sopinguju .........

  • Павел

    14:22 // 23. 1. 2024.

    Код мене је време чеканја било 32,5 месеци.
    Од октобра 2019. до септембра 2022.
    У питању је пио у Новом Саду.

  • Aleksandra

    09:11 // 3. 5. 2024.

    Moj suprug je preko 2 godine čekao penziju, slična situacija, Smederevo prebacivalo na BG i obrnuto, dok se nije našla jedna čestita službenica i završila to. 2003-2005.godine, sa četiri bajpasa i troje djece u kući, preko 2 godine bez ličnih primanja.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: